کلمه جو
صفحه اصلی

عبدالحسین مختاباد

دانشنامه عمومی

سید عبدالحسین مُختاباد امریی (متولد ۱ فروردین ۱۳۴۵ در ساری)، آهنگ ساز و خواننده موسیقی سنتی ایرانی، عضو اصلاح طلب چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران (دوره ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶) و رئیس پیشین دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی است.
۱۳۸۱–۸۷ دانشگاه گلد اسمیت لندن، انگلستان - دکترای آهنگ سازی و اجرا
۱۳۷۹–۸۱ دانشگاه اتاوا، کانادا - لیسانس موسیقی
۱۳۷۸–۷۹ دانشگاه یورک، شهر تورنتو، کانادا - دانشجوی زبان انگلیسی
۱۳۶۳–۶۸ دانشگاه تهران – لیسانس علوم اجتماعی
۱۳۶۰–۶۳ دبیرستان ۲۹ آبان ساری - دیپلم اقتصاد
۱۳۵۶–۶۰ راهنمایی رودکی ساری - سوم راهنمایی
۱۳۵۵–۵۶ دبستان قائم مقام ساری - پنجم ابتدایی
۱۳۵۱–۵۵ دبستان رودکی روستای امره - اول تا چهارم ابتدایی
از معروف ترین آثار هنری عبدالحسین مختاباد می توان به تمنای وصال و شبانگاهان (بازخوانی ترانه به خاطر تو با صدای حمیرا) اشاره کرد. مختاباد بنیان گذار و خواننده عضو گروه رودکی است.
وی موسیقی را نزد استادانی چون کریم صالح عظیمی (آواز)، عطاءالله جنگوک (سه تار) و همچنین کامبیز روشن روان، شاهین فرهت و محسن الهامیان (تئوری موسیقی، سلفژ و هارمونی) و امیر بیداریان (تنبک) فرا گرفته است.وی در عرصه موسیقی تاکنون بیش از ۲۰ آلبوم تولید کرده است. او فارغ التحصیل کارشناسی علوم اجتماعی از دانشگاه تهران، کارشناسی زبان انگلیسی از دانشگاه یورک کانادا، کارشناسی موسیقی از دانشگاه اتاوا کانادا و دکترای موسیقی (آهنگ سازی و اجرا) از دانشگاه گلداسمیت انگلستان است.مختاباد در کنار تحصیل دانشگاهی اش سال ۱۳۷۰ بعد از بیش از یک دهه تعلیم و فراگیری ظرایف موسیقی ایرانی و غربی فعالیت رسمی هنری و موسیقایی اش را با ارائه اثر معروفش به نام تمنای وصال با آهنگ سازی و خوانندگی خود آغاز کرد.
وی در سال ۱۳۷۸ بعد از حدود یک دهه فعالیت هنری و ارائه چندین آلبوم و نیز اجرای کنسرت های متعدد در ایران، اروپا، آمریکای شمالی و… برای ادامه تحصیل در رشته موسیقی به خارج از ایران رفت. ابتدا در کانادا (دانشگاه اتاوا - مقطع لیسانس) و سپس در انگلستان (دانشگاه گلد اسمیت لندن- مقطع فوق لیسانس و دکتری) رشته آهنگ سازی و اجرا زیر نظر استادان برجسته ای چون پروفسور جان بیلی به عنوان استاد راهنما، و پروفسور استانلی گلاسر به عنوان استاد آهنگ سازی، تا سال ۱۳۸۶ به تحصیل مشغول بود. او علاوه بر اجرای موسیقی سنتی، به تحقیق و پژوهش در زمینه های جامعه شناختی موسیقی نیز می پردازد. وی مشغول تدریس موسیقی در دانشکده صدا و سیما، دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی است.

نقل قول ها

عبدالحسین مختاباد (۱۳۴۵)، آهنگ ساز و خواننده سبک سنتی ایرانی، عضو اصلاح طلب چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران و رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران مرکزی.
• «کسی مخالف توسعه مراکز تجاری نیست اما سؤال این است که تهران تا چه اندازه به توسعه فضاهای تجاری نیاز دارد و این اقدامات در کدام مناطق و با چه اولویت هایی باید انجام شود. تهران به اندازه کافی در معرض ساخت وساز و بهره برداری های اقتصادی و تجاری بوده، حرف ما این است که باید به سمت کیفی سازی برویم و این کیفی سازی با توسعه مراکز تجاری بیشتر محقق نمی شود.»• «متأسفانه هم اکنون شهر تهران همانند یک شهر پرترافیک، آلوده و مملو از برج های سربه فلک کشیده است.»• «تهران از سال ۱۳۵۷ تا سال ۱۳۷۰ تقریباً بدون مدیریت رها شده بود و اتفاقات عجیبی در گوشه و کنار این شهر افتاده است و هم اکنون برای حل کردن این اتفاقات شهرداری تهران نیاز به حمایت بیشتری از سایر دستگاه ها دارد.»'• «تهران شهری است که در معرض حملات مختلف محیط زیست، اجتماعی و فرهنگی قرار گرفته و از همه مهمتر، بحران آب و زلزله این شهر است.»• «همین کشور اتریش یکی از کشورهایی است که تکنولوژی بسیار پیشرفته ای در زمینه هدایت و ذخیره آب های سطحی دارد. اتریش کشوری است که دریادریا آب دارد اما برای یک قطره آب هم ارزش قائل است و در این کشور برای ذخیره و استفاده از آب های جاری انواع مخازن در نظر گرفته شده است. استفاده از این تجربیات و همچنین تکنولوژی های روز دنیا در زمینه به کاربردن اتوبوس ها و موتورسیکلت های برقی برای کنترل آلودگی هوای تهران می تواند بسیار ارزنده باشد.»


کلمات دیگر: