کلمه جو
صفحه اصلی

ایلول

فرهنگ فارسی

( اسم ) دوازدهمین ماه سال سریانی مطابق سپتامبر فرنگی بین آب و تشرین اول .

فرهنگ معین

[ سر. ] (اِ. ) دوازدهمین ماه سال سریانی ، مطابق سپتامبر فرنگی .

لغت نامه دهخدا

ایلول. ( ترکی ، اِ ) نام ماه دوازدهم از سال رومیان و آن بودن آفتابست در این زمان از اواسط برج سنبله تا اواسط برج میزان. ( برهان ). بلغت سریانی نام ماه رومی که آفتاب در سنبله باشدمطابق آن بهندی ماه کرار است. ( غیاث اللغات ) ( آنندراج ). ماه قوس. ( بحر الجواهر ). دوازدهمین ماه تقویم عرفی و ششمین ماه تقویم دینی یهود. دارای 29 روز که معمولاً مطابق قسمتی از ماه اوت و قسمتی از ماه سپتامبر فرنگی است. ( دایرة المعارف فارسی ). ماه نهم تقویم شمسی ؛ بعضی ممالک عربی بخشی را که بین آب و تشرین اول است و دارای 20 روز و مطابق ماه سپتامبر فرنگی میباشد ایلول دانسته اند. ( از دایرةالمعارف فارسی ). مدت ماندن آفتاب در برج سنبله که رومیان یک ماه شمرند و در قنیه آورده است که شش ماه در اول سال و آخرین ماه خریف بزبان رومیان است. ( مؤید الفضلا ) :
در فتح باد و نصرت مرداد و تیر تو
وز بخت باد دولت ایلول و آب تو.
مختاری.

فرهنگ عمید

۱. ماه نهم تقویم شمسی بعضی کشورهای عربی، بین آب و تشرین اول، مطابق ماه سپتامبر، دارای ۳۰ روز.
۲. دوازدهمین ماه تقویم عرفی یهود.
۳. از ماه های تقویم سُریانی

دانشنامه عمومی

ایلول (به عبری: אֱלוּל ) دوازدهمین ماه یا ششمین ماه از تقویم عبری است. ایلول ماهی تابستانی و ۲۹ روزه است. نام این ماه از نام های بابلی گرفته شده است و از ریشه آکادی به معنی «برداشت» است. ماه آکادی مشابهی به نام ایلولو وجود دارد.
(۱۳۱۳ پیش از میلاد) - موسی از کوه سینا بالا می رود تا برای بار سوم ۴۰ روز را در آنجا سپری کند.
در دین یهودی ماه ایلول زمان توبه است زیرا قبل از روش هاشانا و یوم کیپور می باشد. ایلول زمانی است که قلب فرد باید به خدا نزدیکتر شده تا در روز قضاوت (روش هاشانا) و روز جزا ([یوم کیپور) است. در تمامی ماه ایلول مراسم خاصی وجود دارد و شیپور هر روز صبح (به غیر از شبات) نواخته می شود. نواختن شیپور به معنی بیدار کردن روح و آماده سازی برای روز داوری و روزهای مقدس است. ایلول زمانی است که در آن درخواست بخشش به خاطر کارهای نادرست صورت می گیرد. همچنین به صورت معمول زبور ۲۷ هر روز خوانده می شود. علاوه بر نواختن شیپور در رسوم یهودیان اشکنازی هر روز سلیخوت خوانده می شود. بسیاری یهودیان از قبر آشنایان خود در این ماه زیارت می کنند و این مراسم را نیز اجرا می کنند.

دانشنامه آزاد فارسی

اصطلاحی در دو معنی: ۱. نهمین ماه در گاه شماری خورشیدی بعضی از کشورهای عربی، پس از آب و پیش از تشرین اول که مطابق با سپتامبر اروپایی و ۳۰روزه است؛ ۲. ماه دوازدهم سال عرفی و ششمین ماه سال دینی تقویم یهود که ۲۹روزه و معمولاً برابر با قسمتی از اوت و قسمتی از سپتامبر میلادی است.

پیشنهاد کاربران

ایلول صد درصد ترکیه. واسم بسیار قشنگی است.

بتوچه
بگو


کلمات دیگر: