کلمه جو
صفحه اصلی

لیارد

فرهنگ فارسی

( و. ۱۸۱۷ - ف. ۱۸۹۴ ) باستان شناس انگلیسی وی در تپه نمرود ( کالاه یا کالح تورات ) پایتخت قدیم آشور بحفاری پرداخت و مقر آشور با نیپال پادشاه آشور و حجاریهای برجسته بسیار کشف کرد . لیارد در سال ۱۸۴۵ م . نیز آثار قصر نینوا و آثار کاخ پادشاهان آشور را پیدا کرد . در این حفریات کتابخانه بزرگ آشور نیز پیدا شد که منبع مهمی برای آگاهی از اوضاع و احوال آشور گردید . این کتابخانه بموزه بریتانیا نقل شد . همچنین از روی اکتشافات لیارد در نینوا خط سوم کتیبه های هخامنشی که آشوری و بابلی است خوانده شد .
از علمای انگلیسی علم آثار قدیمه . وی در تپه نمرود محل کالاه یا کالح توریه پایتخت قدیم آسور بحفریات پرداحت . مقر آسوربانی پال پاشال آسور و حجاریهای برجسته بسیار کشف کرد و نیز آثار قصر نینوا و آثار قصر سناخریب و تیگلات پی لیسر پادشاهان آسور را یافت و آنجا کتابخانه درباری آسور بانیپال مه بسیار مهم است یافته شد این کتابخانه که منبع تمام نشدنی آگاهی باخوال آسور می باشد اکنون در موزه بریتانیاست .

لغت نامه دهخدا

لیارد. [ ل َ ] ( اِخ ) از علمای انگلیسی علم آثار قدیمه. وی در تپه نمرود، محل کالاه یا کالح توریة پایتخت قدیم آسور، به حفریات پرداخت. مقر آسوربانی پال پادشاه آسور و حجاریهای برجسته بسیار کشف کرد ( 1845 م. ). و نیز آثار قصر نینوا و آثار قصر «سناخریب » و «تیگلات پی لیسر» پادشاهان آسور را یافت و آنجا کتابخانه درباری آسوربانی پال که بسیار مهم است یافته شد، این کتابخانه که منبع تمام نشدنی آگاهی به احوال آسور میباشد، اکنون در موزه بریتانیاست. ( ایران باستان ج 1 ص 52 ). از روی اکتشافات وی در نینوا آسوری و بابلی بودن خط سوم کتیبه های هخامنشی ثابت گشته است. ( ایران باستان ج 1 ص 47 ).


کلمات دیگر: