کلمه جو
صفحه اصلی

نمایشگاه

فارسی به انگلیسی

fair, place of exhibition, display room


display, exhibition, exposition, show


fair, exhibition, exposition, display, show, place of exhibition, display room

فارسی به عربی

شرح , معرض

مترادف و متضاد

exposition (اسم)
شرح، تفسیر، بیان، تقریر، عرضه، نمایشگاه

exhibition (اسم)
نمایش، نمایشگاه، ارائه، حقوق تقاعد

fair (اسم)
خوشگل، خوبرو، نمایشگاه، بازار مکاره

playhouse (اسم)
تاتر، نمایشگاه، اطاق بازی بچه، اطاق عروسک بچه

showplace (اسم)
نمایشگاه، ورزشگاه

فرهنگ فارسی

جای نمایش دادن، نشان دادن، کالاهاواشیائ
( اسم ) ۱ - محل نمایش دادن جای جلوه دادن . ۲ - محلی که متاعهای بازرگانی محصولات کشاورزی و مصنوعات کارخانه ها یا آثار باستانی را بمعرض نمایش گذارند .

فرهنگ معین

(نَ یِ ) (اِمر. ) جایی که کالاهای بازرگانی ، صنعتی یا محصولات کشاورزی به نمایش گذارده شود.

لغت نامه دهخدا

نمایشگاه. [ ن ُ / ن ِ / ن َی ِ ] ( اِ مرکب ) تآتر. ( یادداشت مؤلف ). رجوع به تماشاخانه شود. || معرض. عرضه گاه. ( یادداشت مؤلف ). محل نمایش دادن. جای جلوه دادن. || محلی که متاعهای بازرگانی ، محصولات کشاورزی و مصنوعات کارخانه ها یا آثار باستانی را به معرض نمایش گذارند . ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ عمید

۱. جای نمایش دادن.
۲. جایی که کالاهای بازرگانی، اشیای صنعتی، محصولات کشاورزی، و یا آثار هنری به نمایش گذارده شود.

دانشنامه عمومی

نمایشگاه جایگاهی است که در آن ارائه کنندگان و بازدیدکنندگان می توانند با کنش های سازمان یافته و هماهنگ به داد و ستد کالاها، خدمات و اطلاعات بپردازند. نمایشگاه جایی است که عرضه کنندگان و بازدیدکنندگان با هم روبرو می شوند. نمایشگاه جایگاه شناساندن یک ایده نوین یا جای داد و ستد اطلاعات، نوآوریها، نوآفرینی ها و اختراع هاست.
نمایشگاه بازرگانی
نمایشگاه جهانی (اکسپو)
نمایشگاه هنری
نمایشگاه جیتکس
تاریخ نمایشگاه ها با تاریخ بازرگانی و داد و ستد بشر در پیوند است. بازارهای مکاره از ۶۰۰۰ سال پیش وجود داشته است. فنیقیها به عنوان بزرگترین بازرگانان زمان خود نخستین نمایشگاه ها را در ۲۸۰۰ سال پیش از میلاد برپا کردند. فنیقی ها کالاهای جورواجور خود را با کشتی به سرزمین های دیگر می برند و در آنجا به نمایش می گذاشتند. با دگرگونی های دوران نوزایی و انقلاب صنعتی نیز رفته رفته نمایشگاه ها بهتر و بهتر برگزار شدند و به گونه رویدادهای فصلی، محلی، منطقه ای و جهانی خودنمایی کرد. در سال ۱۸۳۰ نمایشگاه جهانی در شهر پاریس برگزار شد که از کشورهای مختلف چهار گوشه جهان در آن شرکت کردند و در این نمایشگاه مهندس ایفل باپرچ (برج ایفل) را در میانه نمایشگاه برای نمایش قدرت و پیشرفت صنعتی فرانسه به جهانیان معرفی کرد. در سال ۱۸۷۹ میلادی در شهر سیدنی استرالیا و در سال ۱۸۸۰ میلادی در شهر ملبورن نمایشگاه جهانی برپا شد. در آن زمان از عمر شهر ملبورن فقط پنجاه سال گذشته بود. از این دو نمایشگاه ۴ میلیون نفر دیدن کردند که برای کشور جوانی مانند استرالیا رقمی بسیار موفقیت آمیز بود. در سال های دیگر نمایشگاه های متعدد دیگری نیز بر پا شدند که از جمله آنان می توان به نمایشگاه جهانی در کشور آمریکا، انگلیس، ژاپن و غیره … اشاره کرد.
در ایران نیز بیشترین نمایشگاه های سده های گذشته در کنار بندرهای بزرگ یا شهرهای بزرگ که بر سر راه کاروان ها جای گرفته بودند برگزار می شدند. جدا از بندر و شهرهای بزرگ، در مسیر راه های بازرگانی همچون جاده ابریشم که از ایران گذر می کرد نیز نمایشگاه بر پا می شد. در دوره صفویان بازاری به سبک نمایشگاه در اصفهان شکل گرفت، در دوره قاجار به کوشش عباس میرزا نمایشگاه بزرگی در تبریز برپا شد که در آن ساخته های ایران به نمایش درآمد، در این نمایشگاه بازرگانانی از روسیه و عثمانی نیز حضور داشتند. شرکت ایران در نمایشگاه های خارج از کشور برای نخستین بار در سال ۱۸۵۱ در نمایشگاه کاخ بلورین لندن رخ داد. بر می گردد که با فراخوان امیر کبیر صنعتگران در این نمایشگاه شرکت و کالاهای ایران از جمله پارچه های قلمکار، فرش و صنایع دستی، کاشی و انواع خشکبار را به نمایش گذاشتند. در سال ۱۳۴۳ قانون تشکیل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی تصویب و در سال ۱۳۴۸ نمایشگاه بین المللی آسیایی با مشارکت ۳۳ کشور در تهران برگزار شد. بعد از برگزاری سه نمایشگاه آسیایی در سال ۱۳۵۲ نخستین نمایشگاه بین المللی تهران برپا شد که تا سال ۱۳۷۹ بیست و شش نمایشگاه بین المللی بازرگانی در تهران برگزار شده بود و از سال ۱۳۸۰ به صورت تخصصی برگزار می شود.
جیتکس بزرگ ترین جشنوارهٔ کامپیوتر و آی سی تی در خاورمیانه است که در دبی برگزار می شود. نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات جیتکس از سال ۱۹۸۱ هر ساله در امارات متحده عربی و در شهر دوبی برگزار می شود و به گونه ای رشد و توسعه یافته تا بتواند یکی از تأثیرگذارترین رویدادهای مرتبط با فناوری روز دنیا باشد. سی و پنجمین دوره این نمایشگاه در تاریخ ۱۸ تا ۲۲ اکتبر ۲۰۱۵ (۲۶ تا ۳۰ مهر ماه ۱۳۹۴) برگزار شد. نمایندگانی از کشورهای مختلف جهان از قاره های آسیا، اروپا، آمریکا و آفریقا در نمایشگاه جهانی جیتکس به ارائه آخرین محصولات و دستاوردهای خود در مرکز تجارت جهانی دوبی پرداختند. محصولات ارائه شده در جیتکس در زمینه های گوناگون نظیر مراکز داده، وسایل هوایی بدون سرنشین (پهپاد)، چاپ سه بعدی، ربات ها، تکنولوژی صوتی، لوازم جانبی، بازی های رایانه ای، سخت افزار و نرم افزار، خدمات اینترنت، خدمات فناوری و لپ تاپ به نمایش درآمد. از دیگر مزایای نمایشگاه جی تکس می توان به ایجاد ارتباطات قوی و مؤثر در صنعت ICT نام برد.

واژه نامه بختیاریکا

بِینت گَه؛ سِیل گه

پیشنهاد کاربران

آوردگاه


کلمات دیگر: