کلمه جو
صفحه اصلی

سمیر جعجع

دانشنامه عمومی

سمیر فرید جعجع (زاده ۲۵ اکتبر ۱۹۵۲) سیاستمدار لبنانی، رهبر سابق حزب فالانژ لبنان و از رهبران ائتلاف ۱۴ مارس، در کنار سعد حریری و امین جُمَیِّل است.
http://ar.wikipedia.org/wiki/سمیر_جعجع
سمیر در منطقه عین رمانه در بخش شرقی بیروت در یک خانواده معروف مارونی به دنیا آمد. پدر او فرید جعجع از قریه ای به نام بشری در کوهستانهای شمال لبنان به بیروت مهاجرت کرده بود. سمیر جعجع تحصیلات دبستان و دبیرستان خود را در منطقه عین رمانه به اتمام رساند و در هنگام تحصیل به فعالیت در حزب فالانژیست های لبنان روی آورد. در دانشگاه سمیر جعجع وارد رشته پزشکی شد اما نتوانست این دوره را به پایان ببرد و در نصف راه تحصیلات دانشگاهی خود را رها کرد.
سمیر در سال ۱۹۸۷ با همسر فعلی خود «ستریدا جعجع» آشنا شد و در سال ۱۹۹۱ با وی ازدواج کرد اما از او فرزندی ندارد.
سمیر جعجع در سال ۱۹۸۹ موافقت خود را با پیمان طائف اعلام کرد و در ۲۴ آوریل ۱۹۹۴ به اتهام دست داشتن در انفجار کلیسای «سیده نجات» که در اثر آن ۱۱ نفر کشته و تعدادی مجروح به جا ماند، به زندان افتاد. سمیر جعجع متهم است که رهبر حزب ملی گرایان آزاد و خانواده او، رشید کرامی نخست وزیر اسبق لبنان، الیاس الزایک یکی از اعضای نیروهای لبنانی را به قتل رسانده است. همچنین جعجع متهم است که تلاش کرده بود میشل مور وزیر دفاع وقت لبنان را ترور کند.

نقل قول ها

سمیر جعجع (۱۹۵۲) سیاستمدار لبنانی، رهبر سابق حزب حزب فالانژ لبنان و از رهبران ائتلاف ۱۴ مارس.
• «معتقدم که آن ها گروهی مجرم و منحرف هستند. چرا که تصور نمی کنم هیچ انسانی با هر باور و عقیده ای بتواند فرد دیگری را که اسیر دست وی است با کمال خونسردی روبروی دوربین بکشد. این اقدامات در قرون وسطی روی داده و به جز نازی ها کسی به چنین اعمالی دست نزده است.»• «به عقیده من داعشی ها و بنا بر رفتار و باور عملی ونه ظاهری شان از المان های ادامه حیات یا ساختن امور جدی برخوردار نیستند. موجودیت آنها به دلیل وضعیت هرج و مرج گسترده در سوریه و عراق است. در صورت وجود کمترین نظام و حکومتی آنها محو خواهند شد. من بنا بر این تعریف و برداشت از آنها هراسی ندارم. نه اینکه من جرم و وحشیگری و خوی ویرانگری آنها را ملاحظه نمی کنم بلکه معتقدم داعشی ها در برابر کسانی که حاضر به نبرد با آنها باشند عقب نشینی می کنند.»• «ما نباید تصور کنیم که داعشی ها به دلیل ظهور در مناطق فراوان ارتش قدرتمندی هستند که در مقابل هیچ نیروی به جز نیروهای ناتو تسلیم نمی شوند. با وجود تأکید بر درندگی آنها می توان گفت، آنها به قرون قبل از جاهلیت تعلق دارند و این چیزی است که باعث عدم هراس از آنان می شود.»• «باورها و رفتار داعشیان باعث متحد شدن همه جهان علیه آنان شده است. کردها و سنی های معتدل و قبایل و شیعیان همگی بر علیه آنها جبهه گرفته اند. ما در مدت اخیر ملاحظه کردیم که چقدر این جریان ها از هم دور بودند ولی اکنون همه آنان بر علیه این سازمان متحد شده و گرد هم آمده اند. حتی رئیس جمهور آمریکا باراک اوباما فوراً دستور حمله هوایی صادر کرد. وی کسی بود که به دخالت برون مرزی آمریکا باور نداشت. این گروه بسیار درنده خو هستند ولی اقدامات آنان با شکست روبرو خواهد شد.»• «چنین افرادی نمی توانند در قرن ۲۱ حضور داشته باشند. انگار که بشریت در طی این ۲۱ قرن هیچ دستاوردی نداشته و انگار که تمدن ها و فرهنگ ها و تعریف ها به وجود نیامده اند. «داعش» کاملاً بر خلاف انسانیت و دین اسلام و مسیحیت است. آنها سرطانی هستند که باید در اسرع وقت ریشه کن شود.»• «اگر در عراق «داعش» نفوذ کرده چه کسی گفته که آنها وارد لبنان می شود یا اینکه اصلاً می توانند به لبنان برسند. اگر آنها به لبنان برسند این کشور به گورستان آنها بدل خواهد شد.»• «البته که گروه های جهادی مرا می ترسانند؛ آن ها قلب و عقل ندارند، اما به اعتقاد من راه مبارزه با آن ها ایجاد یک دولت قوی است که بتواند تمام مناطق لبنان را کنترل کند.»• «اگر به دولتی کارا برسیم، ترورها هم تمام می شوند. دولت نیازمند شفافیت در عملکرد، عقل گرایی و عزم راسخ است. در لبنان بیشتر مردم خواستار شکل گیری چنین دولتی هستند و حزب الله هم جزئی از آن هاست. نهایتاً استقرار یک دولت مؤثر، اقدام منفی و به ضرر آن ها انجام نخواهد داد. اگر قدرتی مشروع وجود داشته باشد که با همه لبنانی ها مثل فرزندان خود رفتار کند، این همان کشور یکپارچه ای است که می خواهیم لبنان به آن برسد.»


کلمات دیگر: