کلمه جو
صفحه اصلی

جراحی پلاستیک

فرهنگ فارسی

شعبه جدیدی است از دانش جراحی که در خلال دو جنگ جهانی اخیر پیشرفتهای بزرگی کرده است . جراح با روشهای خاصی می تواند بافتهای نا زیبا و بر آمده و نا مناسب را اصلاح کند و در زیبا کردن آنها جهد فراوان مبذول دارد .

لغت نامه دهخدا

جراحی پلاستیک. [ ج َرْ را ی ِ پ ِ ] ( ترکیب اضافی ، اِ مرکب ) شعبه جدیدی است از دانش جراحی که در خلال دو جنگ جهانی اخیر پیشرفتهای بزرگی کرده است. جراح با روشهای خاصی می تواند بافتهای نازیبا و برآمده و نامناسب را اصلاح کند و در زیبا کردن آنها جهد فراوان مبذول دارد. روشهای گوناگونی ابتکار شده است که جراح بدانها چهره های زشت و نامناسب را هموار و متوازن و زیبا میکند و پوست بدن را اگر سوخته و سیاه باشد عوض میکندو به اصلاح پی های آسیب دیده میپردازد و برای کسانی که گوش یا بینی خویش را از دست داده اند گوش یا بینی ساختگی میگذارد. برخی از اینگونه عمل ها نیاز بدقت و تخصص فراوان دارد و دیر زمانی بطول می انجامد تا جراح به تکیمل عضوهای ناقص بدن موفق شود. ( از الموسوعة ).

دانشنامه عمومی

جراحی/عمل زیبائی/ترمیمی (به انگلیسی: Plastic surgery)، از شاخه هایجراحی است که با اصلاح یا ترمیم شکل و کارکرد سروکار دارد. ترمیم کارکردی، ساختاری، و زیبایی هرگونه نقص یا بدشکلی بدن انسان را گویند.
ویکی پدیای انگلیسی، برداشت شده در ۳ اسفند ۱۳۸۸.
دانشنامهٔ بریتانیکا، برداشت شده در ۳ اسفند ۱۳۸۸.
در حالی که بیش تر برای جراحی زیبایی شناخته شده است، جراحی پلاستیک بسیاری از انواع جراحی های ترمیمی، جراحی دست، جراحی ریز، و ترمیم سوختگیها را هم شامل می شود. واژهٔ «پلاستیک» از واژهٔ یونانی «plastikos» به معنای قالب یا شکل دهی است؛ کاربرد آن در اینجا هیچ ارتباطی با مادهٔ پلیمری مصنوعی به نام پلاستیک ندارد. جراحی پلاستیک نوین در دو زمینهٔ گسترده تکامل یافته است: بازسازی نقص های جسمی و زیباترکردن شکل عادی.
اصول جراحی در جراحی پلاستیک بر حفظ عروق، جایگزینی بافت مشابه با مشابه، توجه به مناطق کالبدی، و بهبود زخم با به حداقل رساندن بافت آسیب دیده متمرکز است.
روش های جراحی ترمیمی در هندوستان در ۲۰۰۰ (پیش از میلاد) انجام می شد. سوشروتا، که به عنوان پدر جراحی در نظر گرفته می شود، در سدهٔ سدهٔ ۶ پیش از میلاد، مشارکت های مهمی را در زمینهٔ جراحی پلاستیک و آب مروارید انجام داد. کارهای پزشکی هر دوی سوشتروتا و چاراک در زمان عباسیان در ۷۵۰ میلادی به عربی ترجمه شدند. بعدتر این آثار عربی از طریق واسطه ها به اروپا راه یافت. در ایتالیا خانوادهٔ برانکای سیسیلی و گاسپاره تاگلیکوزی (بُلُگنا) با روش های سوشروتا آشنا شدند.

دانشنامه آزاد فارسی

جرّاحی پلاستیک (plastic surgery)
جرّاحی پلاستیک
تخصصی در جراحی، برای ترمیم نقایص مادرزادی و بازسازی بافت هایی که براثر بیماری یا جراحت هایی مثل سوختگی تخریب شده اند. اگر هدف فقط بهبود ظاهر باشد، مثل برداشتن پف کردگی زیر چشم یا غبغب، عمل جراحی زیبایی۱ نامیده می شود.
cosmetic surgery

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] جراحی پلاستیک شاخه ای از جراحی در پزشکی می باشد که عنوان یاد شده از عناوین جدید است که در بعضی کتب فقهی معاصران و در پاسخ استفتائات از احکام آن سخن گفته اند.
جراحی پلاستیک عبارت است از عمل بازسازی، اصلاح و بهبود شکل ظاهری عضوی، مانند بینی و فک.
احکام مرتبط با جراحی پلاستیک
انجام دادن جراحی پلاستیک، جایز است؛ هرچند برخی در جواز آن در صورتی که صرفاً برای زیبایی و تغییر چهره اصلی- و نه برطرف کردن نقص و زشتی عارضی همچون سوختگی- انجام گیرد، اشکال کرده اند. جراحی پلاستیک مداوای مرض محسوب نمی شود؛ بنابر این، چنانچه همراه لمس یا نظر به نامحرم باشد، جایز نیست. مگر در مورد سوختگی و مانند آن، که اضطرار به لمس و نظر باشد.


کلمات دیگر: