کلمه جو
صفحه اصلی

استخوان چکشی

فارسی به عربی

مطرقة

مترادف و متضاد

hammer (اسم)
چخماق، چکش، پتک، استخوان چکشی، میخ زننده، خوراک رایگان

دانشنامه عمومی

استخوان چکشی (نام علمی: Malleus) یکی از استخوانچه های سه گانهٔ گوش میانی است. این استخوان چه ها از نوع متراکم هستند و فاقد حفره مغز استخوان می باشند.استخوانچه سندانی در عقب استخوانچه چکشی قرار دارد. قسمت خلفی استخوانچه چکشی دارای سطح کاو کوچکی است که با سندانی مفصل می شود.
استخوان سندانی
گوش
نام گذاری این استخوانچه به خاطر شباهت ظاهری آن با چکش صورت گرفته است.
استخوان چکشی ۸ تا ۹ میلی متر طول و ۲۵ میلی گرم وزن دارد. دسته ی(manubrium) آن محکم میان دو غشای موکوزی و فیبروزی eardrum جای گرفته و اتصال خارجی ossicular chain را شکل داده است. گردن استخوانچهٔ malleus تنگ شدگی میان دسته و سر آن می باشد. زائدهٔ خارجی آن برآمدگی روی eardrum ایجاد کرده است که اغلب در اتوسکوپی قابل رویت می باشد. یک زائدهٔ قدامی نیز در نزدیکی محل اتصال گردن(neck) و دسته (manubrium) وجود دارد. سر استخوان malleus با جسم استخوان incus به وسیله مفصل diarthrodial یا double-saddle joint به هم متصل شده اند "مفصل incudomallear" به این ترتیب که دو استخوان به عنوان یک واحد با هم حرکت می کنند.
پرده گوش قسمتی از پوست نازکی است که مثل طبل محکم گسترده شده است و به اولین استخوانچه چسبیده است این استخوان کوچک استخوان چکشی نامیده می شود. استخوان چکشی به وسیله رباط های ریزی به استخوان کوچک دیگری چسبیده است که به آن سندانی گفته می شود؛ به طوری که با حرکت استخوانچه چکشی، استخوانچه سندانی هم همراه آن حرکت خواهد کرد. انتهای دیگر استخوانچه سندانی به تنه کوچکترین استخوان در بدن متصل است که به آن رکابی می گویند.حرکت لرزش استخوان سندانی، رکابی را در هنگامی که به داخل و خارج حلزون در سوراخ بیضی حرکت می کند به نوسان وامی دارد.


کلمات دیگر: