کلمه جو
صفحه اصلی

ایسوکراتس

فرهنگ فارسی

خطیب آتنی از شاگردان سقراط و از شاگردان سوفسطائیان و احتمالا بزرگترین معلم تاریخ یونان بود .

لغت نامه دهخدا

ایسوکراتس. [ ت ِ ] ( اِخ ) خطیب آتنی ( 436 - 338 ق. م ). از شاگردان سقراط و از شاگردان سوفسطائیان و احتمالاً بزرگترین معلم تاریخ یونان بود. مشهورترین خطبه او مدایح است که در آن یونانیان را باتحاد برضد ایرانیان میخواند. وی در باب اتحاد همه یونانیان برضد ایرانیان خطابه هایی ایراد میکرد ولی در اتحادبا مقدونیه خطری نمی دید. ایسوقراطس. رجوع به فرهنگ فارسی معین و دائرةالمعارف فارسی و کلمه قبل شود.

دانشنامه عمومی

ایسوکراتِس (به یونانی: Ισοκράτης؛ ۳۳۸–۴۳۶ پیش از میلاد) از خطبای نامدار و اساتید بلاغت در یونان باستان بود و در زمرهٔ ده خطیب برجستهٔ آتیک جای داشت.
لغت نامهٔ دهخدا، ذیل «ایسوکراتس».
Wikipedia contributors, "Isocrates," Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Isocrates&oldid=551402206 (accessed May 17, 2013).
او مصرانه خواستار برقراری اتحاد میان تمامی یونانیان علیه ایرانیان بود.

دانشنامه آزاد فارسی

ایسوکْراتِس (۴۳۶ـ۳۳۸پ م)(Isocrates)
سخنور یونانی و یکی از ده خطیب آتیک. شهرت او اصولاً مدیون رساله ای سیاسی به نام «مدیحه» است که در آن به دفاع از وحدت و برتری یونان می پردازد. خطابه نویسی حرفه ای و استاد فن بیان بود. اما چون صدای رسایی نداشت و بسیار هم کم رو بود، هیچ گاه در دربار یا گردهمایی های عمومی سخنرانی نکرد. بیانیۀ او با نام «علیه سوفسطاییان» از دیگر آثار اوست. در آتن متولد شد. پدرش فلوت سازی ثروتمند بود. تحصیلات خود را تکمیل کرد. هنگامی که در جنگ پلوپونزیخانواده اش را از دست داد به آموزگاری پرداخت، اما در اندک زمانی به شهرت رسید و متمول شد و در زمرۀ ثروتمندترین شهروندان آتن قرار گرفت.


کلمات دیگر: