کلمه جو
صفحه اصلی

سیدنی

فرهنگ فارسی

شهر و بندر معتبریست در جنوب شرقی استرالیا مرکز ایالت گال جدید جنوبی ویلز نو در ساحل اقیانوس کبیر دارای ۲۹۳۶٠٠٠ تن جمعیت و آن از بزرگترین مراکز صنعتی و تجاری استرالیا میباشد .

دانشنامه عمومی

سیدنی (به انگلیسی: Sydney) بزرگ ترین شهر کشور استرالیا و قاره اقیانوسیه و نیز مرکز ایالت نیو ساوث ویلز (ویلز جنوبی نو) می باشد. این شهر با جمعیتی بیش از ۵ میلیون نفر، بر کرانه های شرقی استرالیا و در سواحل اقیانوس آرام قرار دارد.
۸۷۷ کیلومتری (۵۴۵ مایلی) شمال شرقی ملبورن
۹۲۳ کیلومتری (۵۷۴ مایلی) جنوب بریزبین
۲۸۷ کیلومتری (۱۷۸ مایلی) شمال شرقی کانبرا
۳۹۳۶ کیلومتری (۲٬۴۴۶ mi) شرق پرث
۱۴۰۴ کیلومتری (۸۷۲ مایلی) شرق Adelaide
۱۲۳۶۷٫۷ کیلومتر مربع (۴٬۷۷۵٫۲ مایل مربع)
سیدنی نماد کشور استرالیا است. شهری است با جذابیت های بیشمار که ۲۱۸ سال از زمان تأسیس آن می گذرد. این شهر که در جنوب شرقی استرالیا واقع شده، اولین مکانی است که بیشترین میزان جهانگرد در بدو ورود به استرالیا در آن پا می گذارند.
سیدنی سرشار از تنوع است. ساکنان آن، ۴ میلیون شهروندی هستند که عمدتاً از پیشینه مختلف قومی، نژادی و فرهنگی برخوردارند. در هر گوشه ای از سیدنی، می توان ردپایی از فرهنگ های گوناگون را مشاهده کرد که در کنار جاذبه های طبیعی، مراکز تفریحی، پارک های ملی و حفاظت شده، موزه ها و گالری های هنری باعث شهرت جهانی شهر شده اند.

دانشنامه آزاد فارسی

سیدْنی (Sydney)
سیدْنی
سیدْنی
سیدْنی
سیدْنی
بندر اصلی و مرکز ایالت نیوساوت ویلز استرالیا، در ساحل جنوب شرقی پورت جکسون، با ۴,۲۵۰,۱۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). مرکز فرهنگی است و صنایع متنوعی دارد. برخی از فعالیت های اقتصادی آن عبارت اند از امور مالی، پالایش نفت، الکترونیک، و ساخت تجهیزات علمی، مواد شیمیایی، پوشاک، و مبلمان ـ نهادهای آموزشی و فرهنگی مهمی دارد، ازجمله دانشگاه مکوئاری (۱۹۶۴)، دانشگاه نیوساوت ویلز (۱۹۴۸)، دانشگاه سیدنی(۱۸۵۰)، نگارخانۀ هنری نیوساوت ویلز (۱۸۷۴)، موزۀ استرالیا (۱۸۲۷)، و کتابخانۀ ایالتی سیدنی، که ۴هزار جلد کتاب دارد. کاپیتان جیمز کوک در ۱۷۸۸ به بخش جنوب شرقی استرالیا وارد شد و آن جا را به مالکیت بریتانیا درآورد و نیوساوت ویلز نامید. براساس گزارشات او بود که دولت امریکا تصمیم گرفت تبعیدگاه مزبور را در سیدنی تأسیس کند. اگرچه این شهر در ابتدا به منزلۀ تبعیدگاه زندانیان بنا شد، تا ۱۸۰۰ به یک بندر تجاری تبدیل شد و در ۱۸۲۰ گندم و پشم مهم ترین اقلام صادراتی آن بود. پیش از ورود اروپائیان به سیدنی، افراد بومی در آن سکونت داشتند. اطلاعات چندانی در مورد شیوۀ زندگی و فرهنگ این بومیان در دست نیست، زیرا بسیاری از آنان پس از ورود اروپائیان (۱۸۷۷) کشته یا از زمین های خود رانده شدند. در دهه های پس از کشف طلا در دهۀ ۱۹۵۰ در ایالت نیوساوت ویلز، سیدنی به شهری ثروتمند مبدل شد. صنایع تولیدی پس از جنگ جهانی دوم در این شهر اهمیت یافت و تولیدات داخلی جای کالاهای وارداتی انگلیسی را گرفت. به سبب این که سیدنی شهری مهاجرپذیر است، دارای اقوام نژادی و فرهنگ های متنوعی است. این شهر مرکز مهم گردشگری است و هر سال گردشگران بسیاری از آن دیدن می کنند. پس از برگزاری باشکوه مسابقات المپیک ۲۰۰۰ سیدنی بر شهرت شهر افزوده شد.

پیشنهاد کاربران

پایتخت استرالیا ، نام شهری است در استرالیا
هر چیز ساییدنی ، هر جسم سختی که بتوان بر هم مالش داد رجوع شود به ساییدن
ساییدن دو جسم سخت بر یکدیگر مانند سنگ آسیا

هر چیز ساییدنی ، هر جسم سختی که بتوان بر هم مالش داد رجوع شود به ساییدن
ساییدن دو جسم سخت بر یکدیگر مانند سنگ آسیا


کلمات دیگر: