کلمه جو
صفحه اصلی

عبدالله دوم

دانشنامه عمومی

عبدالله بن حسین (زاده ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ در امان) پادشاه پادشاهی اردن هاشمی است. او از زمان مرگ پدرش شاه حسین بن طلال در ۷ فوریه ۱۹۹۹ به پادشاهی رسیده است.
عبدالله دومرانیا عبدالله
حسین بن عبدالله
الأمیرة إیمان
الأمیرة سلمى
الأمیر هاشم
ملک عبدالله در کودکی، آموزش ابتدایی خود را در مدرسه اسلامی پایتخت اردن گذراند، و پس از آن تحصیلات خود را در مدرسه سنت ادموند (هایندهد) در سوری انگلستان ادامه داد. پس از آن عبدالله آموزش متوسطه خود را در دبیرستان ایگلبروک و آکادمی دیرفیلد ایالات متحده آمریکا گذراند. وی پس از ترک دیرفیلد به دانشکده پمبروک آکسفورد، که گفته می شود وی مبالغی را به آن اهدا کرده رفت.
وی در سال ۱۹۸۰، به عنوان دانشجوی دانشکده افسری سلطنتی سندهرست وارد این دانشکده شد. عبدالله در سال بعد در نتیجه یک مأموریت با درجه ستوان دوم وارد سواره نظام سلطنتی سیزدهم/هجدهم (ملکه مری) شد. ملک عبدالله از روابط نزدیکی با ارتش انگلیس برخوردار است و در سواره نظام سبک، که یک هنگ زرهی است دارای درجه سرهنگی و جانشین فرمانده سواره نظام سلطنتی است.
او همچنین مدتی نیز در دانشکده روابط بین الملل ادموند ای. والش دانشگاه جرج تون تحصیل کرد، و توانست از آنجا با کسب درجه کارشناسی ارشد روابط بین الملل در سال ۱۹۸۷ دانش آموخته شود. او همچنین در همان سال از سمینار رهبری جرج تاون نیز دانش آموخته شد. مواد درسی وی همانند درجه کارشناسی ارشد روابط بین الملل بود گرچه وی هیچگاه چنین درجه ای در اختیار نگرفت.

نقل قول ها

عبدالله دوم (۱۹۶۲ -) پادشاه کنونی اردن.
• «دربارهٔ نبرد جهانی با تروریسم؛ مشکل جنگجویان خارجی، دامنگیر اروپاست. این مسئله ای است که ما از دو سال پیش خواهان صحبت دربارهٔ آن شده ایم. به باور من، این یک جنگ جهانی است؛ جنگ جهانی سوم با ابزاری دیگر. یکی کردن عملکردمان در سوریه، اجازه می دهد زیربنایی بسازیم تا با رویکردی جامع با این مسئله روبرو شویم؛ بنابراین باید در این مسئله، دور هم جمع شویم و به هم کمک کنیم. فکر می کنم این هشداری است برای هماهنگ شدن. با درگیر شدن روسیه، حالا فرصتی پیش آمده است.»• «من به قدس به عنوان یک چراغ دریایی برای سه دین یکتاپرستانه نگاه می کنم.»• «همیشه در هر دینی افراط گرایانی دیده می شود.»• «داعش تهدیدی است که همه جهان را در معرض خطر قرار داده است. جنگ با تروریسم اکنون پیش از هر طرف دیگری جنگ ما مسلمان هاست و ما تا پیروزی کامل به آن ادامه می دهیم... داعش و دیگر گروه های هم فکر آن به اسم دین جنایات بسیاری انجام داده اند. جنگ ما اکنون با گروه هایی است که هیچ دین و آیینی را باور ندارند و با ظاهرنمایی و به اسم خدا به قتل و کشتار دست می زنند. ما برای پیروزی بر این گروه ها نیازمند وحدت هستیم... ما در وهله اول باید با تفکر افراطی گری و تروریسم مقابله کنیم و برای این منظور باید ابتدا اندیشه و تفکر جوانانمان را سامان دهیم تا به دام این گروه ها نیفتد.»• «ما مسلمانیم و از کودکی به ما آموزش داده شده که به هیچ جنبنده، گیاه و حتی مکانی که در آن خدا عبادت می شود تعرض نکنیم. پیامبر ما به ما گفته است به همان اندازه که خود را دوست دارید دیگران را نیز دوست داشته باشید و هر روز به هم سلام کنید که معنای صلح و دوستی در خود دارد. اگر اینگونه باشیم به ما می گویند مسلمان.»• «ما با ایدئولوژی توسعه طلبانه مبتنی بر نفرت مقابله می کنیم که مردم را به نام خدا کشته و مرتکب جنایاتی می شود که در هیچ دینی روا نیست. این جنگ هیچ ارتباطی با اسلام ندارد.»• «داعشی ها وارثان آدولف هیتلر هستند و هیچ ارتباطی با حضرت محمد، پیامبر اسلام ندارند.»• «اکنون اسلام نزدیک به یک میلیارد و نیم پیرو دارد که اجازه نمی دهند یک گروه گمراه دینشان را از آنها بروباید.»• «ادامه درگیری ها و اختلافات میان فلسطین و اسرائیل، افزایش شهرک سازی ها و عدم احترام به حقوق فلسطینیان اعتماد جهان به قوانین بین المللی را تهدید می کند و به انزجارها در منطقه دامن می زند.»• «جهان امروز ما در برابر حملات تروریستی با آرمان های خشن قرار گرفته است، انگیزه ایمان نیست، آن (تروریسم) یک قدرت است که از سوی گروه ها و دولت هایی با انگیزه های فرقه ای حمایت می شود.»• «همزیستی مشترک باید در همه نسل ها باقی بماند، … دفاع از منافع عمومی باید از طریق هشدار و عملکرد صورت گیرد و این به معنی انجام فعالیت هایی بیش از اقدامات امنیتی است. انسانیت باید خود را به فکر، عدالت، ادغام اقتصادی و اجتماعی مسلح کند.»


کلمات دیگر: