کلمه جو
صفحه اصلی

نثر اللالی

فرهنگ فارسی

من کلام امیرالمومنین علی . تالیف رشید و طواط اصل کتاب منسوب به جاحظ است و مجموعه ای است از کلمات علی ( ع ) . رشید هر یک از کلمات را به نثر عربی تفسیر و به فارسی ترجمه کرده و بنظم در آورده است و آنرا [ صد کلمه ] یا [ مطلوب کل طالب من کلام علی بن ابی طالب ] نام نهاده است .

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] نثر اللآلی. نثر اللآلئ سخنان درر بار امام علی علیه السلام اثر فضل بن حسن طبرسی، رسالۀ مختصری است از سخنان کوتاه حضرت علی بن ابی طالب(ع) که توسط حمیدرضا شیخی ترجمه شده است.
مولف به شیوۀ کتاب «غرر الحکم و درر الکلم»آمدی، به ترتیب حروف الفبا، کتاب خود را مرتب کرده است.
وی کتاب را با احادیثی(کلمات قصاری) که با حرف «الف» آغاز شده شروع و به حرف «یاء»پایان می دهد.
وی بر همین اساس اولین حدیثی که ذکر کرده این است:
احسن الی المسیء تسده که مترجم آن را چنین ترجمه کرده است: به آنکه به تو بد کرده نیکی کن تا بر او سروری یابی.

[ویکی فقه] نثر اللآلئ (ترجمه). «نثر اللآلئ سخنان درر بار امام علی علیه السلام» اثر فضل بن حسن طبرسی، رساله مختصری است از سخنان کوتاه حضرت علی بن ابی طالب علیه السّلام که توسط حمیدرضا شیخی ترجمه شده است.
مولف به شیوه کتاب «غرر الحکم و درر الکلم» آمدی، به ترتیب حروف الفبا، کتاب خود را مرتب کرده است. وی کتاب را با احادیثی (کلمات قصاری) که با حرف «الف» آغاز شده شروع و به حرف «یاء» پایان می دهد. وی بر همین اساس اولین حدیثی که ذکر کرده این است: احسن الی المسی ء تسده که مترجم آن را چنین ترجمه کرده است: به آنکه به تو بد کرده نیکی کن تا بر او سروری یابی. کتاب شامل ۳۱۳ کلمه از کلمات قصار امیرالمؤمنین علیه السّلام می باشد.
وضعیت کتاب
این نسخه با تحقیق و تصحیح محمد حسن زبری قاینی و ترجمه حمید رضا شیخی به چاپ رسیده است. محقق و مصحح محترم نامنظمی موجود در ترتیب سخنانی که ذیل یک حرف آمده را برطرف ساخته و تمام کلمات را طبق ترتیب حروف الفباء ذیل همان حرف منظم کرده است. در پایان مصادر و مراجع تحقیق ذکر شده است: این نسخه به صورتی زیبا از سوی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در سال ۱۳۸۰ منتشر شده است.

پیشنهاد کاربران

هو
آفوریسم یا کلمات قصار حضرت علی ( ع ) به ترتیب حروف الفبایی.


کلمات دیگر: