کلمه جو
صفحه اصلی

خروسک

فارسی به انگلیسی

cockerel, clitoris, hammer, croup, whooping, cough, laryngitis, wing nut

cockerel, hammer, croup


فارسی به عربی

مصاصة

مترادف و متضاد

chanticleer (اسم)
خروس، خروسک

cockerel (اسم)
خروس، خروسک، جوجه خروس

prepuce (اسم)
خروسک، پوست ختنه گاه، غلفه

clitoris (اسم)
خروسک، چوچوله

فرهنگ فارسی

( اسم ) ۱ - خروس کوچک . ۲ - گوشت پاره ای بر دم فرج زن . ۳ - پوست ختنه گاه مرد ( که بر دین آن سنت است ) . ۴ - حشره ای سرخ رنگ مانند سوسک که در گرمابه ها و جایهای نمناک زیست کند . ۵ - مرضی است که غالبا کودکان بدان مبتلا شوند و سبب تورم و تشنج گلو شود و صدای شخص مبتلا بطور مخصوص شبیه بصدای خروس از گلوی او خارج گردد .

فرهنگ معین

(خُ سَ ) (اِمصغ . ) ۱ - خروس کوچک . ۲ - بیماری ای است که غالباً کودکان بدان مبتلا می شوند و سبب تورم و تشنج گلو شود و صدای شخص مبتلا به طور مخصوص شبیه به صدای خروس از گلوی او خارج گردد.

لغت نامه دهخدا

خروسک. [ خ ُ س َ ] ( اِ مصغر ) تصغیر خروس. ( از برهان قاطع ) ( از ناظم الاطباء ). || نام جانوریست سرخ رنگ و بیشتر در حمامها بهم میرسد. ( از برهان قاطع ) ( از ناظم الاطباء ) ( از آنندراج ). || گوشت پاره ای را گویند که بر دهن فرج زنان می باشد و آنرا بعربی بظر گویند . خروس. خُروسه. گندمک. بظر. ( زمخشری ). چوچوله. ( یادداشت بخط مؤلف ). || پوست ختنه گاه مردان را گویند. ( از برهان قاطع ) ( از آنندراج ) ( از ناظم الاطباء ). || ورم با تشنج حلقوم که بیشتر در کودکان عارض میشود و بر اثر آن کودک بگاه سرفه چون خروس صدا می کند. ( ناظم الاطباء ).

فرهنگ عمید

بیماری التهاب گلو که بیشتر در کودکان شیوع دارد و باعث سرفه و تغییر صدا می شود، لارنژیت.

دانشنامه عمومی

خروسک یا کروپ (به انگلیسی: Croup) یا لارنگوتراکئوبرونشیت (laryngotracheobronchitis) به التهاب حنجره، نای، برونش های اصلی اطلاق می شود. به علت تنگ بودن مجاری تنفسی در بچه ها ریسک ابتلا به انسداد مجاری هوایی به دلیل تورم و التهاب بیشتر است. لارنگوتراکئوبرونشیت در فصل پاییز و زمستان رخ می دهد و اغلب به فرم خفیف خود محدود شونده، تظاهر می یابد. این بیماری معمولاً در سنین ۶ ماه تا ۳ سال دیده می شود ولی در هر سنی می تواند رخ دهد. کروپ ویروسی در پسران با نسبت ۳ به ۲ شایع تر است. سن شایع معمولاً در ۲ سالگی است چنان چه یکی از افراد خانواده به این بیماری مبتلا گردد خطر ابتلا سایر افراد خانواده ۱۵ درصد است. این بیماری معمولاً در اثر آلودگی ویروسی مجرای هوای فوقانی رخ می دهد. این عفونت موجب بروز التهاب در داخل گلو می گردد، که منجر به مشکلات تنفسی و علائمی مانند سرفه به شکل «پارس سگ»، صدای خس خس (استریدور) و گرفتگی صدا می گردد. علائم خروسک ممکن است خفیف، متوسط یا شدید باشد و معمولاً در هنگام شب تشدید می شوند. این بیماری معمولاً با مصرف استروئید خوراکی و در موارد شدیدتر با مصرف اپی نفرین درمان می گردد. در موارد بسیار نادری به بستری در بیمارستان نیاز می گردد.
A total score of ≤ 2 indicates mild croup. The person can have barking cough and hoarseness, but there is no stridor (wheezing) at rest.
A total score of 3–5 is classified as moderate croup — the person has wheezing, with few other signs.
A total score of 6–11 is severe croup. It also presents with obvious stridor, but also chest wall indrawing.
A total score of ≥ 12 means respiratory failureis possible. The barking cough and wheezing may no longer be present at this stage.
بیماری خروسک را می توان بر اساس علائم بالینی تشخیص داد و احتمال بروز علائم ناشی از عوامل شدیدتری همچون اپی گلوتیت و انسداد مجرای هوایی وجود ندارد. بیشتر اوقات نیازی به بررسی های بیشتر –از جمله آزمایش های خون، رادیولوژی، و کشت میکروب- نیست. خروسک بیماری شایعی است و در حدود ۱۵٪ از کودکان دیده می شود که بیشتر آن ها در سنین ۶ ماه تا ۵–۶ سال قرار دارند. نوجوانان و بزرگسالان به ندرت دچار خروسک می شوند. دیفتری یکی از عوامل عمده ای است که باعث این بیماری می گردد، که این عامل با موفقیت واکسیناسیون، و پیشرفت بهداشت و استانداردهای زندگی در جهان غرب بهبود یافته و به تاریخ پیوسته است.
حدود ۱۵٪ کودکان در سنین بین ۶ ماه تا ۵–۶ سال به خروسک مبتلا می شوند.خروسک ۵٪ پذیرش بیمارستانی این گروه سنی را تشکیل می دهد.در موارد نادر، کودکان سه ماهه و ۱۵ ساله هم به خروسک مبتلا می شوند.مردان ۵۰٪ بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می شوند؛ خروسک در فصل پاییز رایج تر است.
واژه croup از فعل croup, در انگلیسی مدرن به معنای «فریاد با صدای گرفته» ریشه می گیرد؛ این نام اولین بار در اسکاتلند برای این بیماری به کار رفت و در قرن ۱۸ رایج شد.خروسک دیفتریایی از زمان هومر در یونان باستان شناخته شده است. در سال ۱۸۲۶ برتونیو (Bretonneau) تفاوت میان خروسک و خروسک ایجاد شده بواسطه دیفتری را کشف کرد.این فرانسوی خروسک ویروسی را "faux-croup" نامید، و "croup" را برای بیماری ایجاد شده توسط باکتری عامل دیفتری به کار برد.خروسک ایجاد شده به دلیل دیفتری تقریباً ناشناخته مانده است چرا که مصونیت مؤثر در مقابل آن کشف شده است.

دانشنامه آزاد فارسی

خروسَک (croup)
التهاب حنجره در کودکان کم سن و سال. باعث سرفه های خشک و شدید، و تنفس سخت و صدادار می شود. غالباً همراه با عفونت های ویروسی دستگاه تنفس است.

گویش مازنی

/Kheroosek/ نوعی بیماری گلو، ورم لوزه و گرفتگی حلق

نوعی بیماری گلو،ورم لوزه و گرفتگی حلق


پیشنهاد کاربران

لارنژیت. . . . .


کلمات دیگر: