کلمه جو
صفحه اصلی

فورد

فرهنگ فارسی

هنری یکی از مشهورترین سرمایه داران ایالات متحده آمریکا ( و. ۱۸۶۳ ف. ۱۹۴۷م. ) وی نخستین اتومبیلهای ارزان قیمت را ساخت. کارخانه های اتومبیل سازی فورد بنام اوست.

لغت نامه دهخدا

فورد. [ فُرْ ] (اِخ ) جان . درام نویس انگلیسی . وی در سال 1586 م . در ایلسینگتن متولد شد. درام های او - چه در زمان وی و چه در قرون بعد - شهرت بسیاریافت . همکاری او با نویسنده ٔ معروف توماس دکر یکی از موجبات شناخته شدن درامهایش گردیده . از کتابهای معروف او یکی «یادگار شهرت »و دیگر دو کتاب «راهب زیبا» و «بازرگان بریسون » است که در تصنیف و انتشار آنها از همکاری و معاضدت توماس دکر برخوردار بوده است . زندگی جان فورد در سال 1640 م . به پایان رسید. (از دایرةالمعارف بریتانیکا).


فورد. [ فُرْ ] (اِخ ) هنری . صنعتگر معروف امریکائی . وی در روز سی ام ژوئیه سال 1863 م .در مزرعه ای نزدیک شهر دیربرن ایالت میشیگان متولد شد. پدرش ویلیام فردریک پروتستان انگلیسی بود که در ایرلند به دنیا آمده بود وخانواده اش به آمریکا کوچ کرده بودند. مادر هنری فورد ماری لیتیگوت نام داشت و در امریکا تولد یافت و اصل او هلندی بود. هنری تا پانزده سالگی به مدرسه رفت و در همان سال ها ساعات فراغت خود را به کار در مزرعه اختصاص می داد و از طرف دیگر به رشته ٔ مکانیک توجه بسیار داشت . سیزده ساله بود که موفق شد ارابه ٔ کوچکی را با ماشین ساده ای که خود ساخته بود به راه اندازد و پیش خود گفت : «مثل اینکه من مهندس آفریده شده ام !». از آن پس کارهای ماشینی مزارع پدرش را به عهده گرفت و گاهگاه نیازمندیهای همسایگان را هم از این نظر مرتفع میکرد. در شانزده سالگی به دیترویت سفر کرد و سپس در کارگاههای مکانیکی میشیگان به کار پرداخت . مدتی در «کارگاه جیمز فلور و برادران » شاگرد بود. در آنجا روزی ده ساعت کار میکرد.یک سال بعد به استخدام کارخانه ٔ درای دک در شهر دیترویت درآمد. مدتی نیز دانشجوی رشته ٔ بازرگانی بود و پیوسته در کارهای علمی و فنی خود پیش میرفت . پدرش هنوز آرزو داشت که او یک دهقان باشد و در سال 1886 م . هشتاد جریب زمین به او واگذار کرد. هنری در سال 1887 م . با کلارا بریانت که دختر یکی از دهقانان همسایه بود ازدواج کرد. در دومین سال زندگی نوین بار دیگر کار دهقانی را فروگذاشت و به دیترویت بازگشت . در این شهر بار دیگر بعنوان مهندس و متخصص ماشین به کار مشغول شد و در همان ایام در طریق مطالعات نظری و عملی اطلاعات جامعی درباره ٔ ساختمان اتومبیل ها به دست آورد و تصمیم گرفت خود نوع تازه ای اتومبیل بسازد. نخستین محصول صنعتی خود را به 200 دلار فروخت و با پول آن به ساختن ماشین های دیگر پرداخت . در سال 1899 م . شغل خود را رها کرد و ماشین سازی پیشه کرد و با کمک عده ای از پیشه وران دیترویت «شرکت اتومبیل سازی دیترویت » را تأسیس کرد و خود سرمهندس آن شد. شرکت آنها در نخستین سال کار خود، ماشین دوسیلندری ساخت که با چرخ زنجیری حرکت میکرد و از این نوع 1708 دستگاه ساخته شد و به فروش رسید. فورد همواره در فکر ساختن ماشین هایی بود که کمتر از 500 دلار تمام شود و بتواند بازار خوب داشته باشد و سرانجام علاوه بر این موفقیت به کمک یکی از شرکاء خود بنام جیمز کوزنس مصرف سوخت ماشین ها را پائین آورد. ادامه ٔ همین پیشرفت ها موجبات تأسیس شرکت اتومبیل سازی بزرگی را فراهم ساخت که به نام خود او خوانده شد و در سال 1930م . کاملاً تکوین یافت و استوار شد. و سرانجام عمر وی که با تلاش و کامیابی گذشته بود در سال 1947 م . به پایان رسید و سازمان بزرگی که فورد به وجود آورده بودهمچنان برجای ماند. (از دایرةالمعارف بریتانیکا).


فورد. [ فُرْ ] ( اِخ ) جان. درام نویس انگلیسی. وی در سال 1586 م. در ایلسینگتن متولد شد. درام های او - چه در زمان وی و چه در قرون بعد - شهرت بسیاریافت. همکاری او با نویسنده معروف توماس دکر یکی از موجبات شناخته شدن درامهایش گردیده. از کتابهای معروف او یکی «یادگار شهرت »و دیگر دو کتاب «راهب زیبا» و «بازرگان بریسون » است که در تصنیف و انتشار آنها از همکاری و معاضدت توماس دکر برخوردار بوده است. زندگی جان فورد در سال 1640 م. به پایان رسید. ( از دایرةالمعارف بریتانیکا ).

فورد. [ فُرْ ] ( اِخ ) هنری. صنعتگر معروف امریکائی. وی در روز سی ام ژوئیه سال 1863 م.در مزرعه ای نزدیک شهر دیربرن ایالت میشیگان متولد شد. پدرش ویلیام فردریک پروتستان انگلیسی بود که در ایرلند به دنیا آمده بود وخانواده اش به آمریکا کوچ کرده بودند. مادر هنری فورد ماری لیتیگوت نام داشت و در امریکا تولد یافت و اصل او هلندی بود. هنری تا پانزده سالگی به مدرسه رفت و در همان سال ها ساعات فراغت خود را به کار در مزرعه اختصاص می داد و از طرف دیگر به رشته مکانیک توجه بسیار داشت. سیزده ساله بود که موفق شد ارابه کوچکی را با ماشین ساده ای که خود ساخته بود به راه اندازد و پیش خود گفت : «مثل اینکه من مهندس آفریده شده ام !». از آن پس کارهای ماشینی مزارع پدرش را به عهده گرفت و گاهگاه نیازمندیهای همسایگان را هم از این نظر مرتفع میکرد. در شانزده سالگی به دیترویت سفر کرد و سپس در کارگاههای مکانیکی میشیگان به کار پرداخت. مدتی در «کارگاه جیمز فلور و برادران » شاگرد بود. در آنجا روزی ده ساعت کار میکرد.یک سال بعد به استخدام کارخانه درای دک در شهر دیترویت درآمد. مدتی نیز دانشجوی رشته بازرگانی بود و پیوسته در کارهای علمی و فنی خود پیش میرفت. پدرش هنوز آرزو داشت که او یک دهقان باشد و در سال 1886 م. هشتاد جریب زمین به او واگذار کرد. هنری در سال 1887 م. با کلارا بریانت که دختر یکی از دهقانان همسایه بود ازدواج کرد. در دومین سال زندگی نوین بار دیگر کار دهقانی را فروگذاشت و به دیترویت بازگشت. در این شهر بار دیگر بعنوان مهندس و متخصص ماشین به کار مشغول شد و در همان ایام در طریق مطالعات نظری و عملی اطلاعات جامعی درباره ساختمان اتومبیل ها به دست آورد و تصمیم گرفت خود نوع تازه ای اتومبیل بسازد. نخستین محصول صنعتی خود را به 200 دلار فروخت و با پول آن به ساختن ماشین های دیگر پرداخت. در سال 1899 م. شغل خود را رها کرد و ماشین سازی پیشه کرد و با کمک عده ای از پیشه وران دیترویت «شرکت اتومبیل سازی دیترویت » را تأسیس کرد و خود سرمهندس آن شد. شرکت آنها در نخستین سال کار خود، ماشین دوسیلندری ساخت که با چرخ زنجیری حرکت میکرد و از این نوع 1708 دستگاه ساخته شد و به فروش رسید. فورد همواره در فکر ساختن ماشین هایی بود که کمتر از 500 دلار تمام شود و بتواند بازار خوب داشته باشد و سرانجام علاوه بر این موفقیت به کمک یکی از شرکاء خود بنام جیمز کوزنس مصرف سوخت ماشین ها را پائین آورد. ادامه همین پیشرفت ها موجبات تأسیس شرکت اتومبیل سازی بزرگی را فراهم ساخت که به نام خود او خوانده شد و در سال 1930م. کاملاً تکوین یافت و استوار شد. و سرانجام عمر وی که با تلاش و کامیابی گذشته بود در سال 1947 م. به پایان رسید و سازمان بزرگی که فورد به وجود آورده بودهمچنان برجای ماند. ( از دایرةالمعارف بریتانیکا ).

دانشنامه عمومی

فورد نام یک شرکت خودروسازی است اما در معانی زیر نیز کاربرد دارد:
هنری فورد، بنیان گذار شرکت فورد
جرالد فورد، سی و هشمتین رئیس جمهور آمریکا
ساویر جیمز فورد (لاست)، نام یکی از شخصیت های مجموعه تلویزیونی لاست
ویلیام کلی فورد، جونیور. رئیس هیئت مدیره شرکت فورد و نواده (نتیجه و یا فرزند نوه) هنری فورد، مؤسس شرکت خودروسازی فورد.

فورد (ابهام زدایی). فورد نام یک شرکت خودروسازی است اما در معانی زیر نیز کاربرد دارد:
هنری فورد، بنیان گذار شرکت فورد
جرالد فورد، سی و هشمتین رئیس جمهور آمریکا
ساویر جیمز فورد (لاست)، نام یکی از شخصیت های مجموعه تلویزیونی لاست
ویلیام کلی فورد، جونیور. رئیس هیئت مدیره شرکت فورد و نواده (نتیجه یا فرزند نوه) هنری فورد، مؤسس شرکت خودروسازی فورد.

پیشنهاد کاربران

جرالد رادولف فورد جونیور ( زادهٔ ۱۴ ژوئیه ۱۹۱۳ – درگذشت ۲۶ دسامبر ۲۰۰۶ ) ، معاون ریاست جمهوری در کابینه ریچارد نیکسون و به عنوان سی و هشتمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا از ۱۹۷۴ تا ۱۹۷۷ بود. وی قبل از آن از ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۴
فورد نخستین کسی بود که طبق متمم ۲۵ قانون اساسی به نیابت ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شد.
فورد نخستین ( و تا امروز تنها ) کسی است که بدون شرکت در انتخابات به عنوان نایب رئیس جمهور، به ریاست جمهوری رسیده است.


کلمات دیگر: