کلمه جو
صفحه اصلی

ذات الکرسی

فارسی به انگلیسی

cassiopeia

فرهنگ فارسی

صورتی از صورت شمالی فلک مجاور قطب شمال که همیشه در طرف مقابل دب اکبر است بنسبت ستاره قطبی و آن بصورت زنی بکرسی نشسته است که هر دو پای فروهشته سر و تنش بر کهکشان کشیده . آنرا خداوند کرسی خداوند عرش خداوند معبر نیز نامند و مشتمل بر ۵۵ ستاره است .
۱ - خداوند کرسی
خداوند کرسی .

صورت فلکی بارز شمال آسمان که نماد ملکه کاسیوپیا در افسانه‌های یونان ‌است


فرهنگ معین

(تُ لْ کُ ) [ ع . ] (اِ. ) خداوند کرسی ، دارندة کرسی ، نامِ یکی از صورت های فلکیِ دور قطبی و آن تصویر زنی است که روی صندلی نشسته است ، و دارای ۵۵ ستاره می باشد.

لغت نامه دهخدا

ذات الکرسی. [ تُل ْ ک ُ ] ( اِخ ) خداوند کرسی. صورتی از صور شمالی فلک مجاور قطب شمال که همیشه در طرف مقابل دب اکبر است بنسبت ستاره قطبی. و آن به صورت زنی بکرسی نشسته و هر دو پای فروهشته توهم شده است. سر و تنش بر کهکشان کشیده و آن را خداوند کرسی و خداوند عرش وخداوند منبر نیز نامند و مشتمل بر 55 ستاره است از جمله صدر و کف الخضیب. و صاحب جهان دانش گوید: ذات الکرسی ، خداوند کرسی. نام صورتی از صور فلکیه از ناحیه شمالی و آن را بر صورت زنی توهم کرده اند بر کرسی نشسته و پایها فروهشته و آن سیزده کوکب است و از کواکب او کوکبی روشن است از قدر ثالث و او را کف الخضیب خوانند - انتهی. و نامهای دیگر آن عرش و منبر و مراءة ذات الکرسی است. رجوع به ثوابت در همین لغت نامه شود.

فرهنگ عمید

یکی از صورت های فلکی شمالی مرکب از چندین ستاره به صورت زنی که بر تخت نشسته و هر دو پا را بر زمین نهاده، عرش و منبر، خداوند منبر، مرٲة ذات الکرسی.

دانشنامه عمومی

مختصات: ۰۱h ۰۰m ۰۰s٬ +۶۰° ۰۰′ ۰۰″
فهرست ستاره های ذات الکرسی
ذات الکُرسی، خداوند کرسی یا کاسیوپیا (به انگلیسی: Cassiopeia)، از صورت های فلکی است که در نیم کره شمالی زمین دیده می شود.
پیکر Wشکل این صورت فلکی به آسانی قابل مشاهده است. دو ستارهٔ انتهایی آن راهنمای خوبی برای پیدا کردن اسب بزرگ است.
ذات الکرسی نخستین بار توسط عبدالرحمان صوفی رازی با چشم غیرمسلح رصد شد و مورد مطالعه قرار گرفت. ذات الکرسی به معنی دارنده کرسی است.

دانشنامه آزاد فارسی

ذات الکُرسی (Cassiopeia)
ذات الکُرسی
صورت فلکیشاخص نیمکرۀ شمالی. از آن به عنوان مادر امرأة المسلسلهنام می برند. شکل دبلیو مانند (W) مشخصی دارد و یکی از پرتوان ترین منابع (چشمه های) رادیویی، یعنی «ذات الکرسیA»، را شامل می شود. این منبع باقی ماندۀ انفجار اَبَرنواختریدر حدود ۱۷۰۲ میلادی است، و فاصلۀ آن به قدری زیاد است که از زمین دیده نمی شود. اخترشناس دانمارکی، تیکو براهه، در ۱۵۷۲ ستارۀ تازه ای را، که احتمالاً یک ابرنواختر بود، در آن رصد کرد که از آن تاریخ تا دَه روز بعد در روشنایی روز مشاهده پذیر بود و زهرهرا تحت شعاع خود قرار داد.

فرهنگستان زبان و ادب

{Cassiopeia, Cas} [نجوم] صورت فلکی بارز شمال آسمان که نماد ملکه کاسیوپیا در افسانه های یونان است


کلمات دیگر: