کلمه جو
صفحه اصلی

واسط گرافیکی کاربر

دانشنامه عمومی

در فرهنگ رایانه، واسط گرافیکی کاربر یا واسط نگاره ای کاربر، مجموعه ای از نشانه های گرافیکی نمایش داده شده بر روی یک نرم افزار است که در آن کاربر به جای تایپ فرمان های بلند و پیچیده از اعلان فرمان، با اشاره بر نمایشهای تصویری بر روی صحنه تصویر، پرونده ها، برنامه ها یا فرمان های گوناگون را انتخاب می کند.
به عبارتی ساده تر، یک محیط گرافیکی که نرم افزارهای رایانه، برای راهنمایی و کاربری بهتر انسان بکار می گیرند واسط گرافیکی کاربر نامیده می شود. این نما، چگونگیِ روش کاربریِ رایانه را، توسط انسان، بهبود می بخشد و روشی است گرافیکی برای نمایش نرم افزار سیستم عامل رایانه، به کاربرانش. در رایانه های قدیمی تر، این نما، مجموعه ای بود از نشان های تایپی نشان داده شده بر صفحه نمایشگر. در رایانه های امروزی اما، نمای گرافیکی کاربری مجموعه ای است از نشان ها و پس زمینه ها و کلیدهایی زیبا و رنگین، برای بهبود رابطه انسان-ماشین در راستای بهبود کاربری کارایی بهتر.
برخی این واژه را «نمای گرافیکی کاربر»، «میانای نگاره ای کاربر»، یا «میانجی نگاره ای کاربر» هم ترجمه کرده اند.
برنامه های کاربردی که در ویندوز اجرا می شوند، از مجموعه ثابتی از فهرست های گزینش عمودی، جعبه های محاوره ای و سایر عناصر گرافیکی مانند نوارهای مرور (به انگلیسی: scroll bar) و شمایل ها (به انگلیسی: icon) استفاده می کنند. این ثبات میان عناصر گرافیکی، مزیت عمده ای برای کاربر است، زیرا با یادگرفتن نحوهٔ کار با رابط می تواند از آن در تمام برنامه های در حال اجرا در همان محیط استفاده کند.


کلمات دیگر: