کلمه جو
صفحه اصلی

موزه لوور

فرهنگ فارسی

موزه هنری معروف واقع در شهر پاریس . در ۱۲٠۴ فیلیپ دوم آن را به عنوان کاخ ساخت و در ۱۵۴۱ بازسازی شد. ناپلئون آن را به موزه تبدیل کرد . بسیاری از آثار معروف هنری دنیا در آن جای دارد .

دانشنامه عمومی

موزهٔ لووْر (به فرانسوی: Musée du Louvre) بزرگترین موزهٔ هنر و یک بنای تاریخی در مرکز شهر پاریس در کشور فرانسه می باشد. این موزه یکی از شاخصه های مشهور فرانسه و پاریس است که در سمت راست رودخانه سن، در منطقه ۱ شهر پاریس واقع گردیده. در این موزه بالغ بر ۳۸۰۰۰ اثر هنری مربوط به پیش از تاریخ تا سده ۲۱ میلادی در فضایی بالغ بر ۷۲۷۳۵ متر مربع جمع آوری و در معرض دید قرار گرفته. در سال ۲۰۱۷ میلادی، موزه لوور، با ۸/۱ میلیون بازدید کننده، در فهرست پربازدیدترین موزه های جهان قرار گرفت.
پاله رویال، موزهٔ لوور (مترو) * لوور-ریولی (مترو)
مختصات: ۴۸°۵۱′۳۷″شمالی ۲°۲۰′۱۵″شرقی / ۴۸٫۸۶۰۳۹۵°شمالی ۲٫۳۳۷۵۹۹°شرقی / 48.860395; 2.337599
موزه در حقیقت در کاخ لوور واقع شده که در اواخر سده ۱۲ تا اوایل ۱۳ میلادی، ساخت استحکامات آن به فرمان فیلیپ دوم آغاز گردید. امروزه نیز باقی مانده های این استحکامات و قلعه در زیرزمین موزه قابل مشاهده است. با توجه به گسترش شهر و همچنین همجواری این مکان، از اهمیت تدافعی قلعه لوور کاسته و در سال ۱۵۴۶ تبدیل به محل اقامت فرانسوای اول گردید که سرآغاز تغییر کاربری آن و تبدیل شدن به محل اقامت اصلی پادشاهان فرانسه بود. کاخ لوور فعلی، ساختمانی است که چندین مرتبه گسترش یافته. در سال ۱۶۸۲، لوئی چهاردهم، کاخ ورسای را مکان اصلی اقامت خود قرار داد و این مکان را تبدیل به محلی برای نمایش شکوه و عظمت سلطنتی نمود که از جملهٔ آنها می توان به نمایش مجموعهٔ عتیقه و باستانی یونان و روم اشاره داشت. از ۱۶۹۲ میلادی، این ساختمان تحت تملک فرهنگستان کتیبه شناسی و زبان های باستانی فرانسه و فرهنگستان سلطنتی نقاشی و مجسمه قرار گرفت که به عنوان نخستین مجموعه دار این سالن ها شناخته می گردند. فرهنگستان های موصوف بالغ بر ۱۰۰ سال است که هنوز در موزه باقی مانده اند. در طول دوران انقلاب فرانسه، مجلس مؤسسان تصمیم گرفت که لوور را به عنوان محلی برای نمایش شاهکارهای کشور مورد استفاده قرار دهد.
موزه لوور از سال ۱۷۹۳ میلادی تا امروز به عنوان «موزهٔ عمومی» فعال بوده است. تمرکز موزهٔ لوور روی هنر، تاریخ بشر و فرهنگ است و آثار بسیاری در این زمینه ها در این موزه جای گرفته اند که از آن جمله می توان به لوح حمورابی، تابلوی بانوی صخره ها و تابلوی مونالیزا اثر لئوناردو دا وینچی اشاره کرد.

دانشنامه آزاد فارسی



کلمات دیگر: