کلمه جو
صفحه اصلی

رازیانه

فارسی به انگلیسی

fennel, anise

fennel


مترادف و متضاد

anise (اسم)
رازیانه، انیسون، بادیان رومی

fennel (اسم)
رازیانه

pimpernel (اسم)
رازیانه، بادیان رومی

فرهنگ فارسی

( اسم ) گیاهی است از تیره چتریان که دو ساله است ( بعض گونه هایش پایا میباشد ) و در سراسر نواحی بحرالروم و حبشه و ایران میروید . ارتفاع آن بین ۱ تا ۱ / ۵ است . برگهای متناوب و دارای بریدگی بسیار و دمبرگش شامل غلافی است که ساقه را فرا میگیرد . برگش معطر و طمعش مطبوع و کمی شیرین است رازیانج شمار شمره سونف باریان بسباس . یا رازیانه آبی کاکله . یا رازیانه دریایی کاکله . یا رازیانه رومی انیسون . یا رازیانه کاذب شوید شبت .

فرهنگ معین

(نِ ) (اِ. ) بادیان ، والان ، گیاهی است خوشبو با دانه های ریز که برای نفخ مفید است .

لغت نامه دهخدا

رازیانه. [ ن َ / ن ِ ] ( اِ ) رازیانج.فنوی . از تیره چتریان با گونه های پایا به ارتفاع 1 تا 1/5 متر و برگهای متناوب دارای بریدگی و معطر و طعمی مطبوع و کمی شیرین. رجوع به کارآموزی و داروسازی ص 202 شود :
گوئی که حلال است پخته سکر
با سنبل و با بیخ رازیانه.
ناصرخسرو.
و رجوع به رازیانج شود.

فرهنگ عمید

۱. گیاهی علفی و خوش بو با برگ های ریز و گل های چتری زردرنگ که مصرف دارویی دارد، بادیان، بادتخم.
۲. دانۀ این گیاه با مصرف دارویی

دانشنامه عمومی

رازیانه یا بادیانه یا بادیان گیاهی است گلدار از راسته آپیالس (Apiales)، از تیره چتریان (Apiaceae) از سرده رازیانه ها (Foeniculum).این گیاه سرشار از ترکیباتی مشابه هورمون زنانه استروژن (فیتواستروژنها) است و طبیعتی گرم دارد.رازیانه، از کتاب گیاهان درمانی کوهلر (۱۸۸۷)   Foeniculum vulgare
رازیانه بومی جنوب غربی آسیا و جنوب اروپا به ویژه بخش مدیترانه ای است.
رازیانه، از کتاب گیاهان درمانی کوهلر (۱۸۸۷)
Foeniculum vulgare

رازیانه (سرده). رازیانه (نام علمی: Foeniculum) نام یک سرده از تیره چتریان است.

دانشنامه آزاد فارسی

رازیانه (fennel)
در عربی شَمْر، گیاهی علفی، معطر، به ارتفاع یک تا دو متر و دارای برگ هایی با پهنک منقسم به قطعات نازک و نخی شکل است. پراکندگی آن در وسعت های پهناوری از اروپا مخصوصاً منطقه مدیترانه تا آسیا و ایران نفوذ یافته است. ظاهر کلی آن شبیه شوید است. قسمت مورد استفادۀ آن، ریشه، برگ و میوه آن است ولی معمولاً کلیۀ قسمت های گیاه مورد استفاده قرار می گیرد. دیوسقوریدس، حکیم یونانی قرن اول میلادی، برای رازیانه، اثر زیادکننده ترشحات شیر، مقوی معده، قاعده آور و مُدر قائل بوده و به علاوه شیره گیاه را برای چشم مفید می دانسته است. پلینی دانشمند رومی قرن اول میلادی در آثارش، افسانۀ قدیم مربوط به این که مارها در زمان پوست اندازی، چشمان خود را با مالیدن به رازیانه قوی می نمایند، مفصلاً شرح داده است. جالینوس، ابن سینا و رازی در مورد آن خواصی را ذکر کرده اند. امروزه خواص دارویی رازیانه در زمینۀ رفع ناراحتی های میگرن، برونشیت مزمن، سرفه و آسم، به عنوان مدر، ضد نفخ شکم، زیادکننده شیر، اشتهاآور شناخته و ثابت شده است. این گیاه در بسیاری از نقاط ایران می روید.

گویش اصفهانی

تکیه ای: râziyâna
طاری: râziyâna
طامه ای: bâdiyun
طرقی: râziyâna
کشه ای: râziyâna
نطنزی: râziyâna


جدول کلمات

شمره

پیشنهاد کاربران

رازیانه در کردی همون رازیانه میباشد!
رازیانه ، رازیانــه وه گوله به ریحانه
یار بوو دەنگه نایَ لو در و ایوانه…

Foeniculum vulgare یک نوع با ریزوم سفید مایل به سبز و خوش طعم و خوش بو و نوع دیگر بدون ریزوم. در بقیه موارد از جمله شکل و خواص دارویی تقریباً یکی هستند.

رز

بیخ کوهی

دانه های رازیانه خواص دارویی بسیاری دارند. این دانه گیاهی، ترشح هورمون های مورد نیاز خانم ها را تحریک می کند، از این رو معمولا مصرف آن برای خانم ها توصیه می شود.

مصرف رازیانه در دوران شیردهی می تواند تولید شیر را افزایش دهد. رازیانه می تواند با رشد سلول های سرطانی مبارزه کند، سنگ های مجاری ادراری را دفع کرده و اختلالات قاعدگی را برطرف نماید. رازیانه می تواند، نفخ، التهاب و سایر ناخوشی های روده و دستگاه گوارش را بهبود دهد.

کسی میدونه رازیانه در زبان کوردی چی بهش میگن؟
خواهشا جواب بدین


کلمات دیگر: