کلمه جو
صفحه اصلی

اردوباد

فرهنگ فارسی

شهری بر ساحل ارس بر مشرق جلفا

لغت نامه دهخدا

اردوباد. [ اُ ] ( اِخ ) شهری بر ساحل ارس بر مشرق جلفا. موضعی است در آذربایجان. و باغستان زیاد دارد و غله و انگور و میوه آن نیکو و آب وی از کوههای قبان خیزد و فاضل آن آب در ارس ریزد. ( نزهةالقلوب ) ( مرآت البلدان ). و مسقطالراس بعض شعرا و علماء بوده است. ( قاموس الاعلام ترکی ).

دانشنامه عمومی

اُردوباد (ترکی آذربایجانی: Ordubad) دومین شهر جمهوری خودمختار نخجوان در جمهوری آذربایجان است. این شهر در کرانه شمالی میانه رود ارس و در فاصله ۹۴ کیلومتری شمال غربی از شهر تبریز قرار گرفته است. ارتفاع شهر نسبت به سطح آب های آزاد ۹۴۸ متر است.
فهرست شهرهای جمهوری آذربایجان
اردوباد در شمال فرورفتگی های میانی ارس و دامنه های جنوبی کوهستان زنگزور و وایوتس جور، از رشته کوه های قفقاز کوچک قرار دارد. این شهر در روبروی شهر سیه رود ایران واقع شده است.
نام اردوباد تحریف شده اردوآباد است. این شهر در آغاز اردوگاه سربازان مغول و پس از آن شاهان ایلخانی ایران بود و به این خاطر اردوآباد نامیده شد.
اردوباد در قدیم جزئی از ایران بود. در جنگ های ایران و عثمانی، شاه عباس صفوی، شهر اردوباد را به خاطر پایداری در برابر حملات ترکان عثمانی از پرداخت مالیات معاف کرد. همچنین دو تن از وزیران اعظم ایران در دورهٔ صفوی؛ یعنی میرزا حاتم بیگ نصیری اردوبادی و فرزندش میرزا طالب خان نصیری اردوبادی از این شهر برخاسته اند.


کلمات دیگر: