کلمه جو
صفحه اصلی

شیر کاکائو

فارسی به انگلیسی

cocoa

مترادف و متضاد

cocoa (اسم)
کاکائو، درخت کاکائو، درخت نارگیل، شیر کاکائو، رنگ کاکائو

فرهنگ فارسی

شیر آمیخته با کاکائو .

لغت نامه دهخدا

شیرکاکائو. [ ءُ ] ( اِ مرکب ) شیر آمیخته با کاکائو.کاکائوی دم کرده آمیخته با شیر. ( یادداشت مؤلف ).

دانشنامه عمومی

شیرکاکائو نوعی نوشیدنی است که از مخلوط نمودن شیر با شکلات و شکر به دست می آید. این نوشیدنی امروزه در سراسر دنیا رواج دارد. شیر کاکاٸو نیز به صورت نوشیدنی گرم هم مورد استفاده قرار می گیرد که از مخلوط نمودن آب جوش یا شیر داغ با کاکاٸو که به آن هات چاکلت یا همان hot chocolate می گویند.
اولین کسانی که از کاکائو استفاده نمودند، مردمان آمریکا (تمدن اولمک) بودند. آن ها از دانه های کاکائو که در منطقهٔ زندگی شان یعنی کانتالپا رشد می کرد، نوشیدنی تهیه می کردند. نوشیدنی آن ها که شکلات نام داشت، از دانه های برشته کاکائو، آب و کمی ادویه تهیه می شد. البته آن ها از دانه های کاکائو به عنوان پول هم استفاده می نمودند. پس از این که اروپاییان قاره آمریکا را کشف نمودند، اولین بار فردی به نام «کریستوف کلمب» بود که دانهٔ کاکائو را به اروپا آورد. در سال۱۵۱۷ میلادی، فردی به نام هرنان کورتز در بندر مکزیک توقف نمود. قصد او این بود که دولت معروف امپراتور مونتزوما و امپراتوری آزتک را ببیند.
مونتزوما به کورتز نوشیدنی محبوب خود، شکلات را معرفی کرد. آن زمان این نوشیدنی را از شکلات، وانیل و ادویه جات تهیه می کردند. این نوشیدنی می بایست غلظتی همچون عسل داشته باشد که به تدریج در دهان آب شود؛ و آن را سرد مصرف می کردند.
کورتز در سال ۱۵۲۸ میلادی به اسپانیا بازگشت، در حالی که مقدار زیادی کاکائو و مواد لازم برای تهیهٔ نوشیدنی شکلات همراه خود آورده بود. پادشاه اسپانیا، چارلز پنجم و دیگر درباریان، از این نوشیدنی خوششان آمد و خیلی زود این نوشیدنی در میان طبقه ثروتمند رایج شد. به علاوه زمانی که دختران دربار با اشرافی های دیگر نقاط اروپا ازدواج می کردند، بخشی از جهیزیه ی آن ها را کاکائو تشکیل می داد. تقریباً یک سده طول کشید که این نوشیدنی بین مردم اروپا رایج شود، چون مردم اسپانیا طرز تهیهٔ این نوشیدنی را مخفی نگه داشته بودند.

پیشنهاد کاربران

chocolate milk

( ( مردی دم در لبنیاتی کیک و شیرکاکائو می خورد ونگاه می کرد. . ) )
( ( عادت می کنیم ، زویا پیرزاد ، چاپ 23 ، 1390 ، ص 7 . ) )


کلمات دیگر: