کلمه جو
صفحه اصلی

جمادی

فارسی به انگلیسی

inorganic, inanimate, solid

inanimate, solid


فرهنگ فارسی

ماه پنجم وششم ازماههای سال هجری قمر، جمادی الاخر
( اسم ) ماه پنجم و ششم از ماههای قمری ( جمادی الاولی وجمادی الاخری ) .

فرهنگ معین

(جَ ) (اِ. ) ماه پنجم و ششم از ماه های قمری : جمادی الاول ، جمادی الثانی .

لغت نامه دهخدا

جمادی. [ ج ُ دا ] ( ع اِ )نام دو ماه است ( از ماههای قمری ) جمادی الاولی و جمادی الاخره ، ماه پنجم و ششم از ماههای قمری. ( از منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ). و رمز آن در کتابت ج 1 و ج 2 میباشد. ج ، جُمادَیات. ( اقرب الموارد ) ( منتهی الارب ).
- جمادی خمسه ؛ ماه جمادی الاولی است و جمادی ستة ماه جمادی الاَّخره است. ( منتهی الارب ). خمسه وسته گفتن برای آن است که ماه پنجم و ماه ششم سال قمری است :
ز محرم چو گذشتی بودت ماه صفر
دو ربیع و دو جمادی ز پی یکدیگر
رجب است از پی و شعبان رمضان و شوال
پس بذی قعده و ذی حجه بکن نیک نظر.
|| جمود و خشک. ( منتهی الارب ): ظلت العین جمادی ؛ یعنی خشک و بی اشک گردید. ( منتهی الارب ).

فرهنگ عمید

ماه پنجم و ششم از سال هجری قمری.
⟨ جمادی اول: =جمادی‌الاول
⟨ جمادی ثانی: =جمادی‌الثانی


جماد بودن.


جمادی۲#NAME?


=جمادی۲
جماد بودن.
ماه پنجم و ششم از سال هجری قمری.
* جمادی اول: =جمادی الاول
* جمادی ثانی: =جمادی الثانی

دانشنامه عمومی

جمادی می تواند به موارد زیر اشاره کند:
سیاوش جمادی، نویسنده و مترجم آثار فلسفی
جمادی (روستا)، روستایی در استان اردبیل

دانشنامه آزاد فارسی

جَمادی
(به عربی: جُمادی) نام دو ماه پی درپی از گاهشماری قمری، جمادی اول (الاولی) و جمادی آخر (الآخر). ماه های پنجم و ششم قمری که در تداول جمادی اول را جمادی خمسه و جمادی آخر را جمادی سته و جمادی ثانی نیز نامیده اند.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] جُمادی، نام ماه های پنجم و ششم از ماه های جفتی در گاهشماری هجری قمری می باشد.
نام ماه پنجم را جُمادَی الاولی ، جمادی خمسه، جمادی اول، جمادی نخستین و در زیج ها و جدول ها گاه به صورت کوتاه آن، ج ۱، نوشته اند.نام ماه مقارن آن، در دوران پیش از اسلام در عربستان ، حَنْتَمْ، حَنِین یا حِنّین بوده است و طول آن را سی روز در نظر می گرفته اند.ماه ششم را نیز جُمادی الاخِرَة ، جمادی سته، جمادی آخر، جمادی ثانی، جُمادَی الثانیة و جمادی دیگر نامیده اند و در زیج ها و جدول ها گاه به صورت کوتاه شده ج۲ ذکر شده است.نام این ماه اخیر، پیش از اسلام زَبّاء، ربّی، رنّی و طول آن ۲۹ روز بوده است.
زمان آغاز و پایان
در گاهشماری شرعی اسلامی، آغاز هریک از ماه های جمادی، همانند دیگر ماه های قمری ، از لحظه رؤیت ماه نو ( هلال ) پس از غروب خورشید ، در نخستین شبی که پس از مُحاق ، ماه رؤیت می شود، آغاز می گردد و طول هر ماه را از آن لحظه تا رؤیت هلال بعد حساب می کنند.شیوه تعیین طول ماه را به این روش، «هلالی» یا برحسب «رؤیت» نامیده اند. بنابراین، آغاز و پایان ماه به رؤیت هلال بستگی دارد، نه به محاسبه و تعیین طول ماه به روشی که منجمان آن را روش «حسابی» یا برحسب «امر اوسط» می نامند.
ماه اقترانی
فاصله بین دو رؤیت متوالی ماه، که منجمان به آن «ماه اقترانی» می گویند، به فاصله زمانی دو مقارنه متوالی ماه و خورشید اطلاق می شود و متوسط طول آن برابر با ۵۸۸، ۵۳۰ ر۲۹ روز یا ۲۹ روز و ۱۲ ساعت و ۴۴ دقیقه و ۸ ر۲ ثانیه است و بنابراین، شامل عدد صحیحی از تعداد روزها نیست، در حالی که در امور روزمره، برای اندازه گیری زمان ، تنها شبانه روزهای کامل در یک ماه در نظر گرفته می شود.
طول هر ماه
...

پیشنهاد کاربران

سلام فامیلی هستش که ریشه عربی داره و نام ماه های سال هستش به عربی معنی دیگه هم داره گیاه - سنگ - جامد - حق خود را ثابت کرد .


کلمات دیگر: