کلمه جو
صفحه اصلی

گسکر

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان بخش مرکزی شهرستان فومن ( گیلان ) واقع در ۷ کیلومتری باختر فومن جلگه و معتدل و مرطوب دارای ۱٠۹۲ تن سکنه محصول برنج چای ابریشم عسل و لبنیات .

دانشنامه عمومی

گسکر شهر تاریخی و مدفون با یک هزار و ۲۰۰ سال قدمت در دل جنگل های منطقه هفت دغنان ضیابر صومعه سرا در استان گیلان است. این شهر بر اساس کاوش های انجام شده، بزرگ ترین شهر باقیمانده از دوره اسلامی در شمال ایران است.
http://www.shabestan.ir/NSite/FullStory/News/?Serv=6&Id=118865&Mode=
وبسایت هیئت باستانشناسی شهر تاریخی گسکر
http://guilanonline.ir/index.php?mod=content&met=content_more&id=874%23.T_euVpFc0oM
گسکر در سال های اخیر به عنوان یک اثر تاریخی منحصربه فرد در شمال ایران معرفی شده است که این امر ناشی از فعالیت کارشناسان و کاوشگران باستان شناسی در منطقه هفت دغنان است. حمام ها، بازار، اماکن مسکونی و مذهبی، پل های خشتی و آثار منقوش و غیرمنقوش نمایان شده در این شهر تاریخی و مدفون نشانه وجود یک تمدن و حیات تاریخی در دوره اسلامی است. شهر تاریخی گسکر نشان دهنده یک منطقه امیرنشین در دوره باستان است. ایجاد سایت موزه در جوار شهر تاریخی گسکر از بزرگ ترین اهداف در حال اجرای این شهر تاریخی بوده که به همت مسئولان استانی و شهرستانی در حال پیگیری است تا نمایش و معرفی آثار یافت شده از این منطقه تاریخی و با قدمت را برای همگان به مرحله ظهور برساند.
منطقه گسکرات و به ویژه شهر تاریخی گسکر و وجود مناره آجری متعلق به دوران باستان در روستای «مناره بازار» صومعه سرا دارای جاذبه های گردشگری بکر و طبیعی و قادر به جذب مهمانان و گردشگران داخلی و خارجی است.
برنامه های کاوشگری و عملیات از خاک بیرون کشیدن شهر گسکر از زمستان سال ۸۸ در منطقه گسکر به عنوان محور و پایلوت گردشگری و تاریخی در صومعه سرا آغاز شد که تاکنون بخش زیادی مورد کشف و بازسازی قرار گرفته است. بالغ بر ۶۰ هکتار از مجموع ۱۲۰ هکتار اراضی شهر تاریخی گسکر به عنوان یک اثر تاریخی دوره اسلامی به ثبت ملی رسیده که مسئولان میراث فرهنگی گیلان در تدارک ثبت بقیه اراضی این شهر دوره اسلامی هستند. مناره گسکر صومعه سرا در بخش مرکزی صومعه سرا و در ۳۶ کیلومتری غرب شهرستان رشت واقع شده است. مناره گسکر در مسیر یک جاده قدیمی معروف به شاه عباسی واقع شده که یادآور مناره های عظیم سلجوقی در دیگر مناطق ایران است. ارتفاع مناره ۲۹ متر و قطر آن در پایه هفت متر و در بخش فوقانی ۲٫۳۵ متر است و این مناره شکل مخروطی دارد و یک ستون نگهدارنده در وسط به عنوان تکیه گاه به ابعاد ۵۵ در ۵۵ سانتی متر به پلکان مارپیچ داخلی و جداره بیرونی منار ایستادگی داده است.


کلمات دیگر: