کلمه جو
صفحه اصلی

کمال تبریزی

دانشنامه عمومی

کمال تبریزی (زادهٔ ۵ مهر ۱۳۳۸، تهران) کارگردان ایرانی است.
شروع فعالیت در سینمای آزاد تهران در سال ۱۳۵۸.
مسئول بخش آموزش مرکز اسلامی آموزش فیلم سازی از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۲.
شروع فعالیت سینمایی با فیلم آوای غیب (سعید حاجی میری) به عنوان فیلم بردار در سال ۱۳۶۲ و سپس فیلم هویت ساخته ابراهیم حاتمی کیا به عنوان دستیار کارگردان.
تبریزی فارغ التحصیل رشتهٔ سینما و تلویزیون از دانشگاه هنر است. او تا به حال در رشته های تدوین، تهیه و تولید، صحنه و لباس، فیلم برداری، فیلمنامه و کارگردانی فعالیت کرده است. او یکی از دانشجویان شرکت کننده در ماجرای اشغال سفارت آمریکا در ایران است.
دوره ۲۲ جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) - سال ۱۳۸۲
دوره ۲۱ جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) - سال ۱۳۸۱

نقل قول ها

کمال تبریزی (۱۳۳۸) کارگردان ایرانی.
• «محبوبیتی که بازیگران بین مردم دارند اتفاق مهمی است. مردم تصویر آنها را می بینند و به آنها نزدیک می شوند و همذات پنداری می کنند.»• «وجه مهم هر اثر نمایشی در درجه اول متن و نوشتار آن است و قصه ای که قرار است روایت شود. شتاب و تعلیقی که باید در داستان وجود داشته باشد و به روزبودنش، که در جذب تماشاگر بسیار مهم است. .»• «فکر می کنم وجود تلویزیون و شبکه نمایش خانگی بیش از هرچیز یک عرصه رقابت محسوب می شود. این اتفاق باعث می شود تلویزیون مقداری از این خواب بیدار شود و فکر کند به اینکه، در عرصه شبکه نمایش خانگی اتفاقات جدیدی می افتد و به تدریج یک جور سلیقه برای مردم به وجود می آورد. .»• «من تنها کسی هستم که در بین مجموعه صنوف سینمایی تا به حال یک نخ سیگار هم نکشیده ام. اینکه می گویم تنها به این دلیل است که تعداد افراد مثل من در سینما کم است. کسی هستم که در جلسات صنوف با اینکه سیگار نمی کشم اما همیشه بوی سیگار می گیرم و از جلسات بیرون می آیم. همیشه هم این ماجرا هست که تا وقتی من وارد جلسه می شوم، سیگارها مخفی می شود؛ چون می دانند من غر می زنم؛ بنابراین برای من آلودگی طبیعت، خیلی مهم است. من برای سلامتی آدم ها ارزش قایلم .»• «من فکر می کنم برای کار فیلمسازی قاعده ای وجود دارد و آن هم این است که شما به عنوان فیلمساز باید مواضع تان را مشخص کنید.»• «ترس امری عادی است و از ویژگی های هر انسانی است اما بیان این مفهوم انسانی ساده برای جنگ و سربازی که در آن جنگیده است قابل گفتن نبود.»• «فیلمسازی از سوپرمن ها و ابرقهرمانان نشان دادن شجاعت محض است اما وقتی می خواهیم از انسانی فیلم بسازیم که سرباز است باید بدانیم این آدم مجموع صفات و خصلت های مختلف است، مانند جمع ترس و شهامت.»• «یکی از مشکلات من این است که نمی ترسم و کلا آدم نترسی هستم.»• «به نظر من اینها سلایق شخصی است وسلیقه آدم ها می گوید که فیلمی باید اکران یا نباید اکران شود.»• «در حوزه فرهنگ خلاء حضور مدیرانی وجود دارد که به این حوزه مسلط باشند.ما مدیری نداریم که متوجه باشد اگر نقدی پایه اجتماعی قوی نداشته باشد کسی آن را نمی پذیرد. باید کاری کنیم که جامعه سالم داشته باشیم . اگر جامعه مشکلات نداشته باشد فیلمسازی دلیلی برای ساختن فیلم هایی که روایتگر معضلات باشند، ندارد اما وقتی این معضلات در جامعه وجود دارد ناخودآگاه فیلمساز هم در قبالش احساس مسئولیت می کند و فیلم می سازد آن وقت است که می گویند فیلم سیاه بوده و فیلمساز سیاه نمایی کرده است.درحقیقت اگر جامعه به سمت ایده آل شدن پیش برود خود به خود میزان ممیزی ها هم کم می شود. ممیزی همیشه در جوامعی زیاد است که مشکلات زیادی دارند.»• «علت فاصله فرسنگی تلویزیون با بدنه جامعه هم همین است زیرا در تلویزیون می گویند تمام کاراکترها باید حتما حجاب کامل داشته باشند ولی در حقیقت این حجاب کامل در تمام جامعه دیده نمی شود.»


کلمات دیگر: