کلمه جو
صفحه اصلی

موزه بریتانیا

دانشنامه عمومی

موزه بریتانیا (به انگلیسی: British Museum) یکی از عظیم ترین و غنی ترین موزه های جهان است که بیش از ۷ میلیون گنجینه و آثار باستانی از بسیاری از فرهنگ ها، قوم ها و کشورهای جهان را از دوران پیش از تاریخ تا زمان حال را در خود جای داده است. موزه بریتانیا در سال ۱۷۵۳ میلادی و با مجموعه اهدایی از هنس اسلون طبیعی دان انگلیسی، شامل دست نوشته ها، کتاب های قدیمی و آثار باستانی گردآوری شده از برخی مستعمرات وقت بریتانیا رسماً تأسیس شد.
۱مین موزهٔ پربازدید بریتانیا
۲مین موزهٔ پربازدید جهان
۶٬۰۴۹٬۰۰۰ (۲۰۰۷–۲۰۰۸)۵٬۵۶۹٬۹۸۱ (۲۰۰۹)
مختصات: ۵۱°۳۱′۱۰″شمالی ۰°۰۷′۳۷″غربی / ۵۱٫۵۱۹۴۴۴°شمالی ۰٫۱۲۶۹۴۴°غربی / 51.519444; -0.126944
بازدید از موزه بریتانیا، مجانی است و پولی بابت بلیط یا ورودیه دریافت نمی شود. اما در برخی نمایشگاه های ویژه، برای برخی از آثار ویژه و تخصصی که از دیگر موزه های معتبر جهان به امانت گرفته می شوند، بازدید به صورت مجانی نخواهد بود و پولی بابت بازدید از برخی نمایشگاه های موقتی که به صورت امانتی گردآوری شده اند، دریافت می شود.

دانشنامه آزاد فارسی


موزۀ بریتانیا (British Museum)
بزرگ ترین موزۀ انگلستان. در ۱۷۵۳ تأسیس و در ۱۷۵۹ افتتاح شد. افزایش سریع بخش های جدید به احداث ساختمان کنونی موزه انجامید (۱۸۲۳ـ۱۸۴۷). در ۱۸۸۱ موزۀ تاریخ طبیعی به کِنزینگتون جنوبی انتقال یافت. فعالیت این موزه با خرید کتابخانه و مجموعۀ هنری هانس اسلون و درپی آن، خرید کتابخانه های کاتونیان، هارلین، و چند کتابخانۀ دیگر آغاز شد. موزۀ بریتانیا نخست در مونتاگو هاوس، در بلومزبری، جای داده شد. ساختمان کنونی موزه را رابرت اسمرک طراحی کرده است. بعدها تالار مطالعۀ دایره ای شکل در ۱۸۵۷ و شاخۀ شمالی آن یا تالارهای ادوارد هفتم در ۱۹۱۴ ساخته شدند. طرح نوسازی موزۀ بریتانیا با صرف ۱۰۰میلیون پوند در دسامبر سال ۲۰۰۰ تکمیل شد. تماشایی ترین قسمت موزۀ بریتانیا سرسرایی بزرگ است که بزرگ ترین فضای سرپوشیده در نوع خود در اروپا محسوب می شود. سقف این قسمت از ساختمان موزه از ۳,۳۱۲ قطعه شیشۀ سه گوش ساخته شده است و ۶ هزارمترمربع وسعت دارد.


کلمات دیگر: