کلمه جو
صفحه اصلی

ایندرا

فرهنگ فارسی

یکی از خدایان قوم هند و ایرانی که مورد پرستش هندوان و قوم میتانی بود . در نزد هندوان وی پادشاه دیوان ( خدایان ) سلطان آسمان رب النوع رعد آورنده بارانهای فراوان و حامی آریاییان است . او را گاهی پسر ادیتی ( ربه النوع فضا ) می دانند و زمانی برادر توام اگنی ( خدای آتش ) .

دانشنامه عمومی

ایندرا (به سانسکریت: इन्द्र ، इंद्र)(به تامیلی: இந்திரன)(به تایلندی: พระอินทร์)خدای آب و جنگ در هندوگرایی است. فصلی از کتاب ریگ ودا به نام اوست. او همسر ایندرانی و پدر آرجونا، جیانتا، میذوسا، کاملاً، ربوس، رسابا، و والی است. در متن زرتشتی دینکرد، نیز نام او ذکر گشته است.
ایندیرا یکی از خدایان هندو-ایرانی است که خدای جنگاوری و طبقهٔ جنگاور بوده است.
از صفت های ایندرا vṛtrahan (بهرام) به معنای مانع شکن است. در دین زردشتی ایندرا در زمرهٔ دیوان بشمار می رود و ضد نظم و ترتیب و مانع کستی بستن است و امشاسپند اردیبهشت به مقابله با او برمی خیزد.

دانشنامه آزاد فارسی

اینْدْرا (Indra)
اینْدْرا
اینْدْرا
اینْدْرا
از خدایان کهنِ تمدن هندوایرانی و خدای آسمان در آیین هندو. به شکل مردی چهاردست سوار بر فیلی سفید در حال حمل جرقۀ صاعقه ای به نمایش درمی آید. شخصیت او در بسیاری زمینه ها با پهلوانان ایرانی مانند رستم و گرشاسب همانند است. نوشابۀ سکرآور سومارا به ایندرا نسبت می دهند.

پیشنهاد کاربران

خدا در قوم ایرانی و هندی ( خدواوند قوم آریایی )
ایندرا{{به سانسکریت|इन्द्र | इंद्र}}{{تامیل|இந்திரன}}{{به تایلندی|พระอินทร์}}خدای [ آب ] و [ جنگ ] در [ هندوگرایی ] است. فصلی از کتاب [ ریگ ودا ] به نام اوست. او همسر [ ایندرانی ] و پدر [ آرجونا ]، [ جیانتا ]، [ میذوسا ]، [ کاملاً ]، [ ربوس ]، [ رسابا ]، و [ والی ] است. در متن [ زرتشتی ] [ دینکرد ]، نیز نام او ذکر گشته است.
ایندیرا یکی از خدایان [ هندو - ایرانی ] است که خدای جنگاوری و طبقهٔ جنگاور بوده است.
از صفت های ایندرا vṛtrahan ( [ بهرام ] ) به معنای مانع شکن است. در [ دین زردشتی ] ایندرا در زمرهٔ دیوان بشمار می رود و ضد نظم و ترتیب و مانع [ کستی ] بستن است و [ امشاسپند ] اردیبهشت به مقابله با او برمی خیزد. فرهنگ و زبان های ایران باستان - محبوبه خدایی - نشرپازینه - تهران ۱۳۸۸
وکیپدیا


کلمات دیگر: