کلمه جو
صفحه اصلی

علی کازرونی

فرهنگ فارسی

ابن محمد بن محمود بن ابی العز بن احمد بن اسحاق بن ابراهیم کازرونی بغدادی شافعی ملقب به ظهیر الدین ریاضیدان و فقیه و مورخ و شاعر و لغوی و عالم به علم فرائض بود تولد او در سال ۶۱۱ قمری بوده است اما وفاتش را باختلاف سال ۶۹۷ قمری و در حدود سال ۷٠٠ قمری و بعد از سال ۷٠٠ قمری یاد کرده اند

لغت نامه دهخدا

علی کازرونی . [ ع َ ی ِ زِ ] (اِخ ) ابن عباس بن حسین شیرازی کازرونی . مشهور به حاج مجتهد و متخلص به رحمت . شاعر بود و در ابتدای امر به نجف اشرف رفت و نزد آخوند خراسانی تلمذ کرد و به شیراز بازگشت و در هجدهم رجب سال 1343 هَ . ق . در این شهر درگذشت . او راست : 1- تقریرات اصول . 2- دیوان شعر، مشتمل بر اشعار عربی و فارسی که در سال 1336 هَ .ش . در نود صفحه در شیراز به چاپ رسید. 3- فوائد مشروطیت . (از الذریعه ج 9 ص 743 از فارسنامه ٔ ناصری ).


علی کازرونی . [ ع َ ی ِ زِ ] (اِخ ) ابن محمدبن محمودبن ابی العزبن احمدبن اسحاق بن ابراهیم کازرونی بغدادی شافعی . ملقب به ظهیرالدین . ریاضیدان و فقیه و مورخ و شاعر و لغوی و عالم به علم فرائض بود. تولد او در سال 611 هَ . ق . بوده است اما وفاتش را به اختلاف سال 697 هَ . ق . و در حدود سال 700 هَ . ق . وبعد از سال 700 هَ . ق . یاد کرده اند. او راست : 1- روضةالاریب فی التاریخ ، در هفده کتاب . 2- السیرة النبویة. 3- کسرالحساب فی الحساب . 4- المنظومة الاسدیة فی اللغة. 5- النبراس المضی ٔ فی الفقه . (از معجم المؤلفین از الدرر الکامنه ٔ ابن حجر ج 3 ص 119 و طبقات الشافعیه ٔ سبکی ج 6 ص 242 و کشف الظنون حاجی خلیفه ص 923 و ایضاح المکنون بغدادی ج 1 ص 328 و ج 2 ص 714).


علی کازرونی. [ ع َ ی ِ زِ ] ( اِخ ) ابن عباس بن حسین شیرازی کازرونی. مشهور به حاج مجتهد و متخلص به رحمت. شاعر بود و در ابتدای امر به نجف اشرف رفت و نزد آخوند خراسانی تلمذ کرد و به شیراز بازگشت و در هجدهم رجب سال 1343 هَ. ق. در این شهر درگذشت. او راست : 1- تقریرات اصول. 2- دیوان شعر، مشتمل بر اشعار عربی و فارسی که در سال 1336 هَ.ش. در نود صفحه در شیراز به چاپ رسید. 3- فوائد مشروطیت. ( از الذریعه ج 9 ص 743 از فارسنامه ناصری ).

علی کازرونی. [ ع َ ی ِ زِ ] ( اِخ ) ابن محمدبن محمودبن ابی العزبن احمدبن اسحاق بن ابراهیم کازرونی بغدادی شافعی. ملقب به ظهیرالدین. ریاضیدان و فقیه و مورخ و شاعر و لغوی و عالم به علم فرائض بود. تولد او در سال 611 هَ. ق. بوده است اما وفاتش را به اختلاف سال 697 هَ. ق. و در حدود سال 700 هَ. ق. وبعد از سال 700 هَ. ق. یاد کرده اند. او راست : 1- روضةالاریب فی التاریخ ، در هفده کتاب. 2- السیرة النبویة. 3- کسرالحساب فی الحساب. 4- المنظومة الاسدیة فی اللغة. 5- النبراس المضی فی الفقه. ( از معجم المؤلفین از الدرر الکامنه ابن حجر ج 3 ص 119 و طبقات الشافعیه سبکی ج 6 ص 242 و کشف الظنون حاجی خلیفه ص 923 و ایضاح المکنون بغدادی ج 1 ص 328 و ج 2 ص 714 ).

دانشنامه عمومی

میرزا علی کازرونی مشهور به لسان المله و صدرالاسلام (زاده ۱۲۴۷ کازرون) نماینده بندرعباس و بوشهر در مجلس شورای ملی و مبارز آزادی خواه ایرانی بود. وی روزنامه اسلام را در شیراز منتشر می کرد. او تا سن ۱۶ سالگی به شغل تجارت مشغول بود، بر همین اساس، بازرگانان داخلی و خارجی به وی اعتماد داشتند. کازرونی در نهضت مشروطیت، در جنوب نماینده آخوند خراسانی بود. در ادوار اولیه مجلس از طرف مردم جنوب، نامزد وکالت شد، و عضویت انجمن ولایتی بوشهر را پذیرفت. او همچنین از دشمنان سرسخت انگلستان در جنگ جهانی اول بود. کازرونی از دوره چهارم تا هشتم مجلس شورای ملی نمایندگی شهرهای بوشهر و بندرعباس را برعهده داشت. تلاشهای این نماینده در طول دوران نمایندگی اش، برای عمران و آبادی مناطق جنوبی و توجه به مسئله خلیج فارس و مبارزه با نفوذ استعمار، وی را به یک چهره شاخص در این دوره تبدیل کرد.
راسخون
مرکز پژوهش های مجلس
حوزه
کتابخانه مجلس
کتابخانه مجلس


کلمات دیگر: