کلمه جو
صفحه اصلی

زائو –وو کی

دانشنامه عمومی

زائو –وو کی -(Zao Wou-Ki ) از شناخته شده ترین هنرمندان چین است در آثار او هنر خطاطی و نقاشی چینی با هنر انتزاعی غرب آمیخته شده است.
https://en.wikipedia.org/wiki/Zao_Wou-Ki
زائو وو کی در سال ۱۹۲۱ درشهر بیجینگ چین به دنیا آمد..از سن ده سالگی طراحی ها و نقاشی هایی با شیوهٔ مختص به خود می کشید. او در خانوادهٔ تحصیلکرده ای پرورش یافت که علاقه به هنر داشتند.. پدر بزرگ زائو وو کی به او آموخته بود که خطاطی زمانی می تواند هنر محسوب شود که در آن روح زندگی دمیده شود. پدرش که کارمند بانک بود نیز نقاشی آماتور بود.در سن ۱۴ سالگی او در مدرسهٔ هنرهای زیبای هانگژو پذیرفته شد و شش سال درآنجا به آموختن هنر پرداخت ۱۹۴۱–۱۹۳۵.همزمان با آموختن نقاشی سنتی چینی نقاشی کردن از مجسمه های گچی، نمونه برداری از نقاشی و روش های نقاشی غربی از جمله قوانین پرسپکتیو را نیز آموخت. او همگام با آموخته های آکادمیک و تکنیک های نقاشی با سبک واقع گرایی طبیعت را چنان می کشید گویی سعی داشت وحدت عناصر طبیعت را در ورای بیانی داستان گونه به تصویر کشد. او در سال ۱۹۴۱ به عنوان دستیار مربی در مدرسه به کار مشغول شد. اولین نمایشگاه خود را در چونگ کینگ بر پا کرد. آثار آغازین او متأثر از پابلو پیکاسو و پل سزان بود. چنانچه خود می گوید: «پیکاسو به من آموخت که چگونه مانند خودش نقاشی کنم؛ ولی از سزان آموختم که چگونه نگاهی دیگر به طبیعت چین داشته باشم». در سال ۱۹۴۷قبل از آنکه چین را ترک گوید اولین نمایشگاه انفرادی خود را در شانگهای برپا کرد. در ۲۶-م فوریهٔ سال ۱۹۴۸ همراه با همسرش لن-لن بعد از سفر دریایی ۳۶ روزه به شهر مارسی فرانسه و در اول آوریل به پاریس رسیدند. او اولین بعد ظهر خود در پاریس را درموزه لوور گذراند.
در پاریس او تکنیک لیتوگرافی را در چاپخانهٔ دژوبرت آموخت.در فوریهٔ ۱۹۴۹ زائو وو کی جایزهٔ نخست در مسابقهٔ طراحی که داوران آن اشخاص مهمی چون آندره لوت و مارسل گرومر بودند را از آن خود کرد. اولین نمایشگاهش در پاریس در سال ۱۹۴۹ در گالری کروز بر پا شد. برنارد دوریوال در مورد آثار به نمایش گذاشته شده اش چنین نوشت: «چینی در جوهرهٔ خود، مدرن و فرانسوی از برخی جهات، نقاشیهای او سنتز خوشایندی را می نمایانند».
آثارش از سوی نقاشانی چون میرو و پیکاسو تقدیر شد. نخستین کارهای چاپی او در سال ۱۹۵۱در گالری لا هیون به نمایش گذاشته شد. آنری میشو تحت تأثیر کارهای چاپی او اشعاری سرود که در کنار آثار چاپی او نمایش داده شد زائو –وو کی همچنین شش اثر برای «اشعار-پاریس» نویسندهٔ آمریکایی هری رسکولنکو (به انگلیسی: Harry Roskolenko) تصویر سازی کرد. در همین سال «نستو جاکومتی» ناشر سویسی شش اثر چاپی او را در گالری (به آلمانی: Galerie Klipstein) در برن و گالری لایا (به انگلیسی: Galerie Laya) در شهر ژنو به نمایش گذاشت زائو –وو کی برای شرکت در این مراسم به سویس سفر کرد و برای اولین بار آثار پل کلی را دید و تحت تأثیر کارهایش قرار گرفت او دریافت که احساسات درونی کلی از برخی جهات همسوی دیدگاه های او بوده است پل کلی در کارهایش از نقاشی –نشانه ای چینی تأثیر پذیرفته است و از سویی او دنیای نقاشی غرب را برای او ملموس تر نمود. او تا سال ۱۹۵۳ همچنان تحت تأثیر پل کلی نقاشی کرد.


کلمات دیگر: