واقعیت مجموع یا جمیع همه آن چیزی است که واقعی است یا هستی مند است؛ بر خلاف آنچه که صرفا موهومی (ابژهٰ ذهن) است. این عبارت همچنین برای اشاره به شأن هستی شناختی چیزها استفاده می شود که نشان گر موجودیتشان است. در اصطلاح فیزیکی واقعیت کلیت جهان است؛ چه شناخته شده و چه ناشناخته باشد.
فرضیه "مغز در خمره"
"برهان رویا" (Dream argument)
شیطان فریبکار دکارت
فرضیه "پنج دقیقه" (Five minute hypothesis)
فرضیه ماتریکس (Matrix) یا واقعیت شبیه سازی شده
اگر بگوییم آنچه در جهان هستی به صورت عینی دیده می شود؛ واقعیت نام دارد. در این نام گذاری؛ در حالی که جهان و همه چیز در آن واقعی هستند، همه چیزهایی که وجود ندارد خارج
از دایرهٔ واقعیت در نظر گرفته شده و ناموجود محسوب می شوند. برای مثال: اینکه درخت از جملهٔ گیاهان است، برگ درخت مو در تابستان سبز است یا تنهٔ درخت سرو به رنگ قهوه ای است به مواردی واقعی اشاره دارند و ما با گفتن این جملات واقعیت هایی را بیان می کنیم. اما این جملات که انسان خواهان دستیابی به سعادت و خوشبختی است یا تحصیل دانش باعث تکامل انسان می گردد؛ اشاره به حقیقت هایی دارند؛ نه واقعیات. واقعیت می تواند شامل اشکال شناختی (افکار) هم باشد، زیرا آن ها در سیستم فیزیکی ذهن انسان رمزگشایی می شوند.
ریشهٔ کلمهٔ واقعیت از «وَقَعَ» به معنای رویدادن یا اتفاق افتادن است. واقعیت اشاره به امور عینی یا اموری که اتفاق می افتند دارد؛همچنین این واژه به معنای واقع شدن، فرود آمده، قرار گرفته، برقرار و نیز به معنی حقیقت امر اعمال شده؛ است.
حتی در هنر نیز واقع گرایان (رئالیست ها) کسانی هستند که به دقت واقعیت های عینی را ترسیم می کنند. وابستگی علوم به طبیعت باعث شده است که ارتباط مشخصی بین علم و واقعیت وجود داشته باشد اما در برابر آن
فلسفه یا مکاتب؛ بیش از آن که به واقعیات توجه کنند؛ در پی اثبات یا همگانی ساختن حقایق هستند.
wiki: فیلم بازیگرانی همچون سانجی دات، نامراتا شیرودکار، موهنیش باهل، شیواجی ساتام، ریما لاگو، پارش راوال، دیپاک تیجوری، اشیش ویدیارتی، هیمانی شیوپوری، کاشمیرا شاه، ماهش مانجرکار ایفای نقش کرده اند.
۱۵ اکتبر ۱۹۹۹ (۱۹۹۹-10-۱۵)
wiki: مستر اوزو است که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد.
۲۸ اوت ۲۰۱۴ (۲۰۱۴-08-۲۸) (هفتاد و یکمین جشنواره فیلم ونیز)
۱۸ فوریه ۲۰۱۵ (۲۰۱۵-02-۱۸) (France)