کلمه جو
صفحه اصلی

بادرنجبویه

مترادف و متضاد

bee balm (اسم)
بادرنجبویه، پونه

lemon balm (اسم)
بادرنجبویه

فرهنگ فارسی

← وارنگ‌بوی دارویی


( اسم ) گیاهی از تیر. نعناعیان که برگهایش قلبی شکل و دندانه یی و گلهایش سفید یا زرد رنگ است .

لغت نامه دهخدا

بادرنجبویه. [ دَ رَ بو ی َ / ی ِ ] ( اِ مرکب ) معرب بادرنگبویه است. ( برهان ). رجوع به بادرنگبویه شود.

دانشنامه عمومی

بادْرَنجبویه یا بادَرشبی (نام علمی: Dracocephalum) نام یک سرده از تیره نعناعیان است.
این گیاه از راسته نعناسانان (Lamiales) و تیره نعناعیان (Lamiaceaes) است که بین ماه های تیر و مرداد گل می دهد.رویشگاه اصلی این گیاه قسمت وسیعی از شرق مدیترانه است. امروزه به منظور بهره برداری های تزیینی و طبی و تولید عسل، این گیاه را در باغ ها و مزارع کشت می کنند.
ساقه های گیاهان این سرده راست و چهار گوش بوده و پوشیده از کرک است. از کنار برگ هایش، گل هایی با کاسبرگ های رنگی می روید که در وهله اول زرد کم رنگ است، سپس به سفید و در نهایت به بنفش تبدیل می شود. می توان گفت تمام گیاه، عطر لیموی تندی از خود ساطع می کند.
بادرنجبویه یا بادرشبی سرده ای است شامل گیاهان علفی یا بوته ای چندساله و به ندرت یک ساله با ساقه های پرشمار و برگ های تخم مرغی یا تخم مرغی ـ مثلثی یا تخم مرغی ـ مستطیلی و با برگ هایی با دندانه های منتهی به نوک بلند و خارمانند اغلب در انتها و در حاشیه و کاسهٔ گل لوله ای ـ استکانی و دارای ۱۰ تا ۱۵ رگه و لبهٔ زبرین سه دندانه ای و دندانهٔ میانی پهن تر و لبهٔ زیرین دودندانه ای، رگه های منشعب منشعب و شبکه مانند، در قاعده در محل زاویهٔ بین دو دندانه ضخیم و دارای تاخوردگی، جام گل آن در محل لبه ها پهن و بادکرده و دارای چهار پرچم و فندقچهٔ آن مستطیلی و دارای زائدهٔ غشایی در انتها.

بادرنجبویه (سرده). بادرنجبویه یا بادرشبی (نام علمی: Dracocephalum) نام یک سرده از تیره نعناعیان است.
این گیاه از راسته نعناسانان (Lamiales) و تیره نعناعیان (Lamiaceaes) است که بین ماه های تیر و مرداد گل می دهد. ساقه های آن راست و چهار گوش بوده و پوشیده از کرک است. از کنار برگ هایش، گل هایی با کاسبرگ های رنگی می روید که در وهله اول زرد کم رنگ است، سپس به سفید و در نهایت به بنفش تبدیل می شود. می توان گفت تمام گیاه، عطر لیموی تندی از خود ساطع می کند. موطن اصلی این گیاه قسمت وسیعی از شرق مدیترانه است. امروزه به منظور بهره برداری های تزیینی و طبی و تولید عسل، این گیاه را در باغ ها و مزارع کشت می کنند.

فرهنگستان زبان و ادب

[گیاهان دارویی] ← وارنگ بوی دارویی

پیشنهاد کاربران

خواص بادرنجبویه در جدول:۱. ازدیاد هوش ۲. تنگی نفس


کلمات دیگر: