کلمه جو
صفحه اصلی

ساقی کوثر

فرهنگ فارسی

لقب امیر المومنین علی (ع ) بن ابی طالب.

لغت نامه دهخدا

ساقی کوثر. [ ی ِ ک َ کُو ث َ ] ( اِخ ) لقب امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
گرطالب فیض حق به صدقی حافظ
سرچشمه آن ز ساقی کوثر پرس.
حافظ.
|| حضرت رسول.( مجموعه مترادفات ص 124 ): حضرت رسالت پناه ( ص ) و از طرف ایشان حضرت علی ( رض ) ساقی کوثر خواهند شد. ( غیاث اللغات ).

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ساقی کوثر، از القاب علی بن ابی طالب(ع)، به معنای کسی که از حوض کوثر دیگران را سیراب می کند.
ساقی کوثر، ترکیبی اضافی از ساقی و کوثر است؛ این ترکیب در قرآن نیامده است، ساقی به معنای آب دهنده یا کسی است که به دیگری شراب یا آب دهد ، در گذشته ساقی به کسی می گفتند که آب را در پیاله می ریخت و به دیگری می داد.کوثر نیز به معنای خیر کثیر است. برخی از مفسران واژه کوثر را در نخستین آیه سوره کوثر، همان حوض پیامبر(ص) می دانند، که آب آن از شیر سفیدتر و از عسل گواراتر است ، بنابر روایات شیعه و اهل سنّت، امام علی(ع) ساقی این حوض است. در اشعار نیز بارها به از حضرت علی(ع) به عنوان ساقی کوثر یاد شده است.

[ویکی شیعه] ساقی کوثر، از القاب علی بن ابی طالب(ع)، به معنای کسی که از حوض کوثر دیگران را سیراب می کند.
ساقی کوثر، ترکیبی اضافی از ساقی و کوثر است. این ترکیب در قرآن نیامده است. ساقی به معنای آب دهنده یا کسی است که به دیگری شراب یا آب دهد در گذشته ساقی به کسی می گفتند که آب را در پیاله می ریخت و به دیگری می داد. کوثر نیز به معنای خیر کثیر است.
برخی از مفسران واژه کوثر را در نخستین آیه سوره کوثر، همان حوض پیامبر(ص) می دانند، که آب آن از شیر سفیدتر و از عسل گواراتر است، بنابر روایات شیعه و اهل سنّت، امام علی (ع) ساقی این حوض است.


کلمات دیگر: