کلمه جو
صفحه اصلی

سیوتا

دانشنامه عمومی

سِئوتا(به اسپانیایی: Ceuta) که در زبان مغربی به آن سِبته می گویند، شهری خودمختار وابسته به اسپانیا به مساحت ۱۸٫۵ کیلومتر مربع در ساحل شمالی قاره آفریقا است که تنها با کشور مغرب مرز خاکی دارد به همین جهت یک بُرون بوم اسپانیا به شمار می رود. تنگه جبل الطارق این شهر را از بدنه اصلی شبه جزیره ایبریا جدا کرده است. سِئوتا بین دو بدنه آبی دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس قرار دارد. سئوتا یکی از ۹ منطقه مسکونی تحت کنترل اسپانیا در قاره آفریقا است. سئوتا به همراه ملیلیه یکی از دو شهر متعلق به اسپانیا است که درون سرزمین اصلی قاره آفریقا قرار دارد. تا ۱۴ مه ۱۹۹۵ میلادی که به این شهر خودمختاری اعطا شد، سئوتا بخشی از استان کادیس اسپانیا بود.
دعاوی مراکش و اسپانیا در مورد شهرهای سبته و ملیله
دعاوی مراکش و اسپانیا در مورد شهرهای سبته و ملیله
در سال ۲۰۱۱ جمعیت این شهر حدود ۸۲ هزار نفر برآورد شد. اغلب جمعیت این شهر را مسیحیان و مسلمانان (اعراب و بربرها) تشکیل می دهند. اقلیتی شامل سفاردی ها و هندی ها نیز در این شهر زندگی می کنند. اسپانیایی زبان رسمی این شهر است.

دانشنامه آزاد فارسی

سِئوتا (Ceuta)
سِئوتا
(یا: سَبْتَه) دریابندر و پایگاه نظامی اسپانیا، در کشور مغرب، با هجده کیلومتر مربع مساحت و ۶۷,۶۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۱). در ۲۷کیلومتری جنوب جبل طارق و مشرف به ورودی های مدیترانه به تنگه های جبل طارق واقع شده است. تجارت فرآورده های نفتی دارد. یکی از ستون های هرکول در سئوتا قرار دارد. بندر مزبور شامل شهری قدیمی در دهانۀ شبه جزیره و شهری جدید در دامنۀ تپه های ساحلی است. مقرّ اسقف اعظم است و کلیسای جامعی متعلق به قرن ۱۵ دارد. زمانی شهری پررونق بود و در زمان رومی ها و اعراب فعالیت تجاری گسترده ای داشت. ژان اول، پادشاه پرتغال، در ۱۴۱۵م سئوتا را تصرف کرد، ولی در ۱۵۸۰ به دست اسپانیایی ها افتاد. همۀ منطقۀ اسپانیایی شمال مغرب، به استثنای سئوتا و مِلیلَه، در ۱۹۵۶ مستقل شدند.


کلمات دیگر: