کلمه جو
صفحه اصلی

چالو

فرهنگ فارسی

( اسم ) گودالی که بیش از سه گز عمق نداشته باشد.
دهی است از دهستان مهربان بخش کبودر آهنگ شهرستان همدان .

لغت نامه دهخدا

چالو. (اِ) گوی را گویند که زیاده از دو سه گز عمق نداشته باشد. (برهان ) (آنندراج ). گودالی که یک دو گز بیشتر گودی آن نباشد. (ناظم الاطباء). مصغر چال ، یعنی چال کوچک . (ناظم الاطباء). و رجوع به چال و چاله شود.


چالو. (اِخ ) دهی است از دهستان هزارجریب بخش چهاردانگه ٔ شهرستان ساری که در 48هزارگزی شمال خاوری کیاسر واقع شده . جنگل و کوهستانی است و هوایش معتدل و مرطوب و دارای 120 تن سکنه میباشد. آبش از چشمه و محصولش غلات و ارزن است . شغل اهالی زراعت و صنایع دستی زنان ، بافتن شال و کرباس و راهش مالرو میباشد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3).


چالو. ( اِ ) گوی را گویند که زیاده از دو سه گز عمق نداشته باشد. ( برهان ) ( آنندراج ). گودالی که یک دو گز بیشتر گودی آن نباشد. ( ناظم الاطباء ). مصغر چال ، یعنی چال کوچک. ( ناظم الاطباء ). و رجوع به چال و چاله شود.

چالو. ( اِخ ) دهی از دهستان پشتکوه سورتیجی بخش چهار دانگه شهرستان ساری که در 13 هزارگزی خاور کیاسر واقع شده ، کوهستانی و سردسیر است و 360 تن سکنه دارد. آبش از رودخانه چرگت و چشمه و محصولش غلات و برنج است. شغل اهالی زراعت و گله داری میباشد وراهش مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).

چالو. ( اِخ ) دهی است از دهستان هزارجریب بخش چهاردانگه شهرستان ساری که در 48هزارگزی شمال خاوری کیاسر واقع شده. جنگل و کوهستانی است و هوایش معتدل و مرطوب و دارای 120 تن سکنه میباشد. آبش از چشمه و محصولش غلات و ارزن است. شغل اهالی زراعت و صنایع دستی زنان ، بافتن شال و کرباس و راهش مالرو میباشد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).

چالو. ( اِخ ) دهی است از دهستان مهربان بخش کبودرآهنگ شهرستان همدان که در 54 هزارگزی شمال باختری قصبه کبودرآهنگ و 12هزارگزی باختر راه قدیم کاروانی همدان بزنجان واقع شده. تپه ماهور و سردسیر است و 800 تن سکنه دارد. آبش از قنات و چشمه ها و محصولش غلات لبنیات ، انگور، میوه جات و صیفی است شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان قالی بافی میباشد. راهش مالرو است و در تابستان از کبودرآهنگ اتومبیل میتوان برد. در بالای دره کوه مجاور این آبادی آثار خرابه قلعه ای مشهور به «قزقلعه » وجود دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

چالو. (اِخ ) دهی از دهستان پشتکوه سورتیجی بخش چهار دانگه ٔ شهرستان ساری که در 13 هزارگزی خاور کیاسر واقع شده ، کوهستانی و سردسیر است و 360 تن سکنه دارد. آبش از رودخانه چرگت و چشمه و محصولش غلات و برنج است . شغل اهالی زراعت و گله داری میباشد وراهش مالرو است . (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3).


چالو. (اِخ ) دهی است از دهستان مهربان بخش کبودرآهنگ شهرستان همدان که در 54 هزارگزی شمال باختری قصبه کبودرآهنگ و 12هزارگزی باختر راه قدیم کاروانی همدان بزنجان واقع شده . تپه ماهور و سردسیر است و 800 تن سکنه دارد. آبش از قنات و چشمه ها و محصولش غلات لبنیات ، انگور، میوه جات و صیفی است شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان قالی بافی میباشد. راهش مالرو است و در تابستان از کبودرآهنگ اتومبیل میتوان برد. در بالای دره کوه مجاور این آبادی آثار خرابه قلعه ای مشهور به «قزقلعه » وجود دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).


فرهنگ عمید

= چاله

چاله#NAME?


دانشنامه عمومی

چالو ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد:
چالو (ساری)
چالو (بهشهر)
چالو (تنکابن)
چالو (کبودرآهنگ)

گویش مازنی

از توابع دهستان چهاردانگه ی سورتچی ساری و نشتارود


۱از توابع دهستان چهاردانگه هزارجریب شهرستان ساری ۲روستایی ...


از توابع دهستان نشتای حوزه ی شهر عباس آباد


/chaaloo/ از توابع دهستان چهاردانگه ی سورتچی ساری و نشتارود & از توابع دهستان چهاردانگه هزارجریب شهرستان ساری - روستایی از دهستان عشرستاق شهرستان بهشهر ۳روستایی در نشتارود شهر عباس آباد & از توابع دهستان نشتای حوزه ی شهر عباس آباد

پیشنهاد کاربران

مه معنی روشن کردن در لهجه ماهشهری در عین حال در فارسی دری افغانستان هم کلمه چالان را داریم به همین مفهوم

باتوجه به اینکه دراستانهای مختلف ایران اسم چالو رامی بینیم ودرهراستان هم چندنقطه به اسم چالو وجوددارد ، مسلم است که این اسم محلی نیست واسم خاص هم نیست .
به نظرمی آید ازاواخرحکومت ناصرالدین شاه قاجارکه استفاده ازنقشه های جغرافیایی معنی علمی ترو عملی تری پیداکرد ، درمناطق مختلف ایران نقاطی که کمترین ارتفاع را داشتند روی نقشه ها چالو نامیده شدند ودربخشداری هاهم این لغت به استعمال رسید . بااین مفروض ویافرضیه باتوجه به نفوذزیاد اصطلاحات ترکی درایران آن زمان چالو باید ترکی شده یک لغت فارسی و حرف آخرچالو پسوندترکی نسبیت باشد .
تذکراین نکته ضروری است که ازروستای بزرگی که درحال حاضردرچهاردانگه ساری چالو نامیده می شوددرمنابع متعددتاریخی نامی دال برچالووجودندارد وخانواده ای نیست که فامیلی چالویی داشته باشدواین درحالی است که اینجانب درگذشته سنگ قبرهایی رادراین مکان
خوانده ام که یکی ازآنها متعلق به هزاروچندسال پیش بود ودیرینه فرهنگ وتمدن این مکان به گواهی مبانی علمی ومشاهده و به گواهی عقل واستنباط بالاست و . . .

کلمه چالو احتمالا بر گرفته از کلمه چالان به معنی صدور بارنامه و صادر کردن به خارج می باشد در استان بوشهر از این کلمه در ظاهر برای روشن کردن هر چیزی گفته می شود که در واقع یعنی صدور مجوز آغاز حرکت برای انجام کار.


کلمات دیگر: