کلمه جو
صفحه اصلی

هزیود

فرهنگ فارسی

شاعر یونانی قرن هشتم قبل از میلاد که پدر شعر تعلیمی یونان دانسته شده است . شعر وی به نام [ کارها و روزها ] بیان تجربه های روزانه وی در کشتزارها و مزارع است که با قصه و افسانه و تمثیلات در آمیخته است . شعر دیگر وی تئوگامی در به وجود آمدن خدایان و آفرینش جهان است .

لغت نامه دهخدا

هزیود. [ هَِ یُدْ ] ( اِخ ) هزیودس. از شعرای یونان قدیم. ( ازایران باستان پیرنیا ص 71 ). یکی از قدیمترین شعرای یونان است که بنابر قول مورخان یک قرن پس از همر میزیسته و 2500 شعر از او باقی است. ( فوستل دُ کولانژ ).

دانشنامه عمومی

هسیود یا هزیود یا هسیودوس (زاده: ۸۴۶ قبل از میلاد، درگذشت: ۷۷۷ قبل از میلاد)، شاعر یونانی و سرایندهٔ مشهورترین منظومهٔ «نسب نامه خدایان» بود. وی که پس از هومر، محبوبترین شاعر کلاسیک یونان محسوب می شود از اهالی آسکرا واقع در بئوتیا بود و در قرن هشتم قبل از میلاد می زیست.
خانوادهٔ هزیود، اهل کیمه در ایولیس بودند.
او احتمالاً تحت تأثیر اندیشه مشرق زمین قرار گرفته بود و به همین دلیل، تاریخ آفرینش جهان و تبار خدایان را برای منظومه ای حماسی و تربیتی برگزید.
هزیود بر طبق یک روایت تاریخی، در سال ۸۴۶ قبل از میلاد متولد شده و در سال ۷۷۷ قبل از میلاد درگذشته است، اما برخی از دانشمندان و تاریخ نویسان تولد او را به ۶۵۰ق.م هم رسانیده اند، ولی وی به احتمال قوی، صد سال قبل از تاریخ اخیر زندگی می کرده است.

دانشنامه آزاد فارسی

هِزیود (قرن ۸پ م)(Hesiod)
هِزیود
(یا: هسیود) شاعر یونانی. از نخستین سرایندگان شعر پندآموز. او و هومر را در مقام نخستین سرایندگان منظومه های حماسی غالباً با یکدیگر مقایسه کرده اند. ازجمله آثار اوست: کارها و روزهاکه منظومه ای است اخلاقی و پندآموز دربارۀ زندگی روستایی و همچنین تولد خدایانکه شرحی است بر منشأ جهان و خدایان. در هر دو اثر، از اسطورۀ پاندوراسخن به میان آمده است. هزیود در آسکرااز توابع بوئتیابه دنیا آمد. مدتی به چوپانی احشام پدرش مشغول بود، و ظاهراً هیچ گاه به منزلتی فراتر از یک کشاورز دست نیافت. پس از مرگ پدر، میان او و برادرش پرسسبر سر میراث پدر اختلافی پیش آمد که نهایتاً حکم به نفع پرسس داده شد. هزیود در نوپاکتوسخلوت گزید و گفته می شود که در مکان مقدس نمئان زئوسدر ائنئوندر لوکریس، به دست فرزندان میزبانش، به قتل رسید. پس از آن، آسکرا به دست تسپیان هاویران شد و ساکنان آن جا در اورخومنوسسکونت گزیدند، و کاهن معبد دلفیدستور داد که آثار باقی مانده از هزیود به آن جا منتقل شود.

پیشنهاد کاربران

به هسیودوس رجوع شود


کلمات دیگر: