کلمه جو
صفحه اصلی

شترگلو

فارسی به انگلیسی

siphon, subterranean siphon, gooseneck

subterranean siphon


siphon


فرهنگ فارسی

۱ - ( صفت ) آن چه که مانند گلوی شتر منحنی باشد . ۲ - راه آب زیرزمینی که با لوله یا تنبوشه های بزرگ در زیر نهر یا رودخانه به وسیله دو چاه تعبیه کنند تا آب از یک سمت فرود رود و از سمت دیگر بالا آید . چاه آب گیر را نر و چاه آب ده را لاس گویند منگل .

فرهنگ معین

( ~ . گَ ) ۱ - (ص مر. ) آن چه که مانند گلوی شتر منحنی باشد. ۲ - (اِمر. ) راه آب زیرزمینی که با لوله یا تنبوشه های بزرگ در زیر نهر یا رودخانه به وسیلة دو چاه تعبیه کنند تا آب از یک سمت فرورود و از سمت دیگر بالا آید. چاه آب گیر را «نر» و چاه آب ده را «لاس » گ

( ~ . گَ) 1 - (ص مر.) آن چه که مانند گلوی شتر منحنی باشد. 2 - (اِمر.) راه آب زیرزمینی که با لوله یا تنبوشه های بزرگ در زیر نهر یا رودخانه به وسیلة دو چاه تعبیه کنند تا آب از یک سمت فرورود و از سمت دیگر بالا آید. چاه آب گیر را «نر» و چاه آب ده را «لاس » گویند، منگل .


لغت نامه دهخدا

شترگلو. [ ش ُ ت ُ گ َ] ( اِ مرکب ) گلوی شتر. || آنچه مانند گلوی شتر منحنی باشد. ( فرهنگ فارسی معین ). || در اصطلاح مقنیان ، راه آب زیرزمینی با لوله یا تنبوشه های بزرگ در زیر نهر یا رودخانه و آن چنان باشد که از دو سوی رودخانه همچون دو چاه تعبیه کنند و آن دو را از زیر رودخانه به هم بپیوندند تا آب از یک سمت فرورود و از سمت دیگر بالا آید. چاه آب گیر را «نر» و چاه آب ده را «لاس » گویند. منگل. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ عمید

راه آب زیرزمینی که با لوله یا تنبوشه های بزرگ در زیر نهر یا جاهای گود افتاده درست می کنند تا آب از یک سمت فرو برود و از طرف دیگر بالا بیاید، منگل.

دانشنامه عمومی

شُتُرگَلو (به انگلیسی: trap) یکی از قطعات مورد استفاده در لوله کشی است.
شترگلو لوله ای به شکل S یا U است که به طور قائم در زیر سینک ظرف شویی، آبریزها یا لوله های فاضلاب و به خصوص توالت ایرانی قرار می گیرد.کار آن جلوگیری از نشت بوی بد و مقابله با پدیدهٔ فشار معکوس در لوله های فاضلاب است.
مرزبان، پرویز و معروف، حبیب، فرهنگ مصور هنرهای تجسمی (معماری، پیکره سازی، نقاشی)، ویرایش سوم، تهران: سروش ۱۳۷۷ خ.
مقررات ملی ساختمان، مبحث ۱۶، تأسیسات بهداشتی

پیشنهاد کاربران

شتر گلوه ، shotor geloo,
در گویش شهربابکی به آن اشتر گلو oshtor geloo می گویند ، جایی است که، آب قنات که به سطح زمین رسیده ، ولی به اجبار بایستی از زیر یک مانع مانند راه و جاده ، عبور داده شود ، در این صورت کانالی از زیر مانع به شکل یو حفر می شودبطور که آب از یک طرف مانع وارد یک این سیفون بزرگ شده و پایین رفته واز طرف دیگر بالا می آید ، البته دوطرف همطراز هستند ، که در شکل معمولی به آن کوو cow ، می گویند که از لغت کاو به معنی مقعر گرفته شده ، ودر صورت بزگتر بودن کوو آن را اشتر گلو می نامند، دلیل نام گذاری شباهت آن به انحنای بخش گردن وگلوی شتر است


کلمات دیگر: