کلمه جو
صفحه اصلی

اشتوتگارت

فرهنگ فارسی

یکی از شهرهای آلمان و مرکز ور تمبرک نزدیک رودخانه نکار است و حاکم نشین حوضه نکار میباشد .محصولات شیمیائی و ماشینی بسیار دارد .

لغت نامه دهخدا

اشتوتگارت. [ اِ ] ( اِخ ) یکی از شهرهای آلمان و مرکز وورتمبرگ نزدیک رودخانه نکار است که دارای 415000 تن سکنه و حاکم نشین حوضه نکار میباشد. محصولات شیمیائی و ماشینی بسیار دارد.

دانشنامه عمومی

اشتوتگارت (به آلمانی: Stuttgart) ( آوا راهنما·اطلاعات) پایتخت ایالت بادن-وورتمبرگ در جنوب غربی کشور آلمان است. این شهر بر روی رودخانه نکار(Neckar) واقع شده است که مردم محلی به آن "دیگ بخار اشتوتگارت" میگویند. این شهر ششمین شهر بزرگ آلمان محسوب میشود و یکی از امن ترین شهر های آلمان است که بعد از نورنبرگ در رتبه دوم قرار گرفته است.
محدوده مرکزی اشتوتگارت در دره ای بارور در حدود 900 فوت (270 متر) بالاتر از سطح دریا قرار دارد. اشتوتگارت منطقه ای حدود 207.35 کیلومتر مربع را پوشش میدهد و یکی از 14 مرکز منطقه ای در بادن-وورتمبرگ است و به طور طبیعی مرکز اصلی منطقه اشتورتگارت است.
جمعیت شهر اشتوتگارت به طور پیوسته بین سال 1960 (637،539) و 2000 (586،978) کاهش یافت. سپس سطوح پایین بیکاری و فرصت های جذابی در زمینه تحصیلات متوسطه منجر به رشد جمعیت جدید شد، که به ویژه توسط بزرگسالان جوان آلمان شرقی پیش می رود. برای اولین بار در بعد از چند دهه، در سال 2006، در شهر نیز تولد بیشتر از مرگ بود. در آوریل 2008 در شهر 590720 نفر جمعیت داشتند.
در سال 2000، 22.8 درصد از جمعیت شهروندی آلمان را نداشتند، در سال 2006 این میزان به 21.7 درصد کاهش یافت. بزرگترین گروه از اتباع خارجی ترک ها (22252)، یونانیان (14،341)، ایتالیایی ها (13،978)، کراوات (12،985)، صرب ها (11،547) و مهاجران از رومانی، بوسنی و هرزگوین، پرتغال، لهستان، فرانسه و اتریش بودند. 39٪ اتباع خارجی از اتحادیه اروپا (بیشتر ایتالیا، یونان و لهستان) هستند.

دانشنامه آزاد فارسی

اِشْتوتْگارت (Stuttgart)
اِشْتوتْگارت
اِشْتوتْگارت
اِشْتوتْگارت
اِشْتوتْگارت
مرکز بادن ـ وورتمبرگِ آلمان بر ساحل رود نکار، با ۵۸۱,۱۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). صنایع آن عبارت اند از تولید خودرو؛ لوازم الکترونیکی، فنی، و برقی؛ ابزار دقیق؛ مواد غذایی؛ پارچه؛ کاغذ و انتشارات. مرکز کشت میوه است و دو دانشگاه دارد. در قرن ۱۰م تأسیس شد. بر رود نکار، رودبندری با کارخانه هایی بر سواحل آن قرار دارد که قدیمی ترین کارخانۀ خودروسازی جهان، دایملر بنز را شامل می شود. این شهر مقرّ سرفرماندهی اروپایی امریکا (یوکام) است. هگلِ فیلسوف در این شهر زاده شد و شیللرِ نویسنده در آن درس خواند. اشتوتگارت در حوضه ای طبیعی واقع شده، که فقط به سمت نکار باز است و این رود از حومۀ آن می گذرد. ناحیۀ اطراف آن پوشیده از تاکستان و باغستان است. اشتوتگارت از مهم ترین شهرهای صنعتی آلمان است و ۱۶۰هزار نفر در بیش از ۵۰۰ شرکت آن به کار مشغول اند. کالاهای تولیدی آن عبارت اند از لوازم برقی، خودرو، کالاهای فلزی، تجهیزات اپتیکی، پوشاک، و صنایع غذایی. این شهر مرکز انتشارات، بانک داری، و نمایشگاه بین المللی است. اشتوتگارت سه کلیسای گوتیک دارد، که یکی از آن ها متعلّق به قرون ۱۲ تا ۱۵م است. کاخ قدیمی (۱۵۵۳ـ۱۵۷۸)، که از ۱۹۴۸ تا ۱۹۶۹ بازسازی شده، محل موزۀ ایالتی وورتمبرگ است؛ و کاخ جدید (۱۷۴۶ـ۱۸۰۷)، که از ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۲ بازسازی شده، ساختمانی دولتی است. اشتوتگارت نام خود را از مزرعۀ پرورش اسب گرفته، که در قرن ۱۲م در این مکان قرار داشت. در ۱۴۸۲م مرکز ایالتی کنت های وورتمبرگ شد، اما رونق آن پس از جنگ سی ساله روبه افول نهاد. اهمیت اخیر آن مدیون ارتقای وضعیت وورتمبرگ به کشور پادشاهی در ۱۸۰۶ است. این شهر در جنگ جهانی دوم مورد حمله های شدید هوایی قرار گرفت.


کلمات دیگر: