کلمه جو
صفحه اصلی

دانشگاه صنعتی شریف

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۵°۴۲′۶٫۴۷″ شمالی ۵۱°۲۱′۵٫۱۸″ شرقی / ۳۵٫۷۰۱۷۹۷۲°شمالی ۵۱٫۳۵۱۴۳۸۹°شرقی / 35.7017972; 51.3514389
ساختمان ابن سینا
ساختمان اتحادیه دانشجویی (شهید رضایی)
ساختمان ابوریحان بیرونی
کتابخانهٔ مرکزی
مجتمع خدمات فناوری شریف
مسجد
تعاونی
سلف سرویس
تربیت بدنی (سالن استاد جباری)
مرکز معارف اسلامی + دفتر نهاد مقام رهبری
مرکز کارآفرینی
تالارها
دانشگاه صنعتی شریف دانشگاهی دولتی واقع در خیابان آزادی تهران، ایران است. این دانشگاه در سال ۱۳۴۴ با نام دانشگاه صنعتی آریامهر بنیانگذاری گشت که پس از انقلاب اسلامی، در آبان ۱۳۵۸، به افتخار یکی از دانش آموختگان آن، مجید شریف واقفی یکی از اعضای سازمان مجاهدین خلق، به دانشگاه صنعتی شریف تغییر نام داد. دانشگاه صنعتی شریف در محله طرشت تهران در نزدیکی میدان آزادی واقع شده، و پردیسی نیز در جزیره کیش در خلیج فارس دارد.
این دانشگاه بسیاری از بهترین دانشجویان ایران را جذب می کند. از ۵۰۰ هزار نفری که هر ساله در کنکور پذیرفته می شوند، ۸۰۰ نفر بالا می توانند وارد این دانشگاه بشوند. این مرکز به عنوان دانشگاه ام آی تی ایران خوانده شده است.
دانش آموختگان این دانشگاه سهم عظیمی از نخبگان اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران را تشکیل می دهند. این دانشگاه در رتبه بندی دانشگاه های جهان که در ۵۰ سال گذشته تأسیس شده اند ۴۰۰م است.

دانشنامه آزاد فارسی

دانشگاه فنی و مهندسی واقع در تهران. این دانشگاه، در ۱۳۴۴ به همت دکتر مجتهدی و با نام دانشگاه آریامهر تأسیس یافت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به نام یکی از فارغ التحصیلان شهید دانشگاه، مجید شریف واقفی، تغییر نام پیدا کرد. این مرکز با کیفیتی هم سطح با دانشگاه های معتبر جهان تأسیس شده است و یکی از مهم ترین دانشگاه های کشور، و مؤسسه ای پیشرو در علم، صنعت، فناوری های روز و علوم کاربردی در منطقه و جهان محسوب می شود. دانشگاه شریف متشکل از سیزده دانشکده است که عبارت اند از ۱. دانشکدۀ مهندسی برق که از بدو تأسیس از پرافتخارترین دانشکده ها در سطح کشور بوده است؛ ۲. دانشکدۀ علوم ریاضی؛ ۳. دانشکدۀ شیمی که از مجهزترین مراکز علمی کشور در رابطه با تجهیزات دستگاهی و آزمایشگاهی در این زمینه است و اولین طیف سنج جرمی در ایران در این دانشکده راه اندازی شده است؛ ۴. دانشکدۀ مهندسی صنایع؛ ۵. دانشکدۀ مهندسی عمران با برخورداری از مراکز تحقیقاتی کم نظیر در منطقه؛ ۶. دانشکدۀ فیزیک؛ دانشکدۀ مهندسی رایانه که اولین دانشکدۀ مستقل مهندسی رایانه در ایران است؛ ۷. دانشکدۀ مهندسی مکانیک که از اولین دانشکده های این دانشگاه به شمار می آید و به عنوان قطب علمی تبدیل انرژی، طراحی، رباتیک و اتوماسیون صنعتی شناخته شده است؛ ۸. دانشکدۀ مهندسی شیمی و نفت که هم تراز با پیشرفته ترین مدارس مهندسی شیمی در دنیاست؛ ۹. دانشکدۀ مهندسی و علم مواد که به عنوان قطب علمی فرآیندهای نوین و شکل دهی مواد پیشرفته انتخاب شده است؛ ۱۰. دانشکدۀ مهندسی هوا ـ فضا که اولین گروه تخصصی مهندسی هوا ـ فضا در سطح کشور است و در دانشکدۀ مهندسی مکانیک این دانشگاه تأسیس شد و از ۱۳۷۸، به طور مستقل، شروع به فعالیت کرد و، علاوه بر امکانات ویژۀ مربوط به کارگاه های تخصصی خود، از امکانات دانشکدۀ مهندسی مکانیک نیز بهره مند می شود؛ ۱۱. دانشکدۀ فلسفۀ علم که قبلاً به صورت آزاد دانشجو می گرفت، اما از ۱۳۷۶، از طریق کنکور و در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد؛ ۱۲ و ۱۳. دانشکدۀ مدیریت و اقتصاد نیز در مقطع کارشناسی ارشد و از ۱۳۸۴ در مقطع دکتری و در رشتۀ سیاستگذاری علم و تکنولوژی دانشجو می پذیرد. به جز دانشکدۀ اخیر، تمامی دانشکده ها در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرند و کلیۀ دانشکده ها، از آزمایشگاه های آموزشی و پژوهشی، کارگاه، کتابخانه، سایت رایانه و دیگر امکانات مورد نیاز برخوردارند. همچنین این مرکز آموزشی، در ده رشته صاحبِ مقام علمی است و افتخارات بین المللی درخشانی در مسابقات جهانی ربوکاپ، ریاضی و مسابقات جهانی برنامه نویسی دانشجوی ACM کسب کرده است. از تسهیلات تحصیلی که در این دانشگاه برای دانشجویان ممتاز در نظر گرفته شده است، ورود به دورۀ دکتری، بدون ضرورت اتمام دورۀ کارشناسی ارشد، عدم نیاز به گذراندن برخی از دروس پایۀ دانشگاهی برای دانش آموزان المپیادی یا تحصیل همزمان در دو رشتۀ کارشناسی مرتبط به هم را می توان نام برد.

نقل قول ها

• «دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، نگینی درخشان در جامعه دانشگاهی ایران است.»• -> دکتر محمدرضا عارف
• «در موفقیت دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، همین بس که رشته های این دانشکده هم اکنون به عنوان یکی از جذاب ترین رشته های دانشگاهی مطرح است. در جامعه ای که بی کاری بیداد می کند، عموماً دانش آموختگان آن در صنعت و تجارت و خدمات مشغولند. کدام دانشکده را می شناسید که چنین عملکردی داشته باشد؟ در موفقیت این دانشکده همین بس که دانش آموختگان دانشگاه های بزرگ جهان، فعالیت علمی در ایران را به تدریس و درآمدهای آنچنانی در آنسوی جهان ترجیح داده اند و به ایران بازگشته اند. در موفقیت این دانشکده همین بس که دانش آموختگان دوره پیتروشیمی اش بهترین و موثرترین مدیران حوزه خود شده اند.»• «بدون شک از این دانشکده، موسسانش، همکارانش، دانش آموختگانش و دستاوردهایش همیشه به نیکی یاد می شود.»• «تأسیس دانشکده مدیریت و اقتصاد در دانشگاه صنعتی شریف از خدمات قابل توجه این دانشگاه به نخبگان بود چرا که در ایران برخلاف سایر کشورهای پیشرفته جهان نخبگان به جای ورود به رشته هایی چون حقوق، مدیریت و اقتصاد به سمت رشته های فنی گرایش پیدا می کنند.»• -> دکتر سعید سهراب پور
• «اگر ما این دانشکده را ایجاد نمی کردیم امکان داشت دانشجوهای نخبه ای که امروز برای ادامه تحصیل اینجا را انتخاب می کنند از همان ابتدا تصمیم به مهاجرت می گرفتند»• -> دکتر علینقی مشایخی
• «دانشکده مدیریت و اقتصاد یک عامل کاهش مهاجرت نخبگان بوده، علت آن هم نحوه آموزش و تربیت آن است زیرا دانشکده تلاش کرده استانداردهای علمی خود را ارتقاء دهد و کیفیت آموزشی را به شاخص های جهانی نزدیک کند. آموزش در دانشکده ما تلفیق مباحث علمی و نظری است به همین دلیل بسیاری ترجیح می دهند وارد این دانشکده شوند. نکته دیگر آنکه اگر دانشجویی تصمیم به تحصیل در یکی از بهترین دانشگاه های جهان گرفت چه اشکالی دارد؟ جوان های خوب ما در بهترین مراکز آموزشی دنیا و با خرج دانشگاه های پذیرش کننده تحصیل می کنند.»


کلمات دیگر: