کلمه جو
صفحه اصلی

کشتی نوح

فارسی به انگلیسی

Noah's ark, the ark


ark


ark, noahs ark

فرهنگ فارسی

کشتی


چون نوح به پیغمبری رسید مدتی درازخلق را بخدای دعوت کرد و لی کس بدو نگروید . نوح رنج بسیار کشید و هلاک قوم خویش را خواستار شد . خداوند دعای وی را اجابت کرد و فرمود که درخت سلج بکار چون درخت بزرگ شود ایشان را هلاک کنم نوح دانست که ایشانرا تا چهل سال هلاک نیاید . درخت بنشاند و در این مدت خلق را بخدای دعوت کرد تا درخت بزرگ شد . درین موقع خداوند فرمود قوم ترا با آب هلاک کنم و تو ای نوح آن درخت ساج را بیفکن و کشتی بساز . گویند چهل سال بطول انجامید تا کشتی درست شد . درازای آن هزار و دویست گز و پهنایش شصت ارش بود و سه طبقه داشت . در طبقه زیر چهار پایان را جا دادند در طبقه میانه آدمیان و در طبقه بالا مرغان . چون طوفان بر آمد نوح با مومنان - که هشتاد کس بودند - در کشتی نسست و آنان تا پایان دوران طوفان در کشتی بودند توضیح در ادبیات ایران کشتی نوح بعنوان پناهگاه و نجات بخش بکار رفته .
سفینه نوح . کشتی ای بوده که نوح در طوفان معروف زمان خود بر آن نشست و این کشتی بعد ها در جودی بزمین نشست .

لغت نامه دهخدا

کشتی نوح. [ ک َ / ک ِ ی ِ ] ( اِخ ) سفینه نوح. کشتئی بوده که نوح در طوفان معروف زمان خود برآن نشست و این کشتی بعدها در جودی بزمین نشست. در قاموس کتاب مقدس این کشتی چنین تعریف شده است : طولش 450 قدم و عرضش 75 قدم و ارتفاعش 45 قدم بود و مقصود از این کشتی نه آن بود که به روی آب روان شود بلکه قصد از آن بود که باد بیک طوری در بالای آب حرکت دهد و آن را سه طبقه بود و خود کشتی از چوپ ساخته از درون و بیرون با قیر اندود گشته بود :
تخته کشتی نوحم بخراسان در
لاجرم هیچ خطر نیست ز طوفانم.
ناصرخسرو.
با کمال نازکی افکار ما بی مغز نیست
هر حبابی کشتی نوح است در جیحون ما.
صائب.
|| کنایه از پیاله می. || کنایه از دل آدمی. || کنایه از اهل بیت پیغمبر اسلام علیه الصلوة والسلام. ( آنندراج ).

دانشنامه عمومی

کَشتی نوح نام یک کشتی در داستان های کتب مقدس در دین های ابراهیمی است. نوح پیامبر به فرمان خدا این کشتی را ساخت تا خود، خانواده خود، کسانی که به وی ایمان آورده بودند و نمونه ای از هر حیوان را از پیامدهای طوفان نوح نجات دهد.بر اساس تورات و قرآن، نوح پیامبر دستور ساخت کشتی بزرگی را از سوی یهوه (الله در قرآن) دریافت کرد که ساخت آن سال ها طول کشید، کشتی می بایست آنقدر بزرگ می بود که علاوه بر آدمیان (خویشان و پیروان نوح) از همه گونه جاندار، جفتی نیز در کشتی جای بگیرد تا بعد از پایان سیل بزرگ ادامه حیات بر روی زمین ممکن باشد. کشتی بعدها بر روی قله کوه آرارات نشست. هنوز برخی از باستانشناسان به جستجو برای یافتن بقایایی از این کشتی ادامه می دهند. در بین تمدنهای میانرودان نیز داستانی مشابه وجود داشته است.
http://www.iranjewish.com/Essay/Essay170_9_nooh.htm
این داستان در بخش های ۶ تا ۹ کتاب پیدایش، اولین کتاب از تورات یهودیان، کتاب مقدس مسیحیان و قرآن (سوره های ۱۱ و ۷۱) آمده و نسخه های دیگری از آن نیز دیگر منابع دیده می شود.
داستان مذکور منجر شده تا تحقیقات بسیاری از سوی پیروان ادیان ابراهیمی برای یافتن بقایای کشتی نوح، به خصوص در منطقه آرارات انجام شود. در سال ۲۰۰۷ تیمی با حمایت کلیسای مسیحی تکه چوب هایی در ارتفاعات قله آرارات در ترکیه پیدا کرد. هرچند تیم جستجوگر مدعی شد که ٪۹۹/۹ مطمئن است که کشتی نوح را یافته است ولی باستان شناسان این ادعا را با توجه به شواهد علمی موجود مورد تردید فراوان دانسته اند.
مرکز مسیحی جنسیس (یک مرکز مسیحیان در آمریکا)، ماکتی بزرگ از کشتی نوح را بازسازی کرد و درب آن را از ژوئیه ۲۰۱۶ به عنوان یک پارک تفریحی بروی عموم باز کرده است. سازندگان این کشتی می گویند اندازه های آن را هم بر اساس داده های انجیل محاسبه کرده اند؛ ۱۵۵ متر طول، ۲۶ متر عرض و ۱۵ متر ارتفاع. ساخت کشتی نوح ۱۰۰ میلیون دلار هزینه برداشته است.
کشتی نوح (فیلم ۱۳۴۷). کشتی نوح فیلمی به کارگردانی خسرو پرویزی و نویسندگی خسرو پرویزی و جمال امید محصول سال ۱۳۴۷ است.
ایلوش
ایرن زازیانس
فرشید فرزان
عزیز اصلی
اسدالله یکتا
اکبر هاشمی
نرسی گرگیا
فریبرز صالح
فریدون نریمان شیری فر
حسین جهانگیری
گیتی فروهر
رضا هوشمند
زانیچ
جهانگیر فروهر
شیدافر
حبیب الله بلور
کسی حاضر نیست با کشتی نوح به سفر دریایی برود...

کشتی نوح (فیلم ۱۹۲۸). کشتی نوح (انگلیسی: Noah's Ark) یک فیلم رمانتیک ملودرام آمریکایی به کارگردانی مایکل کورتیز، داریل اف. زانوک، و آنتونی کولدوی است که در سال ۱۹۲۸ منتشر شد.
داریل اف. زانوک (داستان)
آنتونی کولدوی (اقتباس)

کشتی نوح (فیلم ۲۰۰۷). «کشتی نوح» (انگلیسی: Noah's Ark (2007 film)) یک فیلم است که در سال ۲۰۰۷ منتشر شد.
۲۰۰۷ (۲۰۰۷)

دانشنامه آزاد فارسی


دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] نوح علیه السلام یکی از پیامبران اولوالعزم است که در زمان ایشان عذاب الهی به صورت طوفانی آمد و غیر از کسانی که در کشتی نوح علیه السلام بودند، همه هلاک شدند.
بقایایی از کشتی نوح علیه السّلام در دوران های پس از نوح علیه السّلام باقی بود.و حملنه علی ذات الوح و دسر؛ و لقد ترکنها ءایة. (استفاده فوق براساس این احتمال است که مرجع ضمیر «ترکناها» بقایای کشتی نوح علیه السّلام باشد.)

[ویکی شیعه] کشتی نوح را حضرت نوح(ع) به دستور خداوند و راهنمایی جبرئیل ساخت. بر این کشتی بزرگ مومنان و یک جفت از هر نوع حیوان سوار شدند تا از عذاب الهی که به صورت طوفان برای کافران نازل شد ایمن باشند. در مورد جزئیات داستان کشتی نوح اختلافات فراوانی وجود دارد. اشاره به کشتی نوح در کتاب های مقدس و برخی از الواح کهن توجه محققان و باستان شناسان را به خودش جلب کرد به نحوی که افراد زیادی در قرن اخیر به دنبال یافتن بقایای کشتی نوح بودند و ادعاهای مختلف و متفاوتی از کشف کشتی نوح مطرح کردند.
جریان کشتی نوح بخشی از داستان زندگی و پیامبری حضرت نوح(ع) است. وقتی نوح به پیامبری برگزیده شد مامور شد تا قومش را که بت پرست و مشرک بودند به خداپرستی دعوت کند. به روایت بسیاری از مفسرین بر اساس آیه ۱۴ سوره عنکبوت «وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا نُوحًا إِلَی قَوْمِهِ فَلَبِثَ فِیهِمْ أَلْفَ سَنَةٍ إِلَّا خَمْسِینَ عَامًا» حضرت نوح ۹۵۰ سال در میان قوم خود مردم را به خداپرستی دعوت کرد. او در این مدت با مشقت و تلاش شب و روز قومش را هدایت کرد اما قومش دعوتش را قبول نمی کردند و در تمام این مدت افراد اندکی به او ایمان آوردند. نوح در مقابل همه آزار و اذیت های قومش صبوری می کرد و در دعوت مردم بردبار بود و همواره از خداوند هدایت آنان را طلب می کرد، و در خصوص عدم ایمان، سبک سری و جهالت قومش نیز به خدا شکایت می کرد. تا اینکه خداوند به نوح وحی کرد که هیچ فرد دیگری از قومش به او ایمان نخواهد آورد. اینگونه بود که حضرت نوح قومش را نفرین کرد و گفت «پروردگارا هیچ کس از کافرین را بر روی زمین باقی مگذار» و خداوند نیز عذابی سخت به صورت طوفان برای آنها مقرر کرد تا همه کافرین از روی زمین از بین بروند. خداوند برای نجات نوح، مومنان و همچنین حیوانات به او دستور داد کشتیی بسازد. حضرت نوح که به روایت برخی نجار بود با هدایت خداوند توسط جبرئیل توانست کشتیی با چوب و میخ بسازد کشتیی بزرگی که نه قبل از آن مثلش ساخته شده بود و نه بعد از آن مثلش ساخته شد.کشتیی که قرار بود مومنان حضرت نوح(ع) و همچنین دو جفت از همه حیوانات را از عذاب الهی حفظ کند.
به روایت قرآن کریم زمانی که حضرت نوح(ع) ساخت کشتی را آغاز کرد هر کس از مردمان بی ایمان از محل ساخت کشتی عبور می کرد نوح را مسخره می کرد. در خصوص محتوی تمسخر قوم نوح منبع معتبری وجود ندارد اما بر اساس برخی از روایات ممکن است نحوه مسخره کردن آنها این باشد که نوح در بیابانی که هیچ آبی ندارد در حال ساخت کشتی بزرگی است!، یا اینکه حالا که اینجا کشتی می سازی کنارش دریا هم بساز یا اینکه تو تا قبل از این گمان می کردی که پیغمبر و رسول خدایی چه شده است که نجار شده ای و کشتی می سازی. حضرت نوح نیز در مقابل مسخره آنان می گفت: زمانی فرا می رسد که ما نیز شما را مسخره می کنیم و از حال شما تعجب می کنیم که استمرار شما بر کفر و همچنین عنادی که نسبت به ایمان آوردن داشتید شما را در عذاب الهی غرق کرد.


کلمات دیگر: