کلمه جو
صفحه اصلی

پی کی

دانشنامه عمومی

خودروی پی کِی (به انگلیسی: PK)، که مخفف «پارس خودرو» (شرکت تولیدکننده) است، یکی از محصولات شرکت پارس خودرو است که از اواخر سال ۱۳۸۰ وارد بازار ایران شد. این خودرو دراصل برای مشتریانی طراحی شده بود که حتی توانایی خرید پراید را هم نداشتند و با خرید پیکان سود آن را نصیب ایران خودرو می کردند. موتور این خودرو موتور پراید و بدنه آن مربوط به رنو (سپند) بود در ابتدا پی کی با موتور ۱۱۰۰ سی سی هیوندای آتوز ارائه گردید و به دلیل نبود ساپورت مناسب موتور ۱۱۰۰ هیوندای، موتور ۱۳۰۰ سی سی پراید جایگزین آن شد، که در ابتدا به صورت کاربراتوری و بعد به صورت انژکتوری تولید می شد. بیشتر اسکلت و قطعات به کار رفته در این خودرو مانند شاسی، موتور، گیربکس، چرخ ها، رادیات و… مربوط به پراید است. با توجه به اینکه شاسی پراید بزرگتر از شاسی رنوبود در نتیجه چرخ های این خودرو از بدنه بیرون می زد که مهندسان پارس خودرو با اضافه کردن زائده ای بر روی گلگیر این سعی کردند ایراد را پنهان کنند. تولید این خودرو کم مصرف و مناسب سفرهای شهری تا ابتدای سال ۱۳۸۶ ادامه یافت. مدل جدید این خودرو با نام نیو پی کی تولید شد هر چند این خودرو مورد اسقبال مردم قرار گرفت در نهایت شاید به دلیل قیمت پایین و استقبال قشر ضعیف جامعه از پی کی، تهدیدی برای پایین آوردن فروش پراید محسوب می شد و با توجیه های مختلف از جمله استاندارد نبودن تولید پی کی به نفع پراید متوقف شد و هیچ جایگزینی برای آن تولید نشد.
نیو پی کی یک اتومبیل ساخته شده توسط پارس خودرو با بدنه شبیه به نسل اول رنو ۵ و پلت فرم وموتور کیا پراید است. در این خودرو دیگر خبری از پلاستیک های زشت گلگیر پی کی نبود و به جایش گلگیرهای فلزی عضلانی شکلی وظیفه مخفی کردن عرض بیشتر اکسل پراید نسبت به رنو ۵ را داشتند.
تولید نیو پی کی در سال ۲۰۰۵ آغاز شد. مدل نیو هیچ تغییری در طراحی موتور نسبت به پی کی نداشت و فقط بدنه و چراغ ها کمی تغییر کرد. تولید نیو پی کی در سال ۲۰۰۷ متوقف شد.
تفاوت نیو پی کی با پی کی حذف بچه گلگیرهای پلاستیکی و ایجاد برآمدگی در گلگیرها همچنین تعویض چراغهای خطر عقب بود، که در مدل نیو به آن افزوده شد. نکته خوب پی کی و نیو پی کی کم مصرف بودن و حمل و نقل آسان درون شهری قیمت بسیار مناسب آن بود.

پی کی (فیلم). پی کی فیلمی طنز و کمدی-درام هندی به کارگردانی راجکومار هیرانی و ساخته شده در سال ۲۰۱۴ است که سومین فیلم پرفروش تاریخ سینمای هند می باشد. فیلم نامه فیلم توسط هیرانی و آبیجات جوشی به رشته تحریر درآمده است. این فیلم در ۱۵ روز اول اکران خود تمام رکوردهای فروش را جا به جا کرد و فروش بی سابقهٔ ۳۰۰ کروری داشت.
عامر خان
انوشکا شارما
بومان ایرانی
سانجی دات
سوشانت سینگ راجپوت
رخسار رحمان
منالی تاکور
سراب شوکلا
این فیلم یکی از محبوب ترین کمدی بالیوودی در خارج از هند محسوب می شود و با رتبه ۲۴۸ جز ۲۵۰ فیلم برتر تاریخ سینماست. این فیلم با امتیاز ۸٫۵ از ۱۰، از ۵۱ هزار رای دهنده در وبگاه IMDb قرار دارد.
فیلم روایتگر دو داستان است اولی عاشقانه و دومی مذهبی و عقیدتی. در داستان اول دو جوان عاشق یکدیگر می شوند اما پس از مدتی دختر که اهل هند است متوجه می شود که معشوق او پاکستانی است و همین باعث مردد شدن او می شود چرا که او دیدگاهی منفی نسبت به مسلمانان دارد و اعتقادات مذهبی او باعث ایجاد یک نگرش منفی می شود و همین باعث بروز یک سری اتفاقات تا پایان فیلم می شود. در طرف دیگر فیلم و داستان دوم که موازی با داستان اول در حال نمایش است، آدم فضایی (پی کی) برای تحقیقات به زمین می آید و از کنترلی برای ارتباط با سفینه اش استفاده می کند. در ابتدای فیلم این کنترل توسط یک دزد به سرقت برده می شود. پی کی که به دنبال کنترل خود روی زمین می گردد از تمامی انسان هایی که در راهش قرار میگیرد جویای کنترل می شود اما همه این جواب را می دهند:«ما از کجا بدانیم...خدا می داند کجاست»... همین مقدمه ای می شود تا او به دنبال پیدا کردن خدا برود و با چند مذهب رایج در هند برخورد میکند. در اواسط فیلم هر دو داستان به هم گره میخورند و در انتها برآیند هردو باعث یک نتیجه گیری می شود.
این فیلم بیشتر کسانی که خود را مباشرین خداوند می نامند و از این طریق پول ها زیادی به دست می آورند را مورد انتقاد قرار داده. پیام فیلم مخالفت با خرافات ادیان است.


کلمات دیگر: