کلمه جو
صفحه اصلی

تفاضل گل

فرهنگ فارسی

تفاوت گل‌های زده و گل‌های خوردۀ یک تیم در یک دوره از مسابقات که در تعیین تیم برتر یا تیم صعودکننده به مرحلۀ نهایی در شرایط تساوی ملاک تصمیم‌گیری می‌تواند باشد


دانشنامه عمومی

تفاضُل گل تفاوت گل های زده و گل های خوردهٔ یک تیم است در یک دوره از مسابقات که در تعیین تیم برتر یا تیم صعودکننده به مرحلهٔ نهایی در شرایط تساوی ملاک تصمیم گیری می تواند باشد.
پلی آف
در ورزش هایی مانند فوتبال و هاکی روی یخ، تفاضل گل معمولاً به عنوان اولین معیار برای رده بندی تیم هایی است که یک لیگ را با امتیاز مشابه به پایان رسانده اند.
در شرایطی که امتیازها و تفاضل گل دو تیم برابر باشد، غالباً از عامل «گل زده» به عنوان دومین معیار برای تعیین تیم برتر استفاده می شود، به گونه ای که تیم با گل زدهٔ بیشتر در ردهٔ بالاتری قرار می گیرد. معیارهای دیگری که در چنین شرایطی از آن ها استفاده می شود شامل ملاک قرار دادن بازی رو در رو دو تیم، برگزاری یک مسابقهٔ پلی آف یا پرتاب یک سکه است در ای حال اگر تفاضل گل هردوتیم یکی باشد کارت های زرد و قرمز بیشتری که یکی از تیم ها دریافت کرده است ملاک قرار می گیرد.
گل آوراژ (به انگلیسی: Goal average) عامل دیگری است که سابقاً به جای تفاضل گل از آن استفاده می شد. گل آوراژ - که عبارت بود از حاصل تقسیم گل های زده شده بر گل های خورده شده - از جام جهانی ۱۹۷۰ مکزیک و نیز از فصل ۱۹۷۷–۱۹۷۶ لیگ فوتبال انگلیس جای خود را به عامل تفاضل گل داد.

فرهنگستان زبان و ادب

{goal average} [ورزش] تفاوت گل های زده و گل های خوردۀ یک تیم در یک دوره از مسابقات که در تعیین تیم برتر یا تیم صعودکننده به مرحلۀ نهایی در شرایط تساوی ملاک تصمیم گیری می تواند باشد


کلمات دیگر: