کلمه جو
صفحه اصلی

انتخابات ریاست جمهوری ایران

دانشنامه عمومی

انتخابات ریاست جمهوری ایران، انتخاباتی است که در ایران هر ۴ سال برای تعیین رئیس جمهور ایران به عنوان شخص دوم کشور با آرای مستقیم مردم صورت می پذیرد.
همه پرسی بازنگری قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
رئیس جمهور ایران
نظارت استصوابی
پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران، در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ۱۳۵۸ جایگاه رئیس جمهور تعریف شده است.
با حذف پست نخست وزیری در اصلاحیه قانون اساسی مصوب سال ۱۳۶۸، جایگاه، اختیارات و وظایف ریاست جمهوری در ایران دچار تحول اساسی شد.
هر رئیس جمهور می تواند با رأی مردم یک دوره ۴ ساله دیگر نیز در مقام خود باقی بماند.
انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۶۰). انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۶۰) ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد:
انتخابات ریاست جمهوری ایران (مهر ۱۳۶۰)
انتخابات ریاست جمهوری ایران (مرداد ۱۳۶۰)

انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۶۸). پنجمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران همزمان با همه پرسی بازنگری قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در ۶ مرداد ۱۳۶۸ خورشیدی برگزار شد. این انتخابات، حدوداً دو ماه پس از فوت آیت الله خمینی و انتخاب رئیس جمهور وقت (آیت الله خامنه ای) به سمت رهبری، برگزار شد.
سید علی خامنه ایروحانیت مبارز
اکبر هاشمی رفسنجانیروحانیت مبارز
شورای نگهبان از میان ۷۹ نامزد این انتخابات، فقط صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی و عباس شیبانی را تأیید کرد.

انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۷۲). ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، انتخاباتی بود که برای تعیین رئیس جمهوری ایران پس از یک دوره ریاست جمهوری علی اکبر هاشمی رفسنجانی در ۲۱ خرداد ۱۳۷۲ برگزار شد.
نفر دوم: احمد توکلی ۴٫۰۲۶٫۸۷۹ رأی
نفر سوم: رجبعلی طاهری ۱۱۴٫۷۷۶ رأی
نفر چهارم: عبدالله جاسبی ۸۹٫۲۸۰ رأی
اکبر هاشمی رفسنجانیروحانیت مبارز
در این دوره ۱۲۸ نفر در انتخابات نام نویسی کردند و شورای نگهبان به دلیل عدم صلاحیت افراد، صلاحیت ۱۲۴ نفر را ردکرد. در این دوره ازانتخابات چهار نامزد ریاست جمهوری با هم رقابت داشتند. دکتر عبدالله جعفرعلی جاسبی (رئیس دانشگاه آزاد که عملاً منصوب هاشمی بود)؛ مهندس رجبعلی طاهری (نماینده مردم کازرون در دوره اول مجلس شورای اسلامی) و احمد توکلی رقبای رئیس جمهور وقت بودند. حضور دو چهرهٔ اول بیشتر به تأیید سیاست های هاشمی شباهت داشت و تنها دکتر احمد توکلی رقیب واقعی وی محسوب می گردید.
احمد توکلی در نطق هایش بر بی عدالتی اقتصادی و اجتماعی، ناکارآمدی سیاست ها و مدیریت ها، امتیازطلبی و تجمل گرایی مقامات دولت، و کم اعتنایی آنان به مشارکت سیاسی مردم، سیاست های ایدئولوژی زدایی و رفاه طلبی تمرکز داشت و فهرست بلندی را که به عنوان سوء تدبیرها و سوء رفتارهای دولت پنجم در نظر داشت به چالش کشید.

انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۷۶). انتخابات هفتمین دوره ریاست جمهوری ایران در ۲ خرداد ۱۳۷۶ برگزار شد. این انتخابات که به پیروزی غیرمنتظره محمد خاتمی انجامید آغازگر دورانی است که به دوران اصلاحات و دوم خرداد معروف شد و از جانب اصلاح طلبان ایرانی با عنوان حماسه دوم خرداد شناخته می شود. در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، حدود ۸۰ درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردند.
سلام حامی خاتمی
همشهری حامی خاتمی
جامعه حامی خاتمی
رسالت حامی ناطق نوری
کیهان حامی ناطق نوری
اکبر هاشمی رفسنجانیجامعه روحانیت مبارز
سید محمد خاتمیمجمع روحانیون مبارز
در ۷ آبان ۱۳۷۵ میرحسین موسوی گزینه قاطع چپ گراها با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که در این انتخابات کاندید نمی شود. سپس در روز ۲۳ دی ۱۳۷۵ مجمع روحانیون مبارز نام سید محمد خاتمی وزیر ارشاد سابق دولت اکبر هاشمی رفسنجانی را به عنوان کاندیدای خود اعلام کرد. در ۱۳ بهمن ۱۳۷۵ خورشیدی، حضور سید محمد خاتمی قطعیت پیدا کرد. بسیاری از مردم و به خصوص طرفداران نواندیشان بر این باور بودند که محمد خاتمی شاید برنده این انتخابات نباشد اما حضورش در عرصه، تنور انتخابات را داغ خواهد کرد. در این حین بسیاری از صاحب نظران جناح های مختلف به بررسی این حضور و اظهار نظر در این زمینه پرداختند؛ فصل مشترک تمام این اظهار نظرها آن بود که حضور محمد خاتمی موجب افزایش حضور مردم بر سر صندوق های رأی می شود.در نیمه دوم اسفند ۱۳۷۵ برخی از اعضای حزب کارگزاران سازندگی نیز به جمع حامیان محمد خاتمی پیوستند. این ائتلاف از سوی جناح رقیب غیرممکن و سؤال برانگیز محسوب می شد؛ گرچه این سؤال در ۲۷ اسفند ۱۳۷۵ از سوی عطاءالله مهاجرانی و بسیاری از یاران خاتمی پاسخ داده شد، اما همچنان جناح مقابل، به این ائتلاف با تعجب می نگریست و گفته می شد که در صورت پیروزی محمد خاتمی در انتخابات در مجموعه حامیان محمد خاتمی اختلاف پیدا می شود. در اواخر اسفند ۱۳۷۵ و در حالی که فقط دو روز تا پایان سال ۱۳۷۵ فرصت باقی مانده بود، ۲۲ سینماگر اقدام به انتشار بیانیه ای در حمایت از محمد خاتمی کردند.تفاوت محمد خاتمی با کاندیداهای دیگر بیشتر به چشم می آمد، وی در مناظره تلویزیونی در پاسخ به سؤال امکان رابطه ایران و آمریکا گفت: رابطه با این کشور منوط به سه شرط «عزت، مصلحت و حکمت» است. همین امر باعث شد قشر دیگری از روشنفکران جامعه به حمایت از محمد خاتمی جلب شوند. در این برهه اکثر گروه های چپ گرا به حمایت از خاتمی پرداختند. علاوه بر گروه های چپ گرا، حزب کارگزاران نیز با انتشار بیانیه ای در تاریخ ۱۳۷۶/۱/۲۴ حمایت رسمی خود را از خاتمی اعلام کرد.در روز ۳۰ فروردین ۱۳۷۶ پس از سخنرانی محمد خاتمی، در جمع حدود ۴۰ هزار نفر از افراد حاضر در دانشگاه و خیابان های اطراف تهران، گروهی بالغ بر ۷۰ نفر وارد صحن دانشگاه شدند و به درگیری و شعارهای مخرب پرداختند. روش تبلیغاتی محمد خاتمی که به طور عجیبی بر روی مردم اثر مثبت داشت، سفر با اتوبوس و سخنرانی در کنار دانشجویان و رأی اولی ها بود که با استقبال وسیع مردم مواجه شد. محمد خاتمی با روش مردمی کمک کرد تا شکاف بین دولت و جامعه کمتر شود و رفته رفته به عامه مردم بفهماند که مردم بر سرنوشت خود تسلط دارند. در دوران خاتمی یک جنبش حقیقی بر اساس دیدگاهی مستحکم ایجاد شد که قشر گسترده ای را جذب خود کرد.

انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۹۲). یازدهمین دورهٔ انتخابات ریاست جمهوری ایران در ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ برگزار گردید که طی آن حسن روحانی به عنوان هفتمین رئیس جمهور ایران برگزیده شد.
وزارت کشور نتیجه انتخابات را اعلام می کند.
وزارت کشور به تنهایی مجری انتخابات است.
محمود احمدی نژاداصول گرایان
حسن روحانیاعتدال گرایان
همزمان چهارمین انتخابات شورای شهر و روستا و نیز انتخابات میان دوره ای مجلس نهم در چهار حوزه و انتخابات میان دوره ای دورهٔ چهارم خبرگان در دو استان آذربایجان غربی و کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.

انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۹۶). دوازدهمین دورهٔ انتخابات ریاست جمهوری ایران در روز جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ ه‍.خ. برگزار شد.هم زمان پنجمین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز برگزار شد. نام نویسیِ داوطلبان از روز ۲۲ فروردین ۱۳۹۶ آغاز شد و تا ۵ روز ادامه داشت. پس از اعلام نام نامزدهای تأیید صلاحیت شده، آن ها از ۸ تا ۲۷ اردیبهشت (جمعاً به مدتِ ۲۰ روز) برای تبلیغات انتخاباتی زمان داشتند. رئیس جمهور کنونی، حسن روحانی، مجاز به شرکت در انتخابات برای دومین بار پیاپی شد که با سید ابراهیم رئیسی نامزد اصولگرا، سید مصطفی هاشمی طبا و سید مصطفی میرسلیم رقابت کرد.
رجل مذهبی و سیاسی
ایرانی الاصل
شهروند ایران
مدیر و مدبر
دارای حسن سابقه و امانت و تقوی
مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران
مؤمن و معتقد به مذهب رسمی کشور
حسن روحانیاعتدالگرایان
طبق نتیجه رسمی حسن روحانی با کسب ۵۷٪ آرا مجدداً به عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب شد.
بر پایه مادهٔ ۳ قانون انتخابات ریاست جمهوری، وزارت کشور موظف است دست کم پنج ماه پیش از پایان دوره چهار ساله ریاست جمهوری (۱۲ اسفند) مقدمات اجرای انتخابات را فراهم آورد.

انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۴۰۰). سیزدهمین دورهٔ انتخابات ریاست جمهوری ایران در یکی از جمعه های خرداد ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد. در جریان این انتخابات هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران با آرای عمومی انتخاب خواهد گردید. حسن روحانی، رئیس کنونی جمهوری اسلامی ایران، حق نامزد شدن در این انتخابات را ندارد.
حسن روحانیاعتدالگرایان
https://fararu.com/fa/news/332993/گزینه های-احتمالی-انتخابات-1400

انتخابات ریاست جمهوری ایران (ابهام زدایی). انتخابات ریاست جمهوری ایران ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد:
انتخابات ریاست جمهوری ایران (مرداد ۱۳۶۰)
انتخابات ریاست جمهوری ایران (مهر ۱۳۶۰)
انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۵۸)
انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۶۴)
انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۶۸)
انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۷۲)
انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۷۶)
انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۸۰)
انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۸۴)
انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۸۸)
انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۹۲)
انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۹۶)

انتخابات ریاست جمهوری ایران (مرداد ۱۳۶۰). دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران ۲ مرداد ۱۳۶۰ و پس از عزل ابوالحسن بنی صدر از ریاست جمهوری و درحالی که وی هنوز در کشور بود برگزار شد.
رجایی، هاشمی، بهشتیشورای موقت ریاست جمهوری
محمدعلی رجاییحزب جمهوری اسلامی
در این دوره از انتخابات که برای اولین بار با حضور شورای نگهبان قانون اساسی برگزار شد از ۷۱ داوطلب ۴ نفر امکان رقابت برای کسب کرسی ریاست جمهوری را یافتند: سیداکبر پرورش، عباس شیبانی، حبیب الله عسگراولادی مسلمان، محمدعلی رجایی.

نقل قول ها

انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۸۸). انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۸۸) در روز جمعه ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ خورشیدی (۱۲ ژوئن ۲۰۰۹ میلادی)، برگزار شد.در پی اعلام نتایج و اعلام پیروزی دوبارهٔ محمود احمدی نژاد، تظاهراتی در تهران و همچنین برخی دیگر از شهرهای ایران، توسط هزاران تن از معترضان به نحوهٔ شمارش آرا و حامیان میرحسین موسوی، رقیب اصلی احمدی نژاد در انتخابات، در تاریخ ۲۳ و ۲۴ خرداد به راه افتاد.
• «من می گویم نوع برخورد نظام با این اعتراض غلط بود. حالا حرفهای آنها به حق است یا نه، به من مربوط نیست.» -> علی مطهری
• «بعد از انتخابات فضا کلاً بسته شد و معترضان هیچ تریبونی برای بیان اعتراض خود نداشتند. قبل از آن فضا باز بود... بالاخره یک عده معترض بودند، مگر ما حق اعتراض نداریم؟ قانون اساسی حق اعتراض را و حتی حق راهپیمایی را به رسمیت شناخته است... اگر عده ای به نتیجه انتخابات اعتراض دارند، به جای اینکه باتوم را بلند کنیم و بزنیم، بگوییم حرفتان را بزنید و اجازه تجمع بدهیم تا هیجان پایین بیاید... دو طرف حرف دارند.» -> علی مطهری
• «آنچه که در سطح جامعه بود، یک عده ای از مردم بودند که از همه این مسائل بی خبر بودند و اطلاعی از این چیزها نداشتند؛ مردم عادی با توجه به چیزهایی که دیدند گفتند که تقلب شده و تعدادشان هم کم نبود.» -> علی مطهری
• «بحث این است که مردمی که به طور طبیعی به خیابان آمده اند و واقعاً اعتراض دارند، با آنها باید چکار کرد؟ حالا چون اطلاعات ما چیزی می داند، باید آنها را بزنیم؟• «عکس های ۲۵ خرداد را ببینید، خانم های چادری با کالسکه بچه هایشان مانند ۲۲ بهمن به خیابان آمدند و فکر کردند که تقلب شده است. با این ها باید چطور برخورد می شد؟ببینید روزهای قبل و بعد این راهپیمایی مردم چقدر کتک خوردند. منظورم این است که معترضان مردم عادی بودند.» -> علی مطهری
• «به آنها اجازه صحبت ندادید، باید اجازه حرف زدن به آنها بدهید. یک طرفه می گویید فتنه گرند.» -> علی مطهری
• «من از آزادی بیان آنها دفاع می کنم. ممکن است بسیاری از حرفهای آنها را قبول نداشته باشم. آنها حرف دارند، شما آنها را بسته اید و از خودتان تحلیل می کنید.» -> علی مطهری
• «تا زمانی که شما به آنها آزادی ندهید که بیایند حرفشان را بزنند، این حرفها همه باطل است. شما اجازه بدهید آنها از خودشان دفاع کنند؛ موسوی، کروبی، هاشمی و خاتمی و دیگران حرفشان را بزنند تا مردم قضاوت کنند.» -> علی مطهری
• «آنها اصل انقلاب و نظام را قبول دارند، رهبری را هم قبول دارند فقط این وسط آقای احمدی نژاد آمد و کشور را به هم ریخت و همه را به جان یکدیگر انداخت.» -> علی مطهری
• «داستان واقعی «فتنه» این است که فردی آمد، کشور را به هم ریخت و رفت. برای من تعجب آور است که چرا به این موضوع روشن و مبرهن پرداخته نمی شود. آقای احمدی نژاد با هدفی خاص، وارد عرصهٔ سیاست شد و مملکت را بهم ریخت، شکافی عمیق میان نیروهای انقلاب ایجاد کرد، تلاش کرد شخصیت های معتبری را که پشتوانهٔ نظام و رهبری بودند بی اعتبار کند و سعی کرد همه را از دور رهبری پراکنده کند. این اقدامات، اقدامات کوچکی نبود؛ فتنه یی بزرگ بود؛ فتنه یی که با هدف پراکنده کردن نیروهای اصیل نظام و تنها قرار دادن رهبری در یک گوشه انجام شد؛ ولی بزرگ ترین هدف احمدی نژاد از انجام چنین اقداماتی، تبدیل شدن به شخص اول مملکت بود. او نه اعتقادی به ولایت فقیه داشت و نه احترامی برای رهبر معظم انقلاب قایل بود.» -> حسین مرعشی
• «گرچه بعضی از دروغ ها چنان ناشیانه است که هیچ انسان منصفی آن را باور نمی کند ولی چون با آنها برخورد نمی شود به پای نظام می نویسند. آیا اینها فتنه واقعی نیست؟» -> محمد خاتمی
• «اینکه گفته می شود هر کس حرفی و اعتراضی دارد اغتشاشگر وخس و خاشک است، فتنه گر است؛ وابسته به اجانب است بی دین است و ده ها اتهام دیگر و برخوردهای خشن هم صورت گیرد مسئله را حل نمی کند بلکه مشکل را مزمن می کند که کرده است وحل آن دشوارتر است.» -> محمد خاتمی
• «چه اهانت ها که رسمی و غیررسمی به شخصیت ها و گروه ها و افراد نشد و چه نسبتهایی که برای توجیه رفتارهای نادرست ندادند و چه چهره ناپسندی که از امام و انقلاب نشان داده نشد. اینها است که به انقلاب و امام و رهبری لطمه می زند؛ ما این را نمی خواستیم و نمی خواهیم.» -> محمد خاتمی
• «پیداست که کسانی که جز خشونت راهی نمی شناسند و برایشان قانون و ارزش های اصیل اسلامی و ملی مهم نیست و نمی خواهند از التهاب جامه کاسته شود.» -> محمد خاتمی
• «او (احمدی نژاد) آتش فتنه را روشن کرد و خود را کنار کشید و بعد کار را به گردن سپاه و وزارت اطلاعات و سپس قوهٔ قضاییه انداخت. نکتهٔ جالب اینکه هنوز هم عده یی بجای اینکه به گذشته بازگردند و ریشه های اصلی این فتنه را شناسایی کنند، با سازی که احمدی نژاد کوک کرده می نوازند.» -> حسین مرعشی
• «یکی دیگر از پیامدهای فرعی چنین رویکردی نیز این است که این داستان فتنه، برای عده یی که هیچ هنری جز تخطهٔ مخالفان خود ندارند، تبدیل به بنگاه سوددهی شده است که حاضر به از دست دادن آن نیستند.» -> حسین مرعشی
• «گروهی، مردم را به خیابان ها کشاندند و نظام برای حفظ مصلحت، ایشان را محاکمه نکرد، گرچه کارشان را به شدت محکوم کرد. حال اگر نظام حرف خود را پس بگیرد تا آن ها قهرمان شوند، پس از این، نظام نسبت به موارد مشابه جز آنکه سر تسلیم فرود آورد چه می تواند بکند؟!» -> محی الدین حائری شیرازی
• «ایجاد شرایطی برای تحقق حماسه سیاسی و حداکثری شدن انتخابات در شرایط فعلی کشور و منطقه از واجبات غیر رکنی است که البته رکن بالندگی و حراست از نظام نیز خواهد بود؛ از سوی دیگر پذیرش نتیجه ای که شورای محترم نگهبان به عنوان نهاد قانونی و رسمی از سوی تمامی قشرها جامعه نیز از واجبات رکنی ایست که به هیچ عنوان نبایست خدشه ای بدان وارد گردد.» -> محی الدین حائری شیرازی
• «کسانی که به رئیس جمهور هتک حرمت می کنند گمان نکنند از رئیس جمهور عبور کرده اند آنها از رهبری عبور کرده اند. فتنه را باید شکافت و چشم فتنه را درآورد جواب مطالب آشکار پاسخ های آشکار است !فتنه پاسخ ندادن به مطالب آشکار است. مناظره حتی با رئوس ملحدین از شیوه امامان ششم و هشتم (علیهما السلام) است .» -> محی الدین حائری شیرازی
• «من به عنوان یک شهروند اظهارنظر کردم و به عنوان یک عضو هیئت منصفه می گویم که من موسوی و کروبی را در فتنه ۸۸ مجرم نمی شناسم. آیا نباید این را بگویم، چون به من انتقاد می کنند؟» -> حبیب الله عسگراولادی
• «بنده زیر بار بدعت های غیرقانونی نخواهم رفت... البته اگر کسانی بخواهند راه دیگری را انتخاب بکنند، آن وقت بنده دوباره خواهم آمد و با مردم صریح تر از این صحبت خواهم کرد.» -> سید علی خامنه ای
• «باید در صندوق های رأی معلوم بشود که مردم چی می خواهند، چی نمی خواهند؛ نه در کف خیابان ها. -> سید علی خامنه ای
• «ما مدعی نیستیم در نظام ما فساد مالی و اقتصادی وجود ندارد؛ چرا، اگر وجود نداشت که بنده آن نامهٔ هشت ماده ای را چند سال قبل خطاب به رؤسای محترم سه قوه نمی نوشتم و این قدر روی آن تأکید نمی کردم. چرا، هست؛ اما می خواهم این را بگویم: نظام جمهوری اسلامی، همین امروز یکی از سالمترین نظامهای سیاسی و اجتماعی در دنیاست.» -> سید علی خامنه ای
• «یکی از نامزدها، رئیس جمهور خدوم، پرکار، زحمتکش و مورد اعتماد است، یکی دیگر ۸ سال نخست وزیر خود بنده بوده است، نامزد دیگر فرمانده سپاه و از فرماندهان اصلی دفاع مقدس است و نامزد دیگر هم دو دوره ریاست مجلس بوده است بنابراین همه این آقایان از عناصر نظام و متعلق به نظام هستند و رقابت آنها برخلاف تبلیغات خباثت آمیز رسانه های صهیونیستی، آمریکایی و انگلیسی، رقابت درون نظام است.» -> سید علی خامنه ای
• «ملت در این دوره از انتخابات نشان دادند که برای خودشان ارزش فوق العاده ای قائلند و اگر این پدیده که هر کس رای را ناموس خود بداند بسیار با ارزش است و این نشان از بلوغ سیاسی مردم در انقلاب اسلامی ما است. این نشانگر این است که مردم ارزش بسیاری برای رای شان قائل هستند که لازم است در کنار شور و هیجان موجود در فضای سیاسی قانون را مد نظر قرار داد». سخنان محسن رضایی در برنامهٔ گفتگوی ویژهٔ شبکه دو، ۲۲ خرداد ۱۳۸۸. -> محسن رضایی
• «علیرغم تلاش دولت ایران برای جلوگیری دنیا از مشاهده خشونت ها، ما آن را می بینیم و محکوم می کنیم» -> باراک اوباما
• «کمترین کاری که دولت آقای احمدی نژاد کرده تقلب است.» -> علی شکوری راد
• «عاشورای ۸۸ دروغ بزرگ صدا و سیما بود که به خورد مردم داد و اکثر صحنه های فیلم برداری صحنه سازی شده بودند.» -> علی شکوری راد
• «ما تاکنون شاهد این مسئله نبوده ایم که حتی در بدترین شرایط توسط مردم یا دانشجویان پاره شده باشد و این مسئله نیز صحنه سازی است.» -> علی شکوری راد
• «موسوی هیچ زمانی مقابل ولایت فقیه نایستاده و ما در قوانین جرمی به نام فتنه نداریم و کلمه فتنه را شما از خودتان اختراع کرده اید.» -> علی شکوری راد
• «در حادثه کهریزک من مخالفتم را به صراحت اعلام کردم و گفتم آنجا مکان خطرناکی است، اما مرتضوی اصرار داشت این افراد دستگیرشده چاقو، قمه و زنجیر دارند و اراذل و اوباش محسوب می شوند، اما مخالفت ناجا ثبت شد» -> اسماعیل احمدی مقدم
• «خودش را از پیش برنده می دانست. حتی به من گفته بود تلاش کنید خاتمی به میدان بیاید و یک بار برای همیشه پرونده اش جمع شود و برود پی کارش. نظرش این بود آنها باید یک بار شکست بخورند، تمام شوند و بروند. گفتم آقای احمدی نژاد انتخابات پیش رویمان پرچالش است. اول اینها را رقیب نمی دانست و باور نداشت... اما بعد دید قضیه دارد اوج می گیرد و خودش هیچ کاری نکرده است». -> اسماعیل احمدی مقدم


کلمات دیگر: