کلمه جو
صفحه اصلی

فیلم برداری

فارسی به انگلیسی

film-taking, filming, film-taking, screen

مترادف و متضاد

camerawork (اسم)
فیلم برداری

فرهنگ فارسی

عمل و شغل فیلم بردار . یا شرکت ( کمپانی ) فیلم برداری . شرکتی که سرمایه آن صرف تهیه فیلم گردد .

فرهنگ معین

(بَ ) [ فر - فا. ] (حامص . ) ۱ - عمل تهیة فیلم . ۲ - ثبت پی در پی تصویر صحنه ها یا رویدادها توسط دوربین فیلم - برداری .

لغت نامه دهخدا

فیلم برداری. [ ب َ ] ( حامص مرکب ) عمل و شغل فیلم بردار. ( فرهنگ فارسی معین ). کار تهیه فیلم سینمائی یا خبری.
- شرکت ( کمپانی ) فیلمبرداری ؛ شرکتی که سرمایه آن صرف تهیه فیلم گردد. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ عمید

شغل و عمل فیلم بردار.

دانشنامه عمومی

فیلم برداری مهم ترین مرحله تولید فیلم است. این مرحله به ویژه با مهم ترین ابزار و وسایل فیلم سازی، یعنی دوربین و متعلقات آن، انواع نورافکن ها و غیره سرو کار دارد. در این مرحله علاوه بر فیلم برداری، نورپردازی، کارگردانی، صدابرداری، بازیگری و برخی جلوه های ویژه، نیز هم زمان انجام می شوند. پیش از اینکه وارد این مرحله شویم باید صحنه کاملاً آماده باشد و بازیگران نیز برای ایفای نقش حاضر باشند.
فیلم بردار
دوربین فیلم برداری
فیلم
در سال های آغازین تاریخ سینما، دوربین فیلم برداری، فقط وسیله ای بود که رؤیای بشر، یعنی دیدن تصاویر واقعی بر پرده را محقق ساخته بود. با دوربین می شد هر آنچه را می توان با چشم دید، ضبط کرد و بعد بر پرده مشاهده کرد، به طوری که انگار این تصاویر بر پرده جان گرفته اند و همین برای تماشاگر آن زمان کافی بود. دوربین را در فاصله ای مشخص از سوژه، بدون حرکت یا چرخشی قرار می دادند و هر آنچه از دریچه دوربین قابل رویت بود، بر روی فیلم ضبط می کردند و سپس همان ها را بر پرده، مقابل دید تماشاگران، قرار می دادند. اما امروزه دیگر این گونه نیست. با تکنیک ها، حرکت دوربین ها و تمهیداتی که از طریق عدسی دوربین، فیلتر، انواع نورپردازی و … اعمال می شود، تصاویر و صحنه ها دیگر آن چیزی نیستند که در مقابل دریچه دوربین قرار دارد، این تکنیک ها دنیای فیلم سازی را دگرگون کرده اند و فیلم برداری به چنان پیشرفت و ظرافتی دست یافته است که باید به حق آن را هنر عصر تکنولوژی یا به تعبیری هنر تکنولوژیک نامید.
فیلم برداری تاریخش را با فیلم های سیاه و سفید آغاز کرد. اما با وجود آنکه تنها دو رنگ وجود داشت، باز هم با تکنیک ها و تمهیداتی که از سوی فیلم برداران توانمندی چون استنلی کورتز (Stanley Cortez) و گرگ تولند ابداع شدند، می شد رنگ خاکستری، سایه روشن های پیچیده و عمق میدان های عجیب و … ایجاد کرد و با وجود محدودیتی که در رنگ وجود داشت، حس صحنه را به خوبی منتقل کرد. ورود رنگ به سینما نیز آغازگر ابداعات جدید در عرصه فیلم برداری برای هر چه بهتر شدن تصاویر و تأثیرگذاری آن ها بود. همچنین با وجود آنکه سینما یک هنر دو بعدی است، اما تماشاگر به خوبی در آن، عمق، اندازها و فاصله ها را به صورت قابل قبول احساس می کند و همه این ها به مدد شیوه های مختلف فیلم برداری و پیشرفت هر چه بیشتر در ساخت ابزار فیلم برداری است.
فیلم برداری مناسب و حرفه ای از سه عامل مهم سود می جوید:


کلمات دیگر: