کلمه جو
صفحه اصلی

فیزیک اتمی

فارسی به انگلیسی

nuclear physics

مترادف و متضاد

atomics (اسم)
فیزیک هسته ای، علم تبدیل جرم به نیرو، فیزیک اتمی، مبحی اتم

دانشنامه عمومی

فیزیک اتمى شاخه اى از علم فیزیک است که به بررسی اتم به عنوان یک سیستم منفرد و متشکل از الکترون ها و هسته می پردازد. مقولهٔ اصلی این شاخه از علم فیزیک آرایش الکترون ها اطراف هسته و فرآیندهایی ست که این آرایش را تغییر می دهند.
فیزیک اتمی در درجهٔ اول اتم های منفرد را مد نظر قرار می دهد. مدل های اتمی یک هسته و چند الکترون در اطراف آن را شامل می شوند. در این مدل ها یونیذه شدن یا برانگیختگی توسط فوتون ها یا برخورد با ذرات اتمی بررسی می شود. تشکیل مولکول ها یا وضعیت اتم ها در حالت جامد یا مادهٔ چگال در فیزیک اتمی نمی گنجد.
با آنکه در زبان رایج دو اصطلاح «فیزیک اتمی» و «فیزیک هسته ای» مترادف شمرده می شوند، اما فیزیک دانان اصطلاح «فیزیک اتمی» را برای بررسی اتم به عنوان یک سیستم منفرد و «فیزیک هسته ای» را برای بررسی ساختمان هستهٔ اتم بکار می برند.اتم ھا داری موادریزی به نام الکترون ھستند

پیشنهاد کاربران

قندی
آیا می توان در بخش فوق نظری ( افکار و خیالات محض ) مفهوم نیرو را از فیزیک اتمی و مدل ذرات بنیادی حذف کرد، همان طوریکه انشتاین مفهوم نیرو را از جاذبه؟
نیروی الکترو مغناطیس که بصورت جذب و دفع بارهای هم نام و غیر همنام اثر میکند، یک ابزار کمکی زبانی برای شرح این فعل و انفعال می باشد و نه عامل آن. بار های مثبت و منفی چه ماهیت بنیادی تری دارا می باشند، تا دو میدان به نام الکتریکی و مغناطیسی ؟ یک بار الکتریکی چه مثبت و چه منفی هر گاه ساکن باشد، در اطراف آن میدان مغناطیسی ایجاد نمیشود تا آن بار به حرکت در نیآید. و در اطراف یک دو قطبی معناطیسی هم که ساکن باشد در اطراف آن میدان الکتریکی القاء نمیشود تا آن دو قطبی به حرکت در نیآید. آیا اجرام اتمی مثل الکترونها، پروتون ها و نوترون ها و ذرات بنیادی مثل کوارک ها چیزی نیستند غیر از چاله های ایجاد شده در اطراف ابعاد هشت گانه به حلقه تبدیل شده. چهار بعد مکانی - زمانی و چهار بعد بیمکانی - بیزمانی ؟. x, y, z, t و 'x', y', z', t .
گذشته از بعاد معنوی و مختصات مرجع جان و این دو مختصات مرجع چهار بعدی مکان - زمان و چهار بعدی بیمکانی - بیزمانی چیز دیگه ای در عالم وجود دارد که بتوانیم آنرا نیرو به نامیم ؟
تراکم شدید این حلقه ها ( البته سه نوع حلقه یکی دایره ای، دیگری مربع و سومی ۶ضلعی مربع که با هم شکل کروی، مکعب مربع و شش ضلعی و هشت سطحی مربع ایجاد می کنند ) موجب خلق یا آفرینش انرژی و جرم موجود در کیهان شده است. خود تراکم حاصل فعل و انفعال دو نوع ماهیت حلقه ای می باشد در اطراف این دو نوع حلقه های هشت گانه دو نوع چاله ایجاد میشوند که خاصیت دفع و جذب همدیگررا خواهند داشت. ریشه پدیده گرانش در اختلاف پتانسیل سطح میباشد و آنهم نه سطح مادی بلکه مفاهیم غیر مادی و متضاد مثل : بالا و پایین، ارتفاع و دامنه، راس و قاعده و یا قله و پایه. مرکز یک کره ذهنی هم می تواند نقش قله را بازی کند و هم نقش متضاد قله را یعنی نقش پایه را. محیط یک کره ذهنی هم میتواند نقش دامنه را بازی کند و هم نقش ارتفاعات را. لذا انبساط و انقباض کیهان هردو حاصل سقوط آزاد با سرعت شتابدار از ارتفاع به عمق می باشند بدون اعمال نیرو از درون و یا بیرون. در هسته اتم هم این تصور به احتمال قوی حکمفرماست.


کلمات دیگر: