کلمه جو
صفحه اصلی

هرژه

دانشنامه عمومی

ژرژ پروسپر رمی (به فرانسوی: Georges Prosper Remi) ‏(زادهٔ ۲۲ مهٔ ۱۹۰۷ – درگذشتهٔ ۳ مارس ۱۹۸۳) (مشهور به هِرژه یا اِرژه (به فرانسوی: Hergé))؛ اقتباس از حروف اول نام خانوادگی و نام کوچکش در تلفظ فرانسه = .R.G) نویسنده و کاریکاتوریست بلژیکی بود.او در شهر بروکسل بلژیک به دنیا آمد که بیشتر به خاطر خلق ماجراهای تن تن مشهور است. این اثر مشهورترین اثر کمیک (داستان مصور) در تمام تاریخ و به ویژه در تاریخ اروپا است و به خاطر آن نام هِرژه (اِرژه) در سال ۲۰۰۳ به تالار مشاهیر کتاب های کمیک اضافه شد.
«خالق ماجراهای تن تن». مردم سالاری.
هِرژه، که در سال ۱۹۰۷ متولد شده بود، آموزش رسمیِ هنری ندیده بود، ولی پس از ترک مدرسه، ابتدا به عنوان گرافیست شروع به کار کرد و به دنبال آن از سال ۱۹۲۹ تا هنگام مرگش در سال ۱۹۸۳ به خلق ماجراهای تن تن (tin tin)مشغول بود. هِرژه در اواخر عمرش شدیداً از مخلوقش، تن تن، زده شده بود و حتی در یک مرحله از تن تن به خاطر فشاری که در یک عمر هنری بر رویش گذاشته بود تنفر پیدا کرده بود! گفته می شود که وی گاه نقاشی هایی می کشید که به نوعی تنفرش را از تن تن بروز بدهد. یکی از معروف ترین آن ها نقاشی ای است که در آن هرژه را به صورت ارباب و خودِ تن تن را به شکل بردهٔ هرژه نشان می دهد!
هرژه در ۳ مارس ۱۹۸۳ در بلژیک از دنیا رفت. با مرگ وی، آخرین کتاب تن تن به نام تن تن و هنر الفبا ناتمام ماند. هرچند هنرمندان مشهوری سعی در به پایان رساندن آخرین داستان تن تن کردند، اما نتیجه آنی نشد که طرفداران بی شمار تن تن در انتظارش بودند. بر طبق وصیت ژرژ، هیچ هنرمندی بعد از وی حق خلق داستان جدیدی از تن تن را نداشت، و درحقیقت با مرگ وی، مجموعه داستان های تن تن به پایان رسید.
از دیگر آثار شاخصِ هرژه می توان به ماجراهای ژو، زت و ژوکو (به انگلیسی: The Adventures of Jo, Zette and Jocko) ‏(۱۹۳۶–۱۹۵۷)، کوییک و فلوپک (به انگلیسی: The exploits of Quick and Flupke) ‏(۱۹۳۰–۱۹۴۰) و ماجراهای پوپول (به انگلیسی: Popol Out West) ‏(۱۹۳۴) اشاره کرد.

دانشنامه آزاد فارسی

هِرژه (۱۹۰۷ـ۱۹۸۳)(Hergé)
هِرژه
(نام مستعار: ژرژ رِمی) طراح و نویسندۀ بلژیکی. در ۱۹۲۹ـ۱۹۳۰ ماجراهای یک پسر خبرنگار به نام تَن تَن را خلق کرد که از معروف ترین کمیک استریپ های قرن ۲۰ بود.

پیشنهاد کاربران

هو
نویسنده بلژیکی و خالق داستانهای مصور تن تن و میلو.


کلمات دیگر: