کلمه جو
صفحه اصلی

شهرستان مهران

دانشنامه عمومی

شهرستان مهران یکی از شهرستانهای استان ایلام در مرز ایران و عراق است. مرکز این شهرستان شهر مهران است.
دهستان محسن آب
مهران قبلاد منصورآباد خوانده می شد. در سال ۱۳۰۹ با تصویب فرهنگستان زبان ایران، به «مهران» تغییر نام داد.
سرزمین مهران به دلیل اهمیت و موقعیتش در جلگه بین النهرین، در دوره های مختلف تاریخی نبردهای مهمی را پشت سرگذاشته است و از هنگام روی کار آمدن حزب بعث عراق در سال ۱۳۴۷، همواره مورد طمع آن رژیم بود.پاره ای از درگیری های حکومت عراق با ایران در دوره پهلوی بر سر تصاحب این دهلیز صوت گرفت و ارتفاعات مهم آن چند بار اشغال شد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز قوای رژیم بعث بارها به نقاط مرزی مهران تجاوز کردند و بعد از آغاز رسمی جنگ تحمیلی، مهران را چهار بار به اشغال درآوردند که بار اول طی عملیات والفجر ۳، پس از ۳۵ ماه اشغال و بار دوم در سال ۱۳۶۵ با عملیات کربلای ۱ پس از دو ماه اشغال، این شهر آزاد شد. در آخرین سال جنگ، مهران دو بار دیگر، در فاصله ای کوتاه اشغال شد.
شهرستان مهران با مساحت ۲۳۹۲ کیلومتر مربع معادل ۱۲ درصد مساحت استان ایلام را به خود اختصاص داده است. این شهرستان از شمال به شهرستان ایلام، از جنوب به شهرستان دهلران، از شرق به شهرستان ملکشاهی و از غرب به کشور عراق محدود شده است.

پیشنهاد کاربران

مهران یک شهر لر نشین در استان ایلام ( لرستان پشت کوه ) است مردم این شهر به زبان لری فیلی تکلم می کنند


ایلات و طوایف لر در استان ایلام: شوهان ، کایدخورده ، دیناروند ، کاووسی ، ایسوند ، بیرانوند ، سلورزی ، هندمینی ، حسنوند ، قیاسوند ، چگنی ، رشنو ، رشنوادی ، دلفان ، سگوند ، زینی وند ، کولیوند ، پاپی ، میر ، جودکی ، بازگیر و . . .

ایلات لری که متاسفانه توسط پانکرد ها در استان ایلام کرد پندار شدن: کلهر ، ملکشاهی ، خزل و ارکوازی


کلمات دیگر: