کلمه جو
صفحه اصلی

علی لاریجانی

دانشنامه عمومی

علی اردشیر لاریجانی (زاده ۱۳ خرداد ۱۳۳۶) سیاستمدار اصول گرای ایرانی است. وی از ۱۲ خرداد ۱۳۸۷ تاکنون، رئیس مجلس شورای اسلامی به نمایندگی از حوزه انتخابیه قم است. در انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی که در هفتم اسفند ماه سال ۹۴ برگزار شد، او به عنوان نفر دوم مجدداً از حوزه انتخابیه شهر قم به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کرد. وی همچنین رئیس سازمان صدا و سیما و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور بوده است.
فلسفه ریاضی کانت (۱۳۷۴)
علی لاریجانی اهل لاریجان آمل، در سال ۱۳۳۶ در شهر نجف متولد شد. وی فرزند روحانی میرزا هاشم آملی، نوهٔ دختریِ سیّدمحسن نبوی اشرفی و داماد مرتضی مطهری است. پدر و خانواده وی اهل مازندران (لاریجان آمل) هستند که پدرش مدتی برای تحصیل به نجف رفته بود و وی نیز در آن جا به دنیا آمد. محمد جواد، صادق، رئیس قوه قضاییه، باقر و فاضل برادران او و خواهر ایشان همسر مصطفی محقق داماد هستند. احمد توکلی نماینده سابق مجلس پسرِ دخترخالهٔ لاریجانی است.
لاریجانی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در شهر قم انجام داد و سپس در سال ۱۳۵۸ در رشتهٔ علوم کامپیوتر در مقطع کارشناسی از دانشگاه صنعتی شریف فارغ التحصیل شد و به پیشنهاد و توصیهٔ مرتضی مطهری تغییر رشته داد و کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشتهٔ فلسفه از دانشگاه تهران اخذ کرد. علی لاریجانی در زمینه های مختلف دارای تألیفات علمی است که از جمله آن سه کتاب در زمینه فلسفه کانت و ۱۵ مقاله پژوهشی در موضوعات مختلف علمی است. او اکنون استادیار فلسفه در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران است .
وی پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ به سازمان صدا و سیما رفت و به عنوان مدیرکل برون مرزی و دفتر مرکزی خبر سازمان صدا وسیما مشغول به کار شد.در سال های ۱۳۶۰ و ۱۳۶۱ به عنوان رئیس واحد مرکزی خبر سازمان صدا و سیما منصوب شد. لاریجانی در فاصله سال های ۱۳۶۱ تا ۱۳۷۰ سمت هایی چون معاونت وزارت کار و امور اجتماعی، معاون وزارت پست و تلگراف و تلفن، معاونت وزارت سپاه و جانشین ستاد کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عهده گرفت و بعد از آن جانشین ستاد کل سپاه بود. وی همچنین از بنیانگذاران پایگاه مقاومت بسیج مسجدالمهدی مرداویج اصفهان بود.

نقل قول ها

علی لاریجانی (۱۳۳۶ /۱۹۵۸م) سیاست مدار ایرانی و رئیس کنونی مجلس ایران.
• «ما اگر جمهوریت را بپذیریم باید براساس یک تئوری رشد یافته باشد. در واقع تئوری جمهوریت در کشور ما براساس عدالت شکل گرفته است و تحقق عدالت بدون جمهوریت امکان پذیر نیست.»• «استقلال فرهنگی حکایت از موضوعی دارد که ما صاحب یک مکتب هستیم و این مکتب همه جانبه است البته ممکن است در بعضی امور تئوری پردازی هایمان کامل نباشد اما باید با روش درست به این موضوع تقرب یابیم.»• «سپاه پاسداران امین نظام است و قدرت اصلی و توانمندی اصلی برای پیشبرد اهداف نظام بر عهده سپاه پاسداران است.»• «سپاه شجره طیبه انقلاب است و از پایه ها و دستاوردهای انقلاب صیانت می کند. در سپاه چون هدف، هدف بزرگی است نظام تربیتی عمیق تری نیاز دارد که بتواند به درستی از انقلاب و دستاوردهای آن صیانت کند.»• «در همه بخش ها باید یک نظام تربیتی داشت باشیم. تربیت یعنی هم فهم و هم بینش. برای اینکه عادات ناصحیح کنار روند حتی در آموزش و پرورش نیز باید نظام تربیتی داشته باشیم. در حوزه سیاست نیز باید نظام تربیتی- سیاسی داشته باشیم و در سایر حوزه ها هم همین طور.»• «ایران بنا به وضعیت جغرافیایی و آب و هوایی خود به انرژی صلح آمیز هسته ای برای تأمین نیازهای خود احتیاج دارد و راه اندازی نیروگاه های هسته ای در همین راستا بوده است. ایران هیچ گاه به دنبال سلاح هسته ای نبوده و سلاح های کشتار جمعی را تهدیدی برای امنیت منطقه و جهان می داند.»• «دنیا میدان رقابت برای جذب سرمایه است و باید در این زمینه زرنگ باشیم تا ایران قدرت اقتصادی شود.»


کلمات دیگر: