کلمه جو
صفحه اصلی

ترجان

فرهنگ فارسی

نام رودی است در ارضروم ( ارزنه الروم ) که از قضای ترجان میگذرد و سرانجام به رود فرات میریزد .

لغت نامه دهخدا

ترجان. [ ت ُ ] ( اِخ ) خره ای از مهاباد آذربایجان. ( یادداشت بخط مرحوم دهخدا ). رجوع به حبیب السیر چ خیام ج 4 ص 425 و 469 و تورجان شود.

ترجان. [ ت َ ] ( اِخ ) قضایی است تابع ارضروم «ارزنةالروم »، و این نام را بمناسبت رودخانه ترجان که در آن جاری است بدان داده اند. مرکز آن قریه ماماخاتون است که از ارضروم 14 ساعت فاصله دارد. محصول آن حبوبات مختلف و بعضی از میوه ها و سبزیهاست. سکنه آن 24368 تن ، مرکب از مسلمان و ارمنی است.( از قاموس الاعلام ترکی ). و رجوع به همان کتاب شود.

ترجان. [ ت َ ] ( اِخ ) نام رودی است در ارضروم «ارزنةالروم » که از قضای ترجان میگذرد و سرانجام به رود فرات میریزد. ( از قاموس الاعلام ترکی ج 3 ).

ترجان . [ ت َ ] (اِخ ) قضایی است تابع ارضروم «ارزنةالروم »، و این نام را بمناسبت رودخانه ٔ ترجان که در آن جاری است بدان داده اند. مرکز آن قریه ٔ ماماخاتون است که از ارضروم 14 ساعت فاصله دارد. محصول آن حبوبات مختلف و بعضی از میوه ها و سبزیهاست . سکنه ٔ آن 24368 تن ، مرکب از مسلمان و ارمنی است .(از قاموس الاعلام ترکی ). و رجوع به همان کتاب شود.


ترجان . [ ت َ ] (اِخ ) نام رودی است در ارضروم «ارزنةالروم » که از قضای ترجان میگذرد و سرانجام به رود فرات میریزد. (از قاموس الاعلام ترکی ج 3).


ترجان . [ ت ُ ] (اِخ ) خره ای از مهاباد آذربایجان . (یادداشت بخط مرحوم دهخدا). رجوع به حبیب السیر چ خیام ج 4 ص 425 و 469 و تورجان شود.


دانشنامه عمومی

ترجان (به کردی: تورجان، Turcan) روستایی از توابع بخش مرکزی در شهرستان سقز است که در استان کردستان ایران قرار دارد. دهستان ترجان (شامل ۳۸ آبادی) تا قبل از تقسیمات سیاسی سال ۱۳۴۴ از توابع شهرستان بوکان بوده اند. در شهرستان سقز این دهستان همراه با قسمتی از دهستان سرا فرهنگ موکریانی دارد.
این روستا در دهستان ترجان واقع شده و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۸۰ نفر (۱۵۹ خانوار) بوده است.
تورجان یا تُرجان مرکز بخشی است که معانی زیر را دارد:الف: از روی کلمات سانسکریت تور به معنی شجاع و پهلوان و در فرهنگ های فارسی نیز به همین معنی ترجمه شده است
ب: تورجان در اصل تورگان یا ترگان بوده، عربها که «گ» ندارند آنرا به حرف «ج» تبدیل کرده و به معنی مکان زندگی ترکان ترجمه کرده اند و تاریخچه این روستا بعد از حمله مغول یعنی اواخر قرن ۱۳ میلادی ساخته شده و تورجان یا تَرجن نام یکی از فرماندهان لشکر مغول بوده است.


کلمات دیگر: