کلمه جو
صفحه اصلی

جوجیتسو برزیلی

دانشنامه عمومی

جوجیتسو برزیلی (به پرتغالی: Brazilian jiu jitsu) نوعی هنر رزمی است که بر فنون گلاویزی و مبارزه در وضعیت خاک تأکید دارد. در مبارزات این رشته هدف نهایی به دست آوردن وضعیت برتر نسبت به حریف و بی دفاع ساختن او با استفاده از تکنیک های قفل کننده است.
میزان دانش فنی قابل اجرای هنرجو
نمایش هنرجو در مبارزه
جوجیتسو برزیلی در اوایل سدهٔ بیست میلادی از هنر رزمی ژاپنی کودوکان جودو تکامل یافت که خود در سدهٔ نوزدهم بر اساس سبک جوجیتسو ژاپنی برخی مدارس ژاپن طراحی شده بود. از میان فنون جودو و جوجیتسو در جوجیتسو برزیلی تأکید بیشتر بر نه-وازا (فنون خاک) است. بنیان گذار این رشته برادران کارلوس و هلیو گریسی هستند. کارلوس جودو را از میتسویو مائدا استاد ژاپنی مقیم برزیل آموخت و سپس آن را به برادران و اعضای خانواده خود آموخت. قدرت این رشتهٔ رزمی برای نخستین بار با شروع مسابقات آزاد یواف سی که مبارزان از کلیه رشته ها در آن شرکت می کردند و پیروزی های اسطورهٔ این رشته رویس گریسی(Royce Gracie) بر همگان اثبات شد.امروزه تمرین و آموزش جوجیتسو برای شرکت در مبارزات آزاد به یک اصل بدل شده است.
این رشته بر این اصل تأکید دارد که یک شخص کوچک تر و ضعیف تر با به کارگیری صحیح تکنیک ها و شناخت شیوه های جابه جایی نیرو می تواند یک مهاجم بزرگ تر و قوی تر از خود را شکست دهد. تمرین این رشته برای دفاع شخصی، شرکت در مسابقات ورزشی (جوجیتسو برزیلی و رشته های مشابه) و همچنین هنرهای رزمی ترکیبی صورت می گیرد. در واقع می توان گفت این رشته شباهتی به ورزش هایی نظیر تکواندو، کاراته و کونگ فو ندارد و به طور کامل بر اساس اصول گلاویزی بنیان نهاده شده است.
جوجیتسو برزیلی به صورت غیر رسمی از سال ۹۰ با ورود یونس صفرعلیزاده مربی آموزش یافته و دان 2 داده شده توسط رنزو گریسی، به ایران شروع شد.در سال در سال 1393 بردیا هنردار زیر نظر نلسون سولاری دان 5 از برزیل با دریافت کمربند بنفش، حضور خود را رسما اعلام کرد. سید امیر خوشبین سرمربی حال حاضر تیم ملی جوجیتسو ایران نیز در همان سال ها کمربند مشکی خود را از ریگان ماچادو دریافت کرد و اولین آکادمی ایرانی را به نام خود تأسیس کرد، از مربیان کارآموخته حال حاضر در ایران می توان به سید امیر خوشبین، علی صفرعلیزاده، بردیا هنردار و سید احسان کلینی اشاره نمود. اولین رقابت جوجیتسو برزیلی که مبارزین ایرانی در آن حضور پیدا کردند مسابقات قهرمانی جهان 2014 ابوظبی امارات بود. از برجسته ترین مدال آوران این رشته در رقابت های بین المللی و جهانی در رده بزرگسالان می توان به نفراتی همچون علی صفرعلیزاده، امیرحسین خادمیان، حسین(هادی) شریف محمدی، بهمن هنردار، آرش کریمی، علی(سهیل) اکبرپور، محمد فهمی و سید ابراهیم حسینی اشاره کرد، همچنین در رده های پیشکسوتان رسول قدوسی، سید احسان کلینی، بردیا هنردار، حبیب رنجبر و سید رضا موسوی خصال صاحب عنوان قهرمانی می باشند.در سال 2019 در خلال رقابت های قهرمانی جهان در شهر ابوظبی امارات سهیل اکبرپور توانست در رده کمربند بنفش وزن 94 کیلوگرم، در فینال رقابت های بزرگسالان و همچنین فینال رقابت های پیشکسوتان افتخار آفرینی کند و با کسب یک مدال طلا و یک مدال نقره کارنامه ای درخشان از خود به جای گذارد.


کلمات دیگر: