کلمه جو
صفحه اصلی

دارمازو

لغت نامه دهخدا

دارمازو. ( اِمرکب ) درخت بلوط: چنین شنیدم که دارمازو یکسال بلوطبار آرد و یکسال مازو. ( الابنیه فی حقایق الادویه ).

فرهنگ عمید

درخت بلوط.

دانشنامه عمومی

Quercus lusitanica یا BoissQuercus alpestrisQuercus BoissieriQuercus petiolarisQuercus syriacaQuercus pfaffingeriQuercus araxina
گونه های مهم بلوط در ایران
مازو (فراورده گیاهی) - فراورده ای گیاهی که بر اثر سوراخ تخم گذاری حشرات، بر روی شاخه های تازه درخت بلوط به وجود می آید و خواص بسیاری پزشکی و صنعتی دارد.
دارمازو (Quercus infectoria یا gall oak یا Aleppo oak) که با نام های مازوج یا بلوط حلبی نیز شناخته می شود، گونه ای از درختان بلوط است که در ایران، قبرس، آناتولی، کردستان، سوریه و ماورای قفقاز می روید. این گونه معمولاً بسیار دچار گال می شود که خاصیت دارویی دارد.
پراکنش این گونه بلوط در ایران از شمال غربی زاگرس شروع می شود و تا منطقه گهواره در استان کرمانشاه گسترش می یابد و پس از آن به صورت لکه های کوچک و پراکنده در استان لرستان یافت می شود.
درختچه یا درختی متوسط است که روی شاخه ها و سطح زیرین برگ های آن کرک های متنوع و ناپایداری دارد. برگ های شکل های مختلفی دارند و در طول زمستان سبز، با دندانه های اره ای منظم، به ندرت عمیقاً لوبدار-دندانه دار با دندانه های نوک تیز یا کامل هستند. میوه بلوط آن تخم مرغی است. نام یکی از واریته های آن، Boissieri است.


کلمات دیگر: