کلمه جو
صفحه اصلی

رزمایش

فارسی به انگلیسی

maneuver, manoeuvre

فرهنگ فارسی

1. جابه‌جایی راهبردی نیروهای مسلح 2. تمرین گستردۀ نیروهای مسلح به‌طور جداگانه یا همراه با هم


دانشنامه عمومی

رَزمایش یا مانور نظامی به یک تمرین نظامی در مقیاس بزرگ گفته می شود که در آن مانورهای گوناگون رزمی اجرا و شبیه سازی می شوند. رزمایش در اصل شبیه سازی یک شرایط جنگی است و هدف از آن، آزمودن و همچنین آموختن شگردهای جنگی است. شیوه های مؤثر هماهنگی و ساماندهی نیروهای رزمنده نیز از دیگر موارد آزمایش در یک رزمایش است. در یک رزمایش معمولاً دو سوی نبرد شبیه سازی شده با نام «آبی» و «قرمز» نامگذاری می شوند تا از نامیدن گروه یا کشور بخصوصی به عنوان دشمن اجتناب شود.
نظامی گری
ارتش
یگان های ارتش
واژهٔ رزمایش از هم آمیزی دو واژهٔ رزم + آزمایش پدید آمده. این واژه از مصوبات فرهنگستان زبان و ادب فارسی است.
در یک رزمایش شهری، اجرای برنامه های زیر می تواند جزو یک رزمایش باشد:اجرای نمایش حرکات منظم، شعارنویسی و شکل سازی (کارازل)، عملیات رزمی، حرکات راهور، عملیات نمایشی، سلاح کشی، اجرای سرود رژه و بازدید و سن، پرواز هواگردها، فرود چتربازان و عملیات راپل، اجرای حرکات موزون نمایشی و انجام حرکات مختلف ورزش های رزمی و دفاع شخصی.

فرهنگستان زبان و ادب

{maneuver} [علوم نظامی] 1. جابه جایی راهبردی نیروهای مسلح 2. تمرین گستردۀ نیروهای مسلح به طور جداگانه یا همراه با هم

جدول کلمات

مانور

پیشنهاد کاربران

رزمایش. همان واژهٌ رزم آیش می باشد.

رزم آیش. آماده سازی جنگی، تمرینات نظامی، مانور نظامی. مترادفِ این واژه در زبان انگلیسی Manoeuvre می باشد. این واژه به صورت رزمایش نیز نوشته می شود.
واژهٌ رزم آیش، یا رزمایش، از کلمهٌ اصلی رزم، به معنی جنگ، و پسوندِ آیش بوجود آمده است. در زبان فارسی، پسوندِ آیش بعضی کلمات مصدری را به کلمات اسمی تبدیل می نمایند. در اینجا رزمیدن مصدر میباشد که با جایگزین نمودن پسوندِ مصدریِ یدن ( ایدن ) با پسوندِ اسمیِ آیش به اسمِ رزم آیش تبدیل شده است. برای مثال، به همین منوال اسمِ آرایش از مصدر آرائیدن بدست آمده شده است؛ آرامش از آرامیدن، بخشش از بخشیدن، پرش از پریدن، جهش از جهیدن، الی آخر.

ماوقع

مانور هشدار

مشق نظامی

اصل آن رزم آزمایی بوده که بعد به رزم آزمایش و بعد برای آسانیی تلفظ به رزمایش ترادیسیده.


کلمات دیگر: