کلمه جو
صفحه اصلی

وی نسار

فرهنگ اسم ها

اسم: وی نسار (دختر) (کردی) (تلفظ: vinsar) (فارسی: وینسار) (انگلیسی: vinsar)
معنی: سرسبزی

فرهنگ فارسی

ده دهستان چاردولی بخش قروه شهرستان سنندج . در ۳۳ کیلومتری جنوب خاوری قروه سر راه شوسه همدان به قروه . دامنه سردسیر ۷٠٠ تن سکنه دارد . محصولش غلات لبنیات است . صنایع دستی زنان قالیچه جاجیم گلیم بافی است .

لغت نامه دهخدا

وی نسار. [ وِ ن ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان چهاردولی بخش قروه شهرستان سنندج است. 700 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

دانشنامه عمومی

وینسار، روستایی از توابع بخش چهاردولی شهرستان قروه در استان کردستان ایران است.
این روستا در دهستان چهاردولی شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲٬۲۴۹ نفر (۵۴۷خانوار) بوده است.
زبان غالب مردم این روستا کردی است و حدود ۲۰٪ اهالی روستا به زبان ترکی صحبت می کنند. روستا دارای یک سراب دایمی است که با اینکه آب ریز قابل مشاهده ندارد ولی حجم چشمگیری آب خروجی دارد. این روستا از روستاهای قدیمی منطقه چهاردولی است که قدمت آن حدود ۲۰۰۰ سال است.
در حدود ۳۵ کیلومتری شرق شهر قروه، در فاصله سه روستای داش بلاغ، آق بلاغ و وینسار بر روی کوهی مرتفع، بقایای یک معدن بزرگ سنگ قرار دارد که از نظر نوع، اندازه و تراش سنگ دارای ویژگی های خاص و از اهمیت بسیار برخوردار است. باور مردم برآن است که این سنگ ها به داستان شیرین و فرهاد ارتباط دارد. نوع حجاری و سفال های موجود در منطقه، احتمالاً به دوره ساسانی تعلق دارد. این منطقه در ایام بهار به عنوان تفرجگاه مورد استفاده مردم است. در ضلع شرقی همین کوه فرهادتاش، دهانه غاری وجود دارد که " اورل استین " مستشرق اروپایی هنگام بررسی منطقه غرب کشور، از این غار نام برده و ظاهراً نتوانسته وارد آن شود.


کلمات دیگر: