کلمه جو
صفحه اصلی

سن لویی

فرهنگ فارسی

شهر و بندریست در سنگال که سابقا مرکزی سنگال بشمار میرفت

شهر و بندیست در سنگال ( افریقای غربی فرانسه ) که سابقا مرکز سنگال بشمار میرفت دارای ۵٠٠٠٠ تن سکنه . شهر مزبور در ۱۶۳۸ م . توسط دیپوا توماس لامبر تاسیس شد .

لغت نامه دهخدا

سن لویی . [ س َ ] (اِخ ) شهر بندری است در سنگال (آفریقای غربی فرانسه ) که سابقاًمرکز سنگال بشمار میرفت . دارای 62500 تن سکنه است . شهر مزبور در 1638 م . توسط دیپواتوماس لامبر تأسیس شد. (فرهنگ فارسی معین ).


سن لویی. [ س َ ] ( اِخ ) شهری مهم در ایالات متحده آمریکای شمالی در ایالت میسوری و در ملتقای رود می سی سی پی و میسوری که 856800 تن سکنه دارد و یکی از مراکز عمده صنعتی آمریکا بشمار میرود. ( فرهنگ فارسی معین ).

سن لویی. [ س َ ] ( اِخ ) شهر بندری است در سنگال ( آفریقای غربی فرانسه ) که سابقاًمرکز سنگال بشمار میرفت. دارای 62500 تن سکنه است. شهر مزبور در 1638 م. توسط دیپواتوماس لامبر تأسیس شد. ( فرهنگ فارسی معین ).

سن لویی . [ س َ ] (اِخ ) شهری مهم در ایالات متحده ٔ آمریکای شمالی در ایالت میسوری و در ملتقای رود می سی سی پی و میسوری که 856800 تن سکنه دارد و یکی از مراکز عمده ٔ صنعتی آمریکا بشمار میرود. (فرهنگ فارسی معین ).


دانشنامه عمومی

سن لوئی (سنگال). سن لوئی شهری است ساحلی در شمال کشور آفریقایی سنگال که در مرز موریتانی واقع شده است. سن لوئی در محلی قرار دارد که رودخانه سنگال به اقیانوس اطلس می ریزد. شهر سن لوئی در سرشماری سال ۲۰۰۲ میلادی ۱۵۴ هزار و ۵۵۵ نفر جمعیت داشت.
Wikipedia contributors, "Saint-Louis, Senegal," Wikipedia, The Free Encyclopedia, https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Saint-Louis,_Senegal&oldid=682778506 (accessed October 5, 2015).
شهر سن لوئی در قدیم کانون مهمی برای راه های بازرگانی بود که از اقیانوس اطلس به صحرای بزرگ آفریقا و سودان می رفتند. بهره گیری از طلا، عاج، و بردگان سیاه، باعث شد تا این شهر برای استعمارگران فرانسوی اهمیت زیادی پیدا کند. از سال ۱۶۵۹ تا ۱۷۷۹ در این محل ۹ شرکت بازرگانی مستقر شد که معروف ترین آن ها شرکت کاپ ورت سنگال و شرکت هند غربی بودند. شهر سن لوئی در آن زمان ۱۰ هزار نفر جمعیت داشت. از سال ۱۸۲۲ تا ۱۸۲۷ بارون روژر در این شهر تجارتخانه ای به نام «مورل ات پروم« بنا کرد که تا مدت ها مهم ترین عمارت مستعمره به شمار می آمد. در سال ۱۸۲۷ سن لوئی به مرکز سیاسی کشور نیز تبدیل شد و دولت در آن استقرار یافت.این شهر از ۱۶۷۳ تا ۱۹۰۲ پایتخت مستعمره فرانسوی سنگال به شمار می آمد و از ۱۸۹۵ تا ۱۹۰۲ پایتخت آفریقای غربی فرانسه شد. در سال ۱۹۰۲ پایتخت کشور به داکار منتقل شد. سن لوئی از سال ۱۹۲۰ تا ۱۹۷۵ هم چنین به عنوان مرکز مستعمره موریتانی به شمار می آمد.

دانشنامه آزاد فارسی

سَنْ لوئی (Saint-Louis)
سَنْ لوئی
سَنْ لوئی
شهری در سنگال، واقع در جزیره ای در مصب رود سنگال، با ۱۴۴,۱۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۱). در ۱۶۵۹ بنا شد. نخستین آبادی فرانسوی نشین در سرزمین اصلی غرب افریقا به شمار می رفت، و تا ۱۹۵۸، یعنی زمان انتقال مقرّ حکومت به داکار، پایتخت سنگال بود. مرکز بازرگانی است و ماهی گیری صنعت مهم آن است.


کلمات دیگر: